Copy
Nieuwsbrief januari 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma

Dag,


Het is eind januari met daarin maar liefst 2 blue Mondays, de start van Trump's tijdperk, en oorlogen waar geen eind aan komt...  Soms lijkt er heel veel mis te zijn in deze wereld. Wat je niet op het nieuws hoort is dat er nog nooit zo weinig oorlog, honger, moord én terrorisme is geweest als nu. Dat nieuws is een stuk inspirerender. En zelfs Trump krijgt ons er niet onder, hij lijkt er juist voor te zorgen dat we ons herinneren wat we niet willen.

Op gebied van vlees eten gaat het ook de goede kant op.
Steeds meer mensen kiezen bewust voor beter vlees. Grasgevoerd natuurvlees is op veel vlakken beter vlees. Beter voor de dieren zelf (lekker buiten gras eten!), beter voor je lichaam, en beter voor het milieu (geen soja nodig uit latijns Amerika). Waarom het ook alweer gezonder is lichten we hieronder nog eens toe.

Het kopen rechtstreeks bij de boer én online boodschappen doen wordt als trend genoemd voor 2017.  Laten wij daar nou net de ultieme combinatie van gemaakt hebben. ;-)


Hier op de boerderij gaat alles goed. De koeien genieten van het droge weer. Ze komen niets te kort en hebben het zeker niet koud. De kippen van boer Bakx zijn er weer. In de winter staat de stal altijd even leeg om hoge stookkosten te omzeilen. Nu zijn de nieuwe kuikens weer gekomen en ze hebben nu strobalen en strooivoer. Hierdoor vertonen ze nog meer natuurlijk gedrag.  

Heel leesplezier en heel graag tot hoorns.


Hartelijke groet Jelwin en Ymkje

Bestellen

Alles weer op voorraad


Goed nieuws is ook dat alle artikelen voorradig zijn in onze webshop. Zélfs de ontbijtspek, leverworst, rookworst, lever en ook de blikken goulash en hachee. En hebben jullie al gezien dat de rundersaucijsjes en beefburgers nu ook los te bestellen zijn?

Paleo universiteit over grasgevoerd vlees;


Onderstaand artikel publiceerde Jack op zijn blog Paleo Universiteit. Jack is al jaren klant bij ons.
 
"Je bent wat je eet blijkt waar te zijn voor koeien. Wat de koeien eten kan veel effect hebben op de nutriëntensamenstelling van het rundvlees. Zo bevat gras gevoerd rundvlees meestal minder vet dan graan gevoerd rundvlees. Ook is de samenstelling van vetzuren verschillend. Grasgevoerd vlees bevat tot wel 5 keer zoveel Omega-3 vetzuren dan graangevoerd vlees. Waarom is dit belangrijk? Omdat Omega-3 vetzuren veel gezondheidsvoordelen brengen zoals de ontstekingsremmende werking en het verbeteren van je slaap. Daarnaast bevat grasgevoerd rundvlees twee keer zoveel geconjugeerd linolzuur (CLA) als graangevoerd rundvlees. Geconjugeerd linozuur zijn vetzuren die helpen bij het verbranden van vet.
Zowel grasgevoerd als graangevoerd rundvlees bevat eiwitten. Maar uit onderzoek blijkt dat grasgevoerd rundvlees tot wel 1,5 keer zoveel eiwit bevat als graangevoerd rundvlees. Eiwitten zijn belangrijk voor het afvallen omdat het de verbranding verhoogt, ze je langer een verzadigd gevoel geven, voor het behoud van spierweefsel zorgen en jouw bloedsuikerspiegel stabiliseert."


Lees hier het hele artikel.

Agenda

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 4 februari 
Vrijdag 10 februari 
Zaterdag 4 maart
Vrijdag 10 maart
Bestellen kan tot de woensdag voorafgaand aan de afhaaldag, 12h. Daarna gaan we aan de slag met het klaarmaken van de bestellingen.

Bestelling laten thuisbezorgen?
Dan kies je het bezorgmoment zelf bij het bestellen. Vlees per post gaat perfect; dankzij het droogijs komt je bestelling ijskoud aan. Geen zorgen dus. Laten bezorgen kan ook op je werk, of op een postNL afhaallocatie. Er zit altijd wel een in de buurt.

Melkintollerantie en toch kaas eten

 

Zo'n prachtig bericht van n blije klant, zelfs overgenomen door de Telegraaf.

@nelly_fit zegt: "Kaaaaaaas! Wie had dat ooit gedacht, dat deze kaaskop d'r tanden ooit weer in een stuk kaas zou zetten!? Melkintollerantie en Crohn hielden mij verre van Kaas, maar dankzij @schotsehooglanders.nl heb ik nu rauwmelkse kaas van grasgevoerde A2 koeien....... Toppie💪   Ben zo dankbaar..... "

Wij ook @nelly_fit, super! En de meeste credits gaan natuurlijk naar familie Vergeer en hun A2 koeien die aan de basis staan van deze heerlijke kazen. Binnenkort verwachten we ook weer de jong belegen variant.

Puur vlees heeft geen ongezonde e-nummers nodig


Alles over de ingrediënten vind je op de pagina Kruiden en toevoegingen.

Snert met rookworst


Ingrediënten


1 runderrookworst
1 zakje groene erwten kant en klaar of al voorgeweekt
1/4 knolselderij
2 winterwortels
1 ui
1 kop rode linzen
3 tenen knoflook
2 cm verse kurkuma
3 cm verse gember
5 laurierblaadjes
keltisch zeezout


Bereidingswijze

Snijdt alle ingrediënten in stukken en doe in een pan. Zet het geheel onder water en kook zo'n 20 minuten. Laat de runderrookworst wellen in warm water en snij in plakjes. Pureer de soep en voeg daarna de worst toe.

Mariska van The Unit in Heerenveen, bedankt voor het recept.
Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp