Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2015-04-02

KÄRA ALKEMIVÄNNER!

Vi sänder er en gyllene påskhälsning och en förhoppning om en helg fylld med mening, kärlek, frid och välfyllda ägg. 

Vår bok Alkemi - den hermetiska konsten har kommit från tryckeriet i en första utbildningsupplaga! Den stora utgivningsfesten i samband med den officiella utgåvan kommer att ske i maj/juni; datum och plats meddelas i nästa mailutskick.   
 

En sista-minuten plats kvar till Sydfrankrike!

Det har blivit en återbudsplats till vårens alkemiska resa till Sydfrankrike, 28 april - 2 maj. Vi bjuder ut den till 1000 kr rabatt samt att vi bjuder på enkelrumstillägget på slottsboendet! Vi har aldrig haft ett bättre erbjudande än detta! Först till kvarn... resan är absolut fullbokad annars.
Resans utgångspunkt är Beziers, som Ryanair erbjuder mycket billiga direktflyg till. Sedan väntar ett fyra dagars initiationsäventyr i katarlandet norr om Carcasonne, med alkemiska föredrag, meditationer och ritualer kring katarerna, gudinnans återuppståndelse och den heliga alkemin. Läs mer här...
 

Graalsresa och riddarutbildning

Sommarens graalsresa är populär och platserna börjar fyllas upp. Ni som vill gå vår nya graalsriddarutbildning vars första moduler är resan till England bör verkligen boka in er nu! Hjärtligt välkomna att färdas längs med graalens och riddarens heliggörande väg 3-7 augusti... 
Vi besöker och gör alkemiskt graalsarbete vid Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm. Läs mer här...
 
Workshop: Maria Magdalenas och Johannes örtalkemi
Boka tidigt rabatt 250 kr fram till 10 maj!
Utifrån den hemliga läran får du under workshopen tillreda alkemiska elixir, söka insikt i uppenbarelsens natur samt lära dig konsten att preparera Maria Magdalenas heliga balsamolja som smörjer till evigt liv. 

Vi erbjuder en heldag i naturens ljus med gudomlig praktisk alkemi under kunnig vägledning som förenar det heligt feminina med det heligt maskulina i ett alkemiskt bröllop. Du får med dig både två elixir och smörjelsebalsam hem,samt fördjupade kunskaper om den heliga konstens praktik för din egen och skapelsens gudomliggörande.  
 

Månadens meditation

Månadens alkemiska meditation är Cramers hjärtemblem  ur vår bok Hjärtats alkemi - den hemliga och uppenbarade läran som kommer att tryckas upp i en reviderad upplaga efter påsk. Använd den gärna för att uppenbara och fördjupa insikterna i passionsmysterierna.

 

Vi önskar er många och gyllene påskägg!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Akademins tempel
Alkemi - den hermetiska konsten
Alkemi - den hermetiska konsten
Alkemistens fullbordan

Hjärtats emblem

Varken på den ena sidan eller den andra

Vi går längs kungsvägen ovh viker inte av åt vare sig höger eller vänster.
(4 Mose 20:17)

Inte här, inte där. Hjärtat färdas tryggare i mitten.
Den som rusar från medelvägen rasar mot avgrunden.

I denna värld ditt hjärta vandrar
På spetsen av en sten.
I alla sfärer, vet innan du någon klandrar
Att Gud är din hjälpare och ditt sken.
 
- Cramer (1624)
Heliga örtelixir

Örtalkemi

Hjärtligt välkommen till en heldagsworkshop där vi fördjupar oss i Maria Magadalenas praktiska alkemi och Johannes mystika lära som levandegör både kropp, själ och ande!  

Utifrån den hemliga läran får du under dagen tillreda alkemiska elixir, söka insikt i uppenbarelsens natur samt lära dig konsten att preparera Maria Magdalenas heliga balsamolja som smörjer till evigt liv. 

Vi erbjuder en heldag i naturens ljus med gudomlig praktisk alkemi under kunnig vägledning som förenar det heligt feminina med det heligt maskulina i ett alkemiskt bröllop. Du får med dig både två elixir och smörjelsebalsam hem samt fördjupade kunskaper om den heliga konstens praktik för din egen och skapelsens gudomliggörande.  

För dig som vill går det också att boka till utsökt vegetarisk lunch. Vi bjuder på gott fika. Hjärtligt välkommen till en helt unik workshop på en kraftplats i naturens grönska 35 min med bil från Stockholm. Det går att åka kommunalt också till Landfjärden södra.  

Workshopen är lämplig både för dig som gått våra tidigare grundutbildninger i alkemi och för dig som ännu inte gjort det. (Vi lär dock inte ut örtalkeminsgrunder på denna workshop utan den utbildningen går av stapeln i aug 2016.) 

Utbildningsansvariga: Katarina Falkenberg, Tommy Westlund 
Mat & Logistikansvarig: Erika Dickmark 
Plats: lantlig naturskön miljö ca 35 min från Stockholm nära Häringe slott och Ösmo.  
Pris: 1900 kr  
OBS! Boka- tidigt - rabatt på 250 kr tom 10 maj  
Anmälan: maila info@alkemiskaakademin.se tel: eller ring 073-5931415 som följs av en inbetalning på 500 kr till iamyou bg 5368-7182. Vi håller din plats när vi fått in din anmälningsavgift. Begränsat med deltagare!  

Graalsriddare

Sophiatemplet och Alkemiska Akademin startar i augusti 2015 en ny 2-årig Graalsriddareutbildning. Under två år utbildas manliga och kvinnliga deltagare i den hemliga läran, ridderskapets dygder och den heliga graalens mysterier. En del av utbildningsmodulerna såsom örtalkemi, Sophias vishetstradition och kabbalans visdom om Livets träd sker i samarbete med Prästinneutbildningen. 

Modul 1 & 2: 3-7  augusti 2015: England
Avebury stencirklar, Stonehenge, West Kenneth Long Barrow, Glastonbury med Chalice Well, Tor mm. 
Megaliter och kraftplatser - Kung Artur och riddarna av runda bordet - Väktarna av Avebury - Riddarskapets dygder – Maria Magdalenas & Josef av Arimateas arv - Den heliga graalens mysterier - The green man - The lady of the lake och det heligt feminina - Salomons tempel & Frimureri - Bruden & brudgummen - Det alkemiska bröllopet.

Modul 3: 10-11 oktober 2015.
Den heligt maskulina visdomsvägen i teori och praktik: Graalsriddarens väg, Mikaelsvägen och Johannesmysterierna. Graalsriddare i Pans labyrint: Att reformera det etablerade systemet och verka ute i världen. Föredrag med gästlärare.

Modul 4: 12-13 mars 2016.
Skapandet av Salomons tempel tillägnat visdomens gudinna. Esoteriskt frimureri & de sakrala Osirismysterierna. Alkemins opus magnum och det odödliga självet.

Modul 5: 27-28 augusti 2016.
Naturens läkedom: Kraftplatser, ceremonier och konsten att skapa och konsekrera alkemiska örtelixir enligt gammal spagyrisk praktik.  
Plats: Lantlig miljö 35 min från Stockholm med aktiviteter både utom- och inomhus.

Modul 6: 12-13 november 2016.
Sophias tradition i teori och praktik. Tarotkort, kabbalans Livets träd, helig geometri och den Svarta Madonnan. Transformation av de subtila kropparna. (Tillsammans med Prästinneutbildningen.)
 
Modul 7: vt 2017
Lördag: Praktisk stridskonst med gästlärare. Virilkraftens uppenbarande och uttrycksmedel.
Söndag: Ceremoniförberedelser – graalens riddare
 
Modul 8: vt 2017 Graalsriddareinvigning.

Läs mer här...

Hjärtligt välkommen till denna för Sverige helt unika utbildning! 
Copyright © 2015 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp