Copy
Nieuwsbrief augustus 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma


Beste <<naam>>,


Op deze heerlijke zonnige dag even een bericht vanaf de boerderij in Opende. Het is dit weekend echt zomer, hopelijk lukt het jouw ook om even (of heel lang) de zon in te gaan. Gisteren waren we bij de koeien die grazen op de heide in Opende. De foto hierboven is van de stier en een van onze koeien. Ze lagen zo mooi bij elkaar in de schaduw.

Het was bijna intiem om erbij te staan en te filmen... Het blijven bijzondere dieren. Als je filmpjes wilt zien van dat bijzondere moment, klik dan hier

Voor sommige mensen zal het gek klinken dat we hier zo van genieten, maar toch ook bezig zijn met het verkopen van natuurvlees. Liefde voor dieren en vlees eten.... die combinatie kan wat ons betreft toch samen gaan. Maar alleen als je zeker weet dat de dieren een goed leven hebben gehad. En dat onze dieren dat hebben, dat weten we zeker!
 

Groeten Jelwin en Ymkje

Bestellen

Oproep tot de gezonde BBQ


BBQ'en? En dan nog even snel naar de supermarkt voor een pakket anoniem vlees bomvol smaakversterkers? Of even een duik in de vriezer om wat natuurvlees, vlees van buitenvarkens, flexiburgers of antibioticavrije kip te ontdooien.

Hopelijk dat laatste. En niet alleen voor de goede verkoop (ok, ook een beetje dan), maar vooral omdat dat een stuk duurzamer en beter voor je lijf is. En hoe mooi is het als genieten en duurzaam vlees dan samenvalt.
Oproep tot de gezonde BBQ! Onderaan deze nieuwsbrief lees je nog wat tips hierover. 

We verkopen steeds meer producten die ook goed op de BBQ kunnen. Om het overzichtelijk te houden zie je al het vlees wat geschikt is voor op de BBQ in een categorie BBQ vlees in onze webwinkel.

Mis je nog een soort? Laat het ons gerust weten. 

Grasgevoerd vs. graangevoerd

Het verschil tussen grasgevoerd vlees en graangevoerd vlees is hieronder in beeld gebracht.

En denk nu niet; elke koe eet toch gras?
Dat is;
a. helaas niet waar...
en
b. als een koe gras én krachtvoer of mais eet dan krijg je dit effect niet.

100% grasgevoerd natuurvlees geeft meer omega 3 vetzuren, meer CLA, meer vitamine A en E. Daardoor is het heel gezond.

Avondlevering


De vlag gaat uit! Bij de verzending kun je nu ook kiezen voor een avondlevering! Je pakket wordt dan op de gekozen datum gebracht tussen 18.00 en 22.00 uur. Deze optie zit nog maar een paar dagen op onze site, maar we zien nu al dat het vaak gekozen wordt.

Tips voor een gezonde BBQ


Vlees en kip
Marineer stukjes kip in een mengsel van olijfolie, knoflookpoeder, rozemarijn, peper en zout en laat dit een half uurtje trekken. Rijg de stukjes kip daarna op satéprikkers en leg ze op de barbecue.
kruid biefstuk en karbonades met peper, zout, tijm en rozemarijn en grill ze direct. Onze rundersaucijs, beefburger, tartaar, en varkenssaucijs kunnen zo de barbecue op.
Hetzelfde geldt voor drumsticks en de kipkarbonades. Voorgaren hoeft niet, maar is wel handig voor ongeduldige BBQ'ers. Dat kan door de kip even 10 minuten te koken.Salade
Maak zelf een frisse salade voor bij het vlees.
Wat heb je nodig?
spekblokjes
4 tomaten
1 rijpe avocado
half uitje
rozemarijn, peper en zout
olie en azijn naar smaak
Bak de spekblokjes, snij de tomaatjes, avocado en ui klein en doe alles in een kom. Doe de kruiden, olie en azijn erbij en je bent klaar! Snel te maken en heerlijk fris van smaak.

Groenten op de grill
Naast het vlees kun je ook groenten grillen op de barbecue. Wat dacht je van plakjes courgette, reepjes paprika, uienringen of halve champignons? Maar ook aubergine, broccoli of bosui kun je heel goed grillen. Kruid naar eigen smaak en creativiteit.

15 waterbuffels 

Begin dit jaar zijn we met onze klanten begonnen met het steunen van een project voor kansarme vrouwen in India, via Stichting Melania. 15 vrouwen zouden ieder een melkbuffel krijgen en daarmee financieel onafhankelijk worden.

Hoe gaaf is dat dat we foto's en een bedankbrief in onze mail kregen! De vrouwen hebben de training én de 15 melkbuffels ontvangen.

Je kunt nog steeds bij je bestelling aangeven dat je een extra donatie wilt doen voor Melania. Dan zorgen wij ervoor dat het bij hun terecht komt. 

Agenda

Bestelling laten thuisbezorgen? 
Je kiest de datum én het dagdeel zelf. Laten bezorgen bij een PostNL afhaalpunt kan ook. Dat is bv een Gamma, Albert Heijn of Bruna bij jou in de buurt.

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 2 september (bestellen voor woensdag 30 augustus 12.00 uur)
Vrijdag 15 september
Zaterdag 7 oktober
Vrijdag 20 oktober

Puur vlees rechtstreeks van de boer bij je thuisbezorgd. 
Hele kip €8,- per kilo. 
Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp