Slow Art Day - 8 april 2017 - Wereldwijd - Doe mee!
View this email in your browser

Een sneller reminder: Je ontvangt deze mail omdat je vroeger de nieuwsbrief ontving van Akina Art Projects, webshop Kunst & Briefwerk of een bekende bent van mij, Maartje Vos-Swinkels. Ik houd je graag op de hoogte van nieuwe activiteiten in de kunst - en cultuurwereld.

Ontvang je dit soort nieuwsbrieven liever niet, dan schrijf je je heel makkelijk uit door onderaan deze mail op 'unsubscribe' te klikken.

No hard feelings!

Slow Art Day 2017


Op zaterdag 8 april vindt Slow Art Day plaats. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt in musea en galeries aandacht besteed aan het 'langzaam' en vooral met aandacht kijken naar kunst.

Het principe klinkt simpel, kies een museum uit, neem plaats voor je favoriete kunstwerk en kijk er onafgebroken, met je volle aandacht 10 minuten naar. 
Gemiddeld kijkt de museumbezoeker tussen de 9 en 23 seconden naar een kunstwerk, dus 10 minuten is een heel stuk langer!
 

Challenge


Maar het kan nog een stapje verder: in 2015 initieerde het tijdschrift Kunstbeeld de Slow Art Challenge. Een uur lang verdieping in 1 kunstwerk. Onder andere Sophia Zurcher schreef over haar ervaring tijdens deze challenge. De regels?

1. Zoek op internet naar een kunstwerk dat je intrigeert en dat je beter wil leren kennen.
2. Ga naar het museum en neem plaats voor het kunstwerk
3. Zet je telefoon op stil en check de tijd
4. Zet eventueel een zachte wekker
5. Kijk 60 minuten naar dit kunstwerk
6. Deel je ervaringen met anderen


Deel je ontdekkingen


Ik zou het super tof vinden als jullie je ontdekkingen en ervaringen willen delen op de facebookpagina van De Museumdocent of willen mailen naar maartje@museumdocent.nl Wie weet deel ik jullie ideeën in de volgende nieuwsbrief!
Ga je liever niet alleen of weet je niet precies hoe het aan te pakken?
Er zijn verschillende galeries, musea en culturele instellingen die een programma verzorgen met workshops, tips, discussie en genoeg ruimt een tijd om van de kunst te genieten. De deelnemende instanties vind je op de website van Slow Art Day.

Gratis Kijkhulp


Speciaal voor Slow Art Day 2017 maakte ik een kijkhulp. Natuurlijk ook te gebruiken na 8 april 2017! Heel veel plezier tijdens Slow Art Day!
Download De Museumdocent Kijkhulp

De Museumdocent op Social Media


Behalve een website met blog ben ik ook te vinden op facebook, twitter en instagram.
Kom je langs en laat je een berichtje achter?
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
Copyright © 2017 Akina Art Projects, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp