Copy
Nieuwsbrief van augustus 2016
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Geen foto te zien? Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma

Verkoeling!

Ok, virtuele verkoeling dan, want de echte hitte kunnen we niet wegnemen. We delen wel tips met je om koel te slapen. Zoals koude natte sokken aan doen, ja echt. Lees hieronder maar verder.

Het is een fijn gevoel dat de koeien overal schaduw, water en soms zelfs zwemwater tot hun beschikking hebben. Met deze warmte relaxen de koeien overdag en grazen 's nachts. Slimme dieren.
Ook bij sAndershof hebben de varkens genoeg kans om af te koelen. Zie de foto en het filmpje hieronder.
En de kippen gedijen goed bij dit weer. Ventilatie zorgt ervoor dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook deze ronde zijn de kippen weer kerngezond.

We doen met deze warmte extra droogijs (-80 graden!) bij de bestellingen in. De bestelling komt in een heerlijk koel pakketje aan. Daarover dus geen zorgen. 

Ennuh, ook wel lekker toch, zo zomers?! Plan die BBQ of stranddag en geniet! 

Zomerse groet van Jelwin en Ymkje

Naar de website

Wat heerlijk om te zien hoe de buitenvarkens genieten bij varkensboeren Sander en Roos van Sanders Hof. Klik op de afbeelding voor de video. Prachtig dat er boeren zijn die hun dieren dit gunnen. En nog mooier dat we klanten hebben die dit mogelijk maken.

Verschil met scharrel en bio

Wist je trouwens dat we net als met onze koeien ook met de varkens qua welzijn verder gaan dan scharrel en biologisch? Bij sAndershof leven alle varkens buiten in de wei.
De norm voor biologische vleesvarkens is een uitloop van 1m2 per varken. Die uitloop mag grotendeels overdekt en ook verhard zijn. Dat is een heel verschil met de echte buitenvarkens van sAndershof die heerlijk kunnen grazen en badderen!

Frittata

Koud ook erg lekker!

Ingrediënten:

 • 6 eieren
 • 100 ml amandelmelk
 • Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
 • 1/4 tl geraspte nootmuskaat
 • 1/4 tl paprika poeder
 • 2 el olijfolie
 • 1 ui, in dunne reepjes
 • 1 teentje knoflook, in plakjes
 • 150 gr rundergehakt
 • 300 gr spinazie
 • 100 gr cherrytomaatjes, in partjes
Bereiding:

Meng de eieren in een kom en kruid met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder. Zet de kom apart. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de uien en knoflook enkele minuten tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de spinazie toe en roerbak dit tot de spinazie slap begint te worden. Haal de pan van het vuur en voeg dan de tomaten toe. Zet de pan terug op een laag vuur, giet het eimengsel erin en laat het op een laag vuur bakken tot de bovenkant gestold is.

Smakelijk!

(Uit de 'Paleo in 15 minuten')


Tips om koel te slapen


De blog 'SoChicken' heeft ze voor je verzameld, tips om koel te slapen. Er staan hele originele bij.
Bijvoorbeeld over hoe je een eigen airco kunt maken, dat de ventilator voor het raam moet staan om trek te creëren en met natte sokken aan slapen.

Lees ze via deze link allemaal.

Agenda

Zaterdag 3 september en vrijdag 9 september is het afhaaldag op onze boerderij in Opende.

De postNL postbezorgers voorzien je ook deze zomer elke week van dinsdag tm vrijdag van je ijskoude pakketje natuurvlees.

Weet wat je eet


We hebben het vinden van goede verse producten tot een kunst verheven. We waren even op Ameland en dan is er geen boerderijwinkel die we overslaan. Leuk, interessant en vooral lekker!
Weet wat je eet is niet voor niets ons motto ;).

SchotseHooglanders.nl

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp