Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2015-02-20

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Det nya året har på många sätt varit en turbulent tid runt omkring världen. Vi vill därför sända en bön och omtanke till alla de människor och platser som präglas av lidande och rädsla.

Vår mission har under senaste tiden varit att fullborda vårt stora verk som behandlar både människans och skapelsens transformation från mörker och lidande till helhetens röda sol. Det är med stor glädje som vi härmed kan meddela att verket: Alkemi - den hermetiska konsten har skickats till tryckeriet! En första numrerad utbildningsupplaga kommer att ges till deltagarna på vår masterutbildning i själens alkemi. Den stora utgivningsfesten i samband med den officiella utgåvan kommer att ske i maj/juni, datum och plats meddelas senare.   
 

Masterutbildning i själens alkemi!

Vår efterfrågade utbildning lär ut de teoretiska och praktiska grunderna i inre alkemi. Målet är att bli en alkemisk mästare i livets konst! Du lär dig bemästra en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential. Datum:  7-8 mars & 16-17 maj 2015 i Stockholm. Det finns nu endast ett par platser kvar till en unik utbildning...  Läs mer här...

Resa till Sydfrankrike!
Våra förbokade platser tog snabbt slut men vi har lyckats få fram ett slottsrum med plats för två personer som nu erbjuds till sista-minuten-pris om (7900 kr)! Vi har gjort vårt yttersta för att kunna erbjuda en fantastisk och oerhört prisvärd pilgrimsfärd med slottsboende och besök på några av världens mest vackra och heliga platser. Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder billiga direktflyg till, om man bokar i god tid. Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr i katarlandet norr om Carcasonne, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer. Läs mer här...
 

Graalsresa till England

Äntligen är den efterfrågade graalsresan till England spikad! 3-7 augusti bär det av, med direktflyg till Bristol. Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm.

Vi låter svärdet och Glastonbury Tor förenas med bägaren och källan i Chalice Well... den röda och den vita källan förenas i det alkemiska bröllopets ceremoni. Och framförallt låter vi oss vägledas av The Lady of the Lake - visdomens gudinna Sophia - som bringar enhetens svärd till den kallade! Hjärtligt välkommen att åka med! Läs mer här...
 

Månadens meditation

Månadens alkemiska meditation är hexadens bön ur vår bok Alkemi-den hermetiska konsten. Använd den gärna för att förena mikrokosmos med makrosmos, eld och vatten, för att skapa kvintessensens heliggörande tinktur. 

 

Vi önskar er vårljus i sinne och hjärta!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Akademins tempel
Alkemi - den hermetiska konsten
Alkemi - den hermetiska konsten
Alkemiska oljor
Alkemistens fullbordan
Sophia som initiatrix

Hexadens bön

O evige eld som upptränger ur allt levande
Och genomsyrar min kropp, själ och ande.
Du stiger upp från skapelsens mylla
Och bär gudomens uppdrag att densamma förgylla.
 
Likt skapelsens vatten återspeglar jag dig
Och gör därigenom min själskropp till andlig.
Du är nådens vatten som regnar från ovan
Och jag är den lycksalige som emottager gåvan.
 
Jag höjer mig mot dig, Du sänker dig mot mig,
Vi kokar samman och i alkemisternas smältdegel
Förenas vi och präglas med Salomos insegel.
 
Därigenom uppenbaras skapelsens stjärna
Vilken är gudomens sanna essens och kärna.
Det är den enda jag sjunger lov och prisar
Och genom Sophia mig i dundret undervisar.
 
O heliga ande som omslutes av natten,
Upplys min själ med ditt eldiga vatten,
Skingra mörkrets skuggor och förgängelse,
Hänryck mig ur materiens fängelse.
 
Genom kvintessens eldstad
Blir vattnet till eld i skapelsens hexad.

Själens alkemi

Efter flera års efterfrågan erbjuder vi återigen vår populära Masterutbildning i inre alkemi, 7-8 mars & 16-17 maj 2015. Som kursbok får du Akademins ny bok Alkemi: den hermetiska konsten som tryckts upp i en liten numrerad utbildningsupplaga. 

Utbildningens mål är att bli en alkemisk mästare i livets konst! Du lär dig bemästra en uråldrig visdomstraditions verktyg för att förstå livets faser och uppenbara människans gudomliga potential.  
  
Utbildningens mål:
 • Grundläggande kunskap i det alkemiska arbetets utveckling genom de fyra faserna. 
 • Att kunna skapa och arbeta i det inre alkemiska rummet genom aktiv imagination. 
 • Förståelse om och aktivering av den alkemiska hemliga elden. 
 • Kunskap om och att aktivt kunna arbete med de tre alkemiska principerna. 
 • Förståelse om hur själens kvaternitet skapar det hela Självet. 
 • Erfarenhet kring arbetet med de tre alkemiska bröllopen och de tre stenarna. 
 • Alkemisk mästare i livets konst. 
 • Transformation. 
 • Transfiguration. 
 • Transmutation. 
 • Pelikanen & Fågel Fenix. 
 • De vises sten. 

Graalsriddare

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin startar i augusti 2015 en ny 2-årig Graalsriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier. En del av utbildningsmodulerna såsom örtalkemi, Sophias vishetstradition och kabbalans visdom om Livets träd sker i samarbete med Prästinneutbildningen. 

Modul 1 & 2: 3-7  augusti 2015: England
Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm. 
Megaliter och kraftplatser - Kung Artur och riddarna av runda bordet - Väktarna av Avebury - Riddarskapets dygder – Maria Magdalenas & Josef av Arimateas arv - Den heliga graalens mysterier - The green man - The lady of the lake och det heligt feminina - Salomons tempel & Frimureri - Bruden & brudgummen - Det alkemiska bröllopet.

Modul 3: 10-11 oktober 2015.
Den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik: Graalsriddarens väg, Mikaelsvägen och Johannesmysterierna. Graalsriddare i Pans labyrint: Att reformera det etablerade systemet och verka ute i världen. Föredrag med gästlärare.

Modul 4: 12-13 mars 2016.
Skapandet av Salomons tempel tillägnat visdomens gudinna. Esoteriskt frimureri & de sakrala Osirismysterierna. Alkemins opus magnum och det odödliga självet.

Modul 5: 27-28 augusti 2016.
Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och konsten att skapa och konsekrera alkemiska örtelixir enligt gammal spagyrisk praktik.  
Plats: Lantlig miljö 35 min från Stockholm med aktiviteter både utom- och inomhus.

Modul 6: 12-13 november 2016.
Sophias tradition i teori och praktik. Tarotkort, kabbalans Livets träd, helig geometri och den Svarta Madonnan. Transformation av de subtila kropparna. (Tillsammans med Prästinneutbildningen.)
 
Modul 7: vt 2017
Lördag: Praktisk stridskonst med gästlärare. Virilkraftens uppenbarande och uttrycksmedel.
Söndag: Ceremoniförberedelser – graalens riddare
 
Modul 8: vt 2017 Graalsriddareinvigning.

Läs mer här...

Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! 
Copyright © 2015 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp