Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief VII
WERELDSE PORTRETTEN
 
de K10D 2021 vindt plaats van vrijdag 22 Oktober t/m zondag 31 Oktober
Oude Bergerweg 13a, 1862 KH, Bergen (NH)

gratis toegang

 
Samen met Olaf Veltman, Iris Planting, Grace Spiegel en Roy Greve is er werk van mij te zien bij de groepsexpositie Wereldse Portretten tijdens de Kunst10Daagse in Bergen aan Zee.

Zaterdag 22 oktober vanaf 5 uur is er een feestelijke opening, in de grote loods van Kamp Schilders die ter gelegenheid van deze kunstbeurs omgebouwd is tot expositieruimte. Graag verwelkomen wij jullie graag op deze bijzondere expositie en nodigen je uit om een glas te heffen op al het moois wat te zien en te koop is.

Wat er verder nog te zien is:
Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen; het is weer tijd voor de jaarlijkse Kunst10daagse in Bergen en Bergen aan Zee. Het is zo leuk om gedurende de 10 dagen van de Kunst10daagse op de fiets of wandelend door het dorp te gaan om te zien wat lokale kunstenaars te bieden hebben. Kunst met kleine en grote K met als thema 'Roaring Twenties', hetzelfde thema dat in 2020 zou plaatsvinden.

Dus we gaan door met het thema The Roaring Twenties, want die hielden destijds ook niet op na één jaar. En nu, in 2021, lijkt de maatschappij net als honderd jaar geleden naar een bevrijding te verlangen. Het einde van de grote coronapandemie is in zicht. Nieuwe ideeën over de samenleving lijken voorzichtig vaste grond te krijgen. Waar hopen kunstenaars in 2021 op? Hoe verbeelden zij de tijdgeest? Worden het de ‘Reset Twenties’ in plaats van de ‘Roaring Twenties’?

Museum Kranenburgh
Museum Kranenburgh toont de fantastische tentoonstelling 'The Roaring Twenties' die is samengesteld rond de afzonderlijke onderdelen design, mode, kunst en zich vervolgens gezamenlijk tot een coherent geheel vormen.

Pandemiemaatregelen
Dit jaar nog even geen toevoegingen op de K10D dan exposities en tentoonstellingen. Helaas dus géén concerten, géén busjes, géén straattheater, maar wel de beroemde kunstroutes!

Dorith II
Dorith II
€1,800.00
bekijk
KLOKHUIS

GESCHIEDENIS VAN DE FOTOGRAFIE

Woensdag 29 september zond Het Klokhuis van de NPO een aflevering uit over de 'Geschiedenis van de Fotografie'. Hiervoor maakte ik een portret van Janouk.


Klokhuis: "Tegenwoordig kun je met behulp van je mobiele telefoon makkelijk foto's maken. Maar 200 jaar geleden bestonden foto's nog helemaal niet. Janouk gaat langs bij Loes van Harrevelt van het
Nederlands Fotomuseum en laat twee foto's maken, zoals ze dat vroeger ook deden.
Deze video komt uit de aflevering 'Geschiedenis van de fotografie'.
Een selfie maken, filtertje erover, je doet het nu zo. Maar foto’s maken kan eigenlijk helemaal nog niet zo lang. Janouk duikt in de geschiedenis van de fotografie en laat twee bijzondere foto’s maken, zoals ze dat vroeger deden. Debbie geeft Lara een polaroidcamera voor haar verjaardag, maar heeft daar vooral zelf plezier van."

De uitzending is hier te zien, vanaf 4:25 komt Janouk binnen lopen in mijn daglicht atelier en zie je hoe een tintype portret van haar wordt gemaakt.
Uniek 40x50 cm tintype of ambrotype portret in opdracht
 
Laat u portretteren met een koperen lens en maak een tijdreis van 170 jaar terug in de tijd, zoals in 1851. Mijn daglicht studio is de perfecte locatie om een natte plaat collodium portret te laten maken, van zilver op een 40 x 50 cm op glas (ambrotype) of metaal (tintype). Wanneer u geïnteresseerd bent in een tijdloos, uniek portret, van uw kinderen, opa, vriendin, moeder etc. neem dan contact op via mijn website. Wil je er een kado doen? Vouchers zijn ook mogelijk.
FOTOMUSEUM DEN HAAG


KUNSTENAARS PORTRETTEN

9 jun — 12 dec 2021

 

De fotocollectie van Kunstmuseum Den Haag telt tientallen portretten van kunstenaars. Van foto’s in opdracht voor een krant of magazine tot intieme portretten van dierbare vrienden of geliefden. Fotomuseum Den Haag toont in Kunstenaarsportretten een kleine selectie uit deze collectie. Er is onder meer werk te zien van Emmy Andriesse, Paul Citroen, Eva Besnyö, Cas Oorthuys, Gerard Fieret, Koos Breukel, Hans de Kort, Thomas Struth en David Robbins.

KIA INSPIRATIE CAMPAGNE

Voor de Kia inspiratie campagne werd ik gefotografeerd door Lukas Göbel en geinterviewd door Ilja Post.
Paul Blanca (1958-2021)

NATTE PLAAT WORKSHOPS

Ben je geïnteresseerd in de oorsprong van de fotografie? Wil je meer weten en leren over één van de eerste fotografie procédés, het natte plaat collodium proces…. Schrijf je dan in voor deze eendaagse workshop.

In deze praktische workshop leer je de basis van dit 19e eeuwse proces; het gieten van de collodium op aluminium of glas, het lichtgevoelig maken van de plaat, het juist belichten, ontwikkelen en fixeren en daarna het vernissen. Dit alles op de door jou zelf gefotografeerde plaat. Ieder van de vier deelnemers neemt minimaal twee 4×5 zelf gemaakte tintypes mee naar huis. Om zoveel mogelijk aandacht te geven aan ieder afzonderlijk houd ik het bij een kleine groep. De workshop wordt gehouden in mijn studio in Hilversum, vijf minuten van het station. Prijs per persoon is 210 euro inclusief materiaal, koffie, thee, lunch en BTW. Bij voldoende aanmelding krijg je daarvan bericht, na betaling uiterlijk een week van tevoren ontvang je de definitieve bevestiging.

Collodion Workshop 13.11.21
Collodion Workshop 13.11.21
€210.00
boek
Collodion Workshop 20.11.21
Collodion Workshop 20.11.21
€210.00
boek
Eén hele dag samen met je man, vriendin, oma of kleinkind…..  leren tintypes maken en er samen op geportretteerd worden. Én ik maak een dubbelportret van jullie voor jullie, op zwart glas, een ambrotype. Een Duo Collodion Workshop.
Duo Collodion Workshop
Duo Collodion Workshop
€480.00
boek

ONLINE GALLERY

Speciale editie van 6 platinum palladium afrdukken (+ 2 Artist Proofs). Gesigneerd en genummerd door Hans de Kort. Afdrukken op het originele tintype 16″ x 20″ formaat op 20″ x 24″ Arches Platine, 310 g / m2. Afdrukken zweven in een donkere wengé lijst, 3,5 x 53 x 63 cm, museumglas 70% UV-bestendig. Prints zijn niet op voorraad, deze worden na bestelling met de hand gedrukt.
Sunflowers gone to Seed
Sunflowers gone to Seed
€1,800.00
bekijk
Prunus in Blossom
Prunus in Blossom
€1,800.00
bekijk
Original tintypes from 'No Photos from Van Gogh'
Head of a Skeleton with a Burning Cigarette II
Head of a Skeleton with a Burning Cigarette II
€850.00
bekijk
Head of a Skeleton with a Burning Cigarette III
Head of a Skeleton with a Burning Cigarette III
€850.00
bekijk
Instagram
Facebook
Website
LinkedIn
Copyright © 2021 Hans de Kort Fotografie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp