Copy
Nieuwsbrief van
oktober 2016
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma

Hallo Shanti Onneweer,


Leuk dat je mee leest. We vertellen aan zoveel mogelijk mensen dat ze ervoor kunnen zorgen dat een dier een goed leven heeft, door kritisch in hun keuze voor vlees. Dat vlees moet natuurlijk lekker zijn, maar er is nog zoveel meer belangrijk. Voor die boodschap hebben we natuurlijk wel lezers nodig, dus zijn we heel blij met jou!

Het klinkt misschien ver van je bed, maar als 10 personen het hele jaar kiezen voor grasgevoerd natuurvlees, dan zorg dat ervoor dat er een koe niet op stal wordt afgemest, maar een leven buiten in de kudde heeft. En als 3 mensen het hele jaar kiezen voor vlees van de buitenvarkens dan bestaat 1 varkensleven weer uit weiland en modderpoelen in plaats van een roostervloer. Kies je het hele jaar door voor de antibioticavrije kip dan zijn er maar liefst 11 kippen die een goed en 100% antibioticavrij leven hebben bij boer Bakx. Dat kan ook jouw bijdrage zijn aan een goed dierenleven. Mooi toch? 

We vroegen na een oproepje op Facebook een aantal klanten; waarom ben je klant bij ons, welk product is je favoriet, welke bereidingstips heb je, heb je tips voor ons en hoe bevalt de bezorging en het afhalen? En we werden helemaal blij van de antwoorden. Hieronder lees je er een aantal.
 
Het is al bijna 23 uur, tijd om jullie veel leesplezier en een fijn weekend te wensen!

En euh, als je wilt bestellen: druk op de rode knop hieronder ;). 

Jelwin en Ymkje

Naar de website

De R is in de maand;


En dus vind je in de webshop weer;

6 vragen aan een klant


Wat een energie kregen we van de antwoorden op de '6 vragen aan klanten'. Lees met je met ons mee? De volledige antwoorden staan hier op onze site.

Henneke zegt bijvoorbeeld: "Mijn lichaam reageert goed op het vlees. en het smaakt echt naar vlees. Klinkt misschien een beetje vreemd voor een semivegetariër maar als ik vlees eet wil ik graag echt vlees".

En Marlike: "Het verschil tussen jullie vlees en wat ik eerder at is de malsheid van het stoofvlees, 'én jullie biefstuk smelt op de tong."

En tot slot Joke: " Ik ga de volgende keer voor veeeeeeel meer worstjes!!". 

Lees hier de rest.

Rookworst met stamppot broccoli / zoete aardappel


Stamppot combineert natuurlijk perfect met de rookworst, gerookte spekblokjes of een gehaktbal. 

Ingrediënten
Voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 grote broccoli of 2 kleine
  • Verschillende kruiden naar smaak
  • Beetje melk of room
  • Rookworst (onderdeel van varkensvleespakket)
  • Evt. nog spekblokjes
Bereiding

Kook de aardappels tot dat je er met een vork goed in kan prikken.. Verwarm de laatste 10 minuten de rookworst in de pan mee. Stamp de aardappels vervolgens fijn tot een puree, voeg een beetje melk of room toe zodat het een een smeuïge puree wordt. Breng de puree goed op smaak met keltisch zeezout en bv peper en nootmuskaat.
Kook de broccoli gaar (niet té gaar) en stamp ze door de puree.Genieten maar!

 

Herefords van Ameland


Sinds een paar jaar houden we naast Schotse Hooglanders ook prachtige Hereford runderen.
De kalfjes daarvan worden geboren in prachtige grote natuurgebieden op Ameland, bij de familie Kiewied.

Kiewied is naast boer ook eigenaar van de ecocamping op Ameland.
Als de Herefords een jaar oud zijn komen ze bij ons. Wij laten ze grazen in een gebied wat ingezaaid is met 'saladebuffet'. Ja, zo heet het echt. Een mengsel van gras, klaver en andere soorten.

Het land wat we voor de Herefords hebben zag er voor ons gebruik heel anders uit. Het saladebuffet valt niet alleen in de smaak bij de koeien, maar ook vogels en vlinders komen er massaal op af.

Tips voor kleine huishoudensIk ben alleen, hoe groot zijn jullie porties?

Die vraag horen we geregeld. De porties zijn niet heel groot; het meeste vlees is verpakt per 200 of 250 gram. Dat is wat veel voor 1 maaltijd voor 1 persoon. Maar voor 2 maaltijden is het juist ideaal. En dan hoef je echt niet 2 dagen achter elkaar dezelfde maaltijd te eten.

Je kunt bijvoorbeeld alle gehakt bakken en er vervolgens 2 x van eten. In de koelkast is het na bereiden nog dagen houdbaar.
Biefstuk wordt per 2 verpakt. Na ontdooien kun je probleemloos een opeten, en de andere een paar dagen in de koelkast bewaren en bijvoorbeeld op dag 3 opeten. Hetzelfde kan met saucijsjes, hamlappen, beefburgers enzovoort.
De kip producten zitten per 1 kg in een zak, maar doordat de producten los gevroren zijn kun je heel goed portioneren. Ideaal dus voor 1 persoonshuishoudens.

Meer tips lees je hier op onze site.

Agenda

Zaterdag 5 november en vrijdag 11 november is het afhaaldag op onze boerderij in Opende.
Vervolgens op zaterdag 3 december, dan met een proeverij! En op vrijdag 9 december.

Liever thuis of op een postnl locatie laten bezorgen? Dan kies je het bezorgmoment zelf bij het bestellen. Vlees per post gaat perfect; dankzij het droogijs komt je bestelling ijskoud aan. Geen zorgen dus.

Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp