Copy
@nder Nieuws is een uitgave van Initiatives of Change Nederland waarin wij u op de hoogte houden van zaken die ons bezig houden. Spreekt het u aan? Kom dan langs op een van onze evenementen, u bent van harte welkom.
Initiatives of Change
Het is nooit makkelijk om fouten te erkennen. Voor mensen niet en voor organisaties nog minder. Maar nodig is het wel.
Tijdens een bijzondere algemene vergadering van Initiatives of Change Internationaal heeft voorzitter Omnia Marzouk namens het bestuur een verklaring voorgelezen, waarin specifieke fouten uit het verleden van Initiatives of Change erkend worden.

Onze dank !

Hartelijk dank aan de vrienden/donateurs van IC die als reactie op de voorjaarsbrief  in totaal € 6.435 hebben geschonken voor de aanpassingen in het centrum Amaliastraat 10.

Daarnaast werd voor Caux € 2.500 geschonken.
Liever op papier lezen? Met deze link kunt u een pdf versie van Ander Nieuws printen.

Morele herbezinning

Onlangs wandelden mijn vrouw en ik [Hennie en Johannes de Pous - de Jonge red.] op het landgoed Mariëndaal bij Arnhem waar ons oog viel op een informatiebord waarop o.a. een verwijzing stond naar een koepel die in 1939 op het landgoed gebouwd was in het kader van morele herbezinning. (lees meer...)

@NDER NIEUWS


Bijzondere Global Assembly met ruim honderd deelnemers

Vier jaar geleden trad ik [Hennie de Pous - de Jonge red.] toe tot het internationale bestuur van Initiatives of Change (IC). Dit bestuur geeft leiding aan de internationale vereniging (International Association, IA) van Initiatives of Change. Lid zijn die landen waar IC geregistreerd staat als stichting of vereniging. In 2010 vond een vernieuwing van de bestuursstructuur plaats, met een verruiming van het lidmaatschap, zodat ook internationale projecten en programma’s lid van de IA kunnen zijn en mensen uit landen waar IC nog niet geregistreerd is, zich toch verbonden weten met de internationale vereniging.
Een samenvatting van een zomer over het verleden, heden en de toekomst van IC (internationaal).
(lees meer...)

Leren van het verleden ...en het heden

Verklaring afgelegd door dr. Omnia Marzouk, voorzitter van Initiatives of Change Internationaal, namens de International Council, op dinsdag 14 augustus tijdens de Global Assembly.

De 24 uur die wij, deelnemers aan deze Global Assembly, besteed hebben aan de lessen die we kunnen trekken uit het verleden waren voor velen van ons een ontroerende en inspirerende ervaring. (lees meer...)

Acties van een Zuid - Soedanees

De jongen die niet wilde doodgaan. Dat is de titel van het boek dat gaat over David Nyuol Vincent, een van de zogenaamde lost boys van Zuid-Soedan. De decennia durende burgeroorlog in Soedan (simpel gezegd tussen het noorden en het zuiden) heeft een ongelooflijk hoge tol geëist. Tienduizenden zijn gevlucht. David kwam na een verblijf van zeventien jaar in vluchtelingenkampen in Ethiopië en Kenia eindelijk terecht in Australië. Hij kon geld verdienen en had genoeg te eten. Maar hij had geen vrede. (lees meer...)

Caux zomer 2012

Van 1 juli tot en met 8 augustus vond in Caux een serie van vijf conferenties plaats. Nederlanders hebben een actieve bijdrage geleverd, hetzij als spreker, als groepsleider of om een workshop te geven. (lees meer...)

Wat volgt zijn met name persoonlijke impressies van enkele conferenties
- Het nieuwe wij en het nieuwe ik
- Werken aan Multiculturalisme in de 'Hub'
- Problemen zijn uitdagingen
- Maffialand hergebruikt
- Het instrument dat ik zocht

IC Agenda

Dit seizoen kunt u elke derde woensdag van de maand een openbare avond verwachten op Amaliastraat 10. Dit zijn avonden voor en door mensen uit het netwerk van IC waarbij andere geïnteresseerden uiteraard ook welkom zijn. (lees meer...)
Copyright © 2012 Stichting Initiatives of Change Nederland (ANBI), Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 RESPECT PRIVACY & PREVENT SPAM
Voorkeuren wijzigen | Afmelden
Initiatives of Change is een voor ieder toegankelijk wereldwijd netwerk van mensen van verschillende levensovertuiging met als gemeenschappelijk doel zich in te zetten voor een betere wereld. Zij proberen in hun leven ruimte te maken voor stilte en zich te oriën-teren op morele waarden als eerlijkheid, zuiverheid, onzelfzuchtigheid en liefde. Geloof is voor velen de inspiratiebron. Initiatives of Change daagt een ieder uit pionier te zijn voor een positieve verandering in de samenleving, te beginnen in eigen leven.