Copy
Nieuwsbrief februari 2016
Geen logo te zien? Klik dan op 'afbeeldingen weergeven'
Ook op Twitter
Geen foto te zien? Klik dan op 'afbeeldingen weergeven'
Hallo<<naam>>,


Leuk dat je weer meeleest. We vertellen graag dat je nu ook vleeswaren bij ons in het assortiment vindt. In een eerdere enquête vroegen we: 'welke producten mis je in ons assortiment?' en massaal werd gevraagd om vleeswaren. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. De eerste vleeswaren van grasgevoerd natuurvlees én van de buitenvarkens worden nu door slager Herman ter Weele gemaakt. De gebraden runderrollade als vleeswaren is nu al verkrijgbaar én erg lekker. Verder zijn er nu ook spekblokjes bij gekomen. Ook ideaal in veel gerechten. 

Ken je Juglen Zwaan van ahealtylife? In zijn wekelijkse nieuwsbrieven deelt hij veel inzichten gezondheid en voeding. Juglen stelt ook regelmatig misstanden in voedingsland aan de kaak. In januari zocht hij uit dat er 17 wetenschappelijk onderbouwde voordelen zijn van omega 3. De voordelen zijn hier te lezen. Grasgevoerd vlees bevat veel meer omega 3 dan graangevoerd vlees. Dat is een van de vele redenen waarom het veel gezonder is. Verderop in deze nieuwsbrief meer redenen waarom grasgevoerd vlees gezonder is. 

We vergeten wel eens dat veel dingen voor ons als boer heel logisch zijn, maar voor niet-boeren een groot vraagteken. En visa versa natuurlijk. Zo kregen we leuke klanten op bezoek die zich afvroegen wat de koeien eigenlijk doen de hele dag. Tja, het was nooit in ons opgekomen om daar een item over te plaatsen. Tot nu dus. Als je ook benieuwd bent, het antwoord staat hieronder.

Graag tot ziens, online of op een van onze afhaaldagen. De data staan hiernaast.

Vrolijke groet van Jelwin en Ymkje
Geen foto te zien? Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma.


- Zaterdag 27 febr
- Vrijdag 4 maart
- Zaterdag 2 april
- Vrijdag 8 april

Bezorgdagen:

Bijna elke door de weske dag. Kies zelf een dag die goed uitkomt. Veel van huis? Kies dan voor bezorgen op een postNL afhaallocatie.

Wat doet een koe de hele dag?

Koeien besteden bijna net zoveel tijd aan herkauwen als aan eten. Herkauwen doen ze liggend en je ziet dan de kaken op en neer gaan, wel 10 uren op een dag. Dat herkauwen is nodig. Ze groeien immers op het voor mensen onverteerbare gras. Als koeien zich goed voelen dan liggen ze wel 14 uren per etmaal. Binnen op een roostervloer halen ze deze aantallen vaak niet. Buiten in de natuur, in vaste kuddes is er alle rust om lekker te liggen. Koeien slapen maar 20 minuten op een dag. Dan blijft er nog genoeg tijd over voor kuddegedrag, de rangorde in stand houden en spelen. Omdat onze koeien in grote natuurgebieden lopen valt ons op dat ze een vast ritme én vaste routes hebben. Een kudde begint staat bijvoorbeeld ’s ochtends altijd achterin te grazen en is elke avond weer voor aan de weg. De koe scharrelt zo haar korstje bij elkaar en kiest zelf het gewas wat ze nodig heeft.

En wat doet de boer de hele dag? Daarover in de volgende nieuwsbrief meer. ;)
 

Wat zeggen onze klanten

We worden altijd heel blij van berichten van enthousiaste klanten. Bijvoorbeeld deze:

"Pluspunten: Grasgevoerd, beter dan biologisch, wild, diervriendelijk, waanzinnig lekker, geen antibiotica, glutenvrij, geen E-nummers, makkelijk te bestellen, behoorlijke keuze, goed ingepakt. Ik heb mijn adresje wel gevonden!"

Deze review staat hier op Foodiehealthblog.

Ook een review achterlaten?
Heel graag, dat kan op onze facebookpagina of in een e-mail. 

De voordelen van grasgevoerd vlees


Dat zijn er heel veel. We beperken ons hier tot een opsomming.
 • Het vlees is gezonder, door meer omega-3 vetzuren, meer CLA en meer vitamine A en E, dan gangbaar geproduceerd vlees. Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van eten van gras gevoerd vlees.
 • Krachtvoer voeren belast het milieu in hoge maten. Graan en soja komen immers van ver en voor het verbouwen wordt vaak regenwoud gekapt.
 • Beter voor dierenwelzijn. Grasgevoerd betekent natuurlijk dat de dieren buiten lopen. We kunnen het ze niet vragen, maar we weten zeker dat de koeien zich in de natuur veel beter voelen dan binnen op stal.
 • Meer smaak.
Meer details en achtergronden lees je hier op onze website.

Zulk gezond vlees, laten we natuurlijk zo puur mogelijk, zonder gekke toevoegingen.
 

Zelfgemaakte kippenbouillon

Ingrediënten

 • Overgebleven kippenbotjes, van de kipkarbonade, drumsticks of de hele kip.
 • 1 prei
 • 1 winterpeen
 • 2 uien
 • 4 teentjes knoflook
 • 10 selderij stengels
 • 1 knolselderij
 • Keltisch zeezout
 • peper
 • 4 kruidnagels

Bereiding

Doe de botten en andere restjes in de slowcooker samen met 2 liter water. Snijd de prei, winterpeen, ui, knoflook, selderij en knolselderij in stukken en doe deze in de slowcooker.
Voeg als laatste vers gemalen peper, flink wat zout en de kruidnagels toe. Laat voor ongeveer acht tot tien uur garen en klaar is je bouillon!
Wanneer de bouillon klaar is kun je de botjes en groenten eruit zeven. Je kunt de zelfgemaakte bouillon heel gemakkelijk bewaren in luchtdichte glazen potten in de vriezer of koelkast. De bouillon kun je gebruiken als basis smaakmaker voor een soep of stoofgerecht.

Wat doe jij met de kippenbotjes na een maaltijd met drumsticks, hele kip of kipkarbonade? Niet weggooien! Hier maak je super lekkere en gezonde bouillon van. Het recept hiernaast komt uit het Paleolicious kookboek 'slowcooker'.

Hier te bestellen (e-book).

ADRES

SchotseHooglanders.nl

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende

E-MAIL

info@schotsehooglanders.nl


WEBSITE

schotsehooglanders.nl

Rekeningnummer: NL68RABO0120565854 t.n.v. SchotseHooglanders.nl te Opende
Kamer van Koophandel nummer: 54926386
Email Marketing Powered by Mailchimp
Je ontvangt deze nieuwsbrief als klant of omdat je in het verleden bent aangemeld.
Wilt je deze nieuwsbrief in het vervolg niet meer ontvangen? 
Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!