Copy
Nieuwsbrief maart 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma

Feest,


Schotse Hooglanders bestaat deze maand officieel 5 jaar! 

De geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug, maar 5 jaar geleden hebben we ons bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

In 1992 startte Jelwin's vader met een kudde Schotse Hooglanders. Hij was varkensboer, maar hij vond de hooglanders zulke mooie dieren. Kuipers senior overleed in 2005 en wij namen de koeien onder onze hoede. Af en toe ging er een koe naar de slager en stuurde Jelwin aan familie, vrienden en bekenden een mail met de vraag of ze vlees wilden bestellen. Toen was een pakket van 10 kilo de enige optie.

In de jaren die volgden groeide de animo enorm. Mede door het enthousiasme werd het ook ons steeds duidelijker hoe bijzonder het grasgevoerde vlees eigenlijk is. Een prachtig gezond alternatief voor vlees uit stallen.

In 2011 hebben we de sprong gewaagd. Ymkje zei haar baan bij de NVWA vaarwel, en Jelwin liet de varkensstallen achter zich. Dat was spannend, maar voelde goed. De stallen uit, de natuur in! 
Op dat moment was er nog geen enkel bedrijf was met een concept gelijk aan de onze, dus of het toekomstbestendig was moest nog blijken. Gelukkig bleek het een hele goede keuze te zijn die perfect bij ons past.
Nu 5 jaar later voorzien we steeds meer mensen van een verantwoord stukje natuurvlees en ook het aantal boeren waar we mee samenwerken is gegroeid.

Onze begin gedachte hebben we nooit losgelaten;  
"Vlees eten terwijl je niet weet hoe het dier geleefd heeft, wat het heeft gegeten en hoe het product tot stand is gekomen. Dat is voor ons ondenkbaar. Vlees eten kan, maar alleen als het afkomstig is van dieren waarvoor goed gezorgd is."  

We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, dankzij de grote groep klanten die we inmiddels om ons heen verzameld hebben. Als het aantal bewuste vleeseters groeit verandert er langzaam iets!  

Bij een jubileum hoort feest. Niet nu, maar we kunnen wel vast verklappen dat we zaterdag 20 mei een open dag gaan organiseren. Dat wordt een topdag met van alles te zien, proeven en te beleven.

Enthousiaste groet,

Jelwin en Ymkje

Ps. Een bestelling kun je doen op onze site (druk op de rode knop), maar dat kan ook via mail of whats app bericht (06-29557099).

Bestellen

20 mei open dag


Het duurt nog even maar als het straks voorjaar is gaan we een knallende open dag houden. Oog in oog met de hooglanders en de herefords. Proeven, zien en beleven.
Save the date!

Op bezoek bij de antibioticavrije kippen


Op bezoek bij de kippen gaat niet zomaar, want de dreiging van vogelgriep hangt nog steeds aan de lucht. Met schone kleren en schoenen gingen we op pad. Co en Marion Bakx hebben grote daglicht ramen laten plaatsen op hun nieuwe stal. Daarnaast hebben de kuikens nu ook strooivoer, stro en binnenkort plateaus. Mooi om te zien.

Agenda

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 1 april
Vrijdag 7 april
Bestellen kan tot woensdagmiddag voorafgaand aan de afhaaldag. Daarna gaan we aan de slag met het klaarmaken van de bestellingen.

Open dag: zaterdag 20 mei 2017

Bestelling laten thuisbezorgen?
Dan kies je het bezorgmoment zelf bij het bestellen. Vlees per post gaat perfect; dankzij het droogijs komt je bestelling ijskoud aan. Geen zorgen dus.

Indisch stoofvlees

Ingrediënten:

  • 500 gram stoofvlees
  • 1 blikje kokosmelk
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • zout naar smaak
  • beetje kokosolie
Recept van Barbara eet. Smakelijk!

Rib eye en ribstuk

 

Qua naam een klein verschil, maar qua bereiding een groot verschil. Rib eye is biefstuk, en bak je even kort. Ribstuk is stoofvlees en laat je heerlijk lang sudderen. Twijfel jij ook wel eens? Op onze site lees je bereidingstip voor onze producten. Aanvullingen zijn natuurlijk welkom.

De rib eye staat weer in de webshop.

Bacon schaarste


Het is er weer; de bacon. Een varken heeft maar een bepaald gedeelte spek en de ervaring leert dat dat deel te klein is om iedereen te voorzien. We willen natuurlijk alle delen van het varken verkopen, dus hier dé oplossing. Elke bacon liefhebber bestelt ook een varkenspakket. Dan komt het helemaal goed! (Grapje, dat zou wel fijn zijn maar is geen verplichting).


De bacon is net als onze andere vleeswaren NIET gezouten met kleurzout (we willen geen nitriet in onze producten), maar met keltisch zeezout.

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter.  Verwarm een beetje kokosolie in een stoofpan. Braad het vlees aan. op een hoog vuur. Zet het vuur wat lager en voeg de sambal, ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg nu de laos, kurkuma, kokosmelk en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar. Zet de pan op de kleinste pit op een laag vuur en laat het in 3 tot 4 uur gaar stoven. Roer alles af en toe om.

Let er op dat het vlees niet droogkookt. Indien nodig voeg je een klein beetje water toe. Het is de bedoeling dat je stukjes vlees krijgt waar de saus lekker aan blijft plakken.

Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp