Copy
Alkemiska Akademins nyhetsbrev!
2015-12-01

KÄRA ALKEMIVÄNNER!


Hjärtligt välkomna till öppet hus med julmarknad! Måndag 7 dec håller Akademin sina portar öppna mellan kl 15-18. Våra alkemiska produkter säljes till en gyllene julrabatt om 20%. Vi bjuder på glögg och provsmakning av säsongens nya alkemiska elixir. Vi håller just nu på att färdigkoka ett guld och ett silverelixir som förväntas bli något utöver det vanliga... Fri entré. Efter julmarknaden håller Katarina imagination om återuppståndelsen för de som har förbokat, annars är det fullt. 

Försommarens alkemiska resa till Sydfrankrike blev snabbt fullbokad. Vi har på begäran ordnat en extrabil och två platser finns för nävarande kvar. Boka snarast om du vill åka med i den gyllene legendens fotspår till Saintes-Maries-de-la-Mer, Sainte-Baume, Sainte-Maxime mm. Läs mer här... 

Vår bok Alkemi - den hermetiska konsten håller på att utökas och förädlas för att färdigställas så snart som möjligt. Vi återkommer :) 
 
Vi önskar er alla en upplyst väntanstid inför det gudomliga barnets födelse!

Katarina & Tommy
Akademin på Facebook
Gilla oss på FB! Like http://www.facebook.com/pages/Alkemiska-Akademin/288700623818 on Facebook
Akademins tempel
Alkemi - den hermetiska konsten
Den alkemiska fontänen

Det röda guldet

Beundra därvid häntydningen på ett liknande under, vår Herres och frälsares avlelse och inkarnation. Här, som där, uppbenbarade sig Gud i världen, förenade sig Guds ande i ett jungfruligt sköte med jordisk materia, där vid världsskapelsen till den synliga världens formskönhet, här vid Kristi födelse till gudamänniskans andliga fullkomlighet!

Ensoph! Ensoph! O, vilket djup och vilken höghet i gudomstanken.

Ja, makrokosmos, naturens bok, blir en spegel av mikrokosmos, av människosläktet, ty i båda fallen antog Ruach Elohim, den gudomlige vishetens skapareord, kroppslig gestalt, för att sålunda kalla till liv den materiella naturen, rena den och förvandla den till ande. 

Så kan man ur naturen lära att känna Kristi under, likasom man ur Kristi väsende kan teosofiskt lära känna naturens liv. 

Så lever även i metallerna anden såsom deras kvintessens och kan genom den kemiska konsten utvecklas ur dem och överföras i andra föreningar. Särskilt är den rikligast för handen i Sal Saturni, detta det föraktligaste och värdelösaste mineral. 

Detta salt måste sönderdelas i sina grundämnen; den rena eldanden måste skiljas från dessa och åter förenas med den renande grundmaterien. Då verkar eldanden småningom en mer och mer sig stegrande förädling av metallmassan, till dess det rena guldet bildar avslutningen på denna utveckling. 
 
- Khunrath
Heliga örtelixir

Aurum Potabile

Aurum Potabile eller flytande guld har länge setts som en universalmedicin eller ett livselixir och kan sägas vara förkroppsligat livgivande solljus eller koagulerad ande. Guld är i alkemin den högsta medicinen och dess essentiella kvaliteter anses stärka hjärtat som är den inre solen i vårt bröst.

Aurum Potabile består förutom av guld och manna och en hemlig komposition av läkeörter också av flertalet gudomliga elixir som i sig bär solens signum. Elixiret tas med fördel på morgonen för att stärka kontakten med anden, vårt högre jag och den gudomliga gnistan inom en. Detta gyllene elixir är stärkande vid det alkemiska arbetet med att transfigurera eterkroppen och kan användas för att realisera självet och medvetandegöra själens djup och mission. Inta det gärna under all form av ceremoni som söker uppenbara hjärtat och som verkar under den solara principen.

Elixiret dricks tre droppar direkt i munnen eller utspätt i lite vatten eller rött vin under ceremonier. 
Aurum Potabile kan också med fördel drickas tillsammans med Argentum Potabile för att man då ska kunna förena guldelixirets solara kraft med månens lunara kraft så att ett alkemiskt bröllop kan komma till stånd.

Argentum Potabile

Argentum Potabile är ett potent silverelixir fyllt av månens krafter och av
mångudinnans och gudens olika fasetter. Förutom silver och ett hemligt recept av läkeväxter består det av ett antal gudomliga elixir som bär månens signum. Det lämpar sig utmärkt på kvällen för meditation, imagination och nattens drömarbete samt för att rena och transformera astralkroppen under vilken tid på dygnet som helst. Elixiret förstärker rituellt arbete och underlättar kontakten med vårt omedvetna.

Elixiret dricks tre droppar direkt i munnen eller utspätt i lite vatten eller vitt vin under ceremonier. 

Argentum Potabile kan också med fördel drickas tillsammans med Aurum Potabile och då för att kunna förena guldelixirets solara kraft med månens lunara kraft så att ett alkemiskt bröllop kan komma till stånd.
Copyright © 2015 Alkemiska Akademin.
Email Marketing Powered by Mailchimp