Copy

Oogsten en zaaien

Terwijl buiten de ongewoon warme novembermaand plaats maakt voor een gure winterse wind, wordt het binnen tijd om de balans op te maken. Wat hebben we geoogst dit najaar met elkaar, wat kunnen we opruimen en wat willen we volgend jaar gaan zaaien en vernieuwen? Hoe geven we kinderen ook volgend jaar weer mooie leerervaringen mee voor een gezond en duurzaam (samen)leven? In deze nieuwsbrief alvast wat suggesties voor activiteiten op en rond de school. En over vernieuwing gesproken: onze website is voorzien van een nieuwe besturing en daarmee beter mobiel leesbaar!

Ontwerpend leren op zonne-energie

De lessenserie Plek onder de Zon combineert ontdekkend leren en duurzaamheid. Tijdens dit project, in het voorjaar van 2016, werken de leerlingen samen toe naar een uitvinding die werkt op zonne-energie. Er doen al 7 klassen mee, die in juni hun ontwerp zullen presenteren aan wethouder Choho. Er is nog plek voor minstens 3 bovenbouwgroepen. Lees meer.

Pilot Groene schoolpleinen

Veel scholen in Amsterdam willen graag een groener en uitdagender schoolterrein. De gemeente Amsterdam onderzoekt welke ondersteuning scholen bij de realisatie daarvan kunnen gebruiken. Daarom is dit najaar een pilot gestart met zes scholen. ANMEC brengt bij dit stimuleringsprogramma haar expertise in. In 2016 kunnen nog meer scholen gaan deelnemen. Lees meer.

Springzaad Café

In het Springzaad Café ontmoet je Amsterdammers die net als jij bezig zijn met speelnatuur in de stad. Deel je plannen, stel vragen en geef antwoorden over groene schoolpleinen, natuurspeelplekken of groene speellandschappen. Het café is elke eerste woensdag van de maand open, van 20-22u bij het Woeste Westen. Lees meer of bekijk de uitnodiging voor 2 december.

Koken op school, het kan!

Scholen die aandacht willen geven aan voedseleducatie kunnen dit schooljaar nog een gesubsidieerde Kookles aanvragen via het programma Voedselwijs. De kok komt met al het materiaal op school en verzorgt een leuke, leerzame en lekkere les! Er is nog beperkt budget dus reserveer op tijd. Lees meer.

leerling van OBS Universum: 'Juf, ik wilde gister nog prof voetballer worden, maar nu wil ik toch kok worden'

Veel belangstelling voor NatuurWijs

Dit najaar nemen NatuurWijzers in totaal 28 klassen en 3 peutergroepen mee op pad in de Amsterdamse natuur. Voor de meeste klassen is dit de eerste van een driedaags programma van leren en beleven in de natuur, dat in het voorjaar een vervolg krijgt.
Schooldirecteur Tom Pellis in een blog over NatuurWijs: "De natuur verbindt. Mijn ervaring is dat NatuurWijs altijd past binnen het onderwijs, ook als een school zegt andere primaire behoeftes te hebben."
Aanmelden voor NatuurWijs kan het hele jaar door. Lees meer.

Direct naar

home  |  thema's  |  educatief aanbod  |  nieuws  |  contact  |  facebook


© 2015 ANMEC

Plantage Middenlaan 2-E
1018 DD Amsterdam
020-6225404
anmec@anmec.nl
www.anmec.nl


 

Email Marketing Powered by Mailchimp