Copy
Nieuwsbrief augustus 2013
logo niet zichtbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in uw e-mail programma
Ook op Twitter Friend of Facebook
kudde
Hallo <<naam>>,

Na een periode die in het teken stond van gezinsuitbreiding is er nu weer tijd voor een nieuwsbrief. Zoon Boaz is inmiddels 4 weken oud en kerngezond. En nou maar afwachten of zoon en dochter uitgroeien tot hooglanderboer en -boerin...

In deze nieuwsbrief staat zoals altijd informatie over het natuurvlees, bestellen, afhalen en bezorgen.
 
Nieuw is de mogelijkheid om antibioticavrije kip te bestellen via ons! We hebben kennisgemaakt met een kippenboer die op unieke wijze kippen houdt en hierbij in tegenstelling tot 99% van de kippenmesters geen antibiotica gebruikt. In deze nieuwsbrief leest u hierover meer. 

Verder vindt u in deze nieuwsbrief informatie over hooglander huiden, kruiden en het 'kuddenieuws'. Veel leesplezier en graag tot ziens.

Jelwin en Ymkje Kuipers
held vd smaak
Om niets van de de mooie Schotse Hooglander verloren te laten gaan zijn nu ook de huiden bij ons verkrijgbaar. Er zijn huiden in verschillende kleuren en formaten. Het zijn stuk voor stuk goed gelooide huiden, met de lange wintervacht. Klik hier voor meer informatie.

Bestellingen


Natuurvlees bestellen? Dat kan via ons bestelformulier of door een e-mail te sturen naar info@schotsehooglanders.nl (vermeld soort pakket, hoeveelheid, adres en bezorgen of afhalen). Meer informatie over ons assortiment en de werkwijze is op onze website vinden.

We leveren doorlopend in heel Nederland via het IJspaleis. Als u vandaag bestelt dan heeft u het pakket vaak een week later al in huis. Voor de Noordelijke klantenkring bezorgen we daarnaast zelf ongeveer maandelijks. Een derde mogelijkheid is het vlees in Opende ophalen. Voor deze laatste twee opties houden we zaterdag 7 september weer een bezorg- en afhaaldag.

Bestellers die het pakket op 7 september komen ophalen kunnen deze ronde antibioticavrij kippenvlees bijbestellen! Kipfilet, kipkarbonade, drumsticks of hele kip te bestellen per kilo. Meer informatie hierover leest u hieronder.
Jolanda Dorenbos auteur van ‘OERsterk koken!’ heeft gekeken naar de kruiden die door ons gebruikt worden. Ze zegt onder andere: 'het zijn natuurlijke specerijen, geen kunstmatige aroma's. Het vlees blijft puur zoals de natuur dat bedoeld heeft'. Klik hier om het totale artikel op onze website te lezen.


Kippenvlees, antibiotica en salmonella vrij!

Antibioticavrij kippenvlees is uniek in Nederland. Toen het bestaan ervan ons ter ore kwam hebben we het bedrijf waar de kippen worden gemest bezocht. De kippenmester legde ons uit dat door gebruik van ander voer en het toevoegen van mineralen aan het kippenvoer het voor hem sinds 4 jaar mogelijk was kippen te mesten zonder gebruik van antibiotica. Het kippenvlees is daarnaast ook vrij van salmonella. Het gaat om de 'Kromhoeksterkip', een langzaam groeiende kip.
Hiermee is het eindelijk weer mogelijk verantwoord kippenvlees te eten. Uiteraard hebben we het vlees getest, het is mals en vol van smaak.
Enthousiast geworden door dit concept bieden we graag dit kippenvlees via ons te koop aan. Hierbij hebben we bewust niet gekozen voor een biologische kippenhouder. In de biologische pluimveesector wordt helaas ook erg veel antibiotica gebruikt. Het bedrijf van de Kromhoeksterkip is echt uitzonderlijk ten opzicht van zijn collega's, zowel de gangbare, als de biologische collega's.
Bij uw bestelling natuurvlees kunt u doorgeven welk kippenvlees u wilt bijbestellen. Alleen voor de bestellers die het pakket uit Opende ophalen. In deze opstartfase is levering via het IJspaleis helaas nog niet mogelijk. Mocht daar wel interesse voor zijn, dan horen we het graag. Wellicht maken we dit in de toekomst dan ook mogelijk. Kijk in het kader hiernaast voor de soorten en prijzen.


Hele kip (1,5 kilo) -  €6,75 per kilo
Kipfilet enkel        - 
13,50 per kilo
Kipkarbonade      -  
7,50 per kilo
Drumsticks           -  
6,50 per kilo

Het bestelde kippenvlees wordt diepgevroren geleverd. In geval van kipfilet, kipkarbonade en drumsticks ontvangt u meerdere exemplaren in een hersluitbare kilozak.

Let wel: momenteel alleen mogelijk wanneer u uw bestelling uit Opende ophaalt, op zaterdag 7 september.

Kuddenieuws

Wat een prachtige zomer, ook voor de koeien. We hebben ze afgelopen week allemaal gevangen om te controleren of het goed met ze gaat. Voor de zekerheid zijn alle dieren ontwormt. Later bleek uit mestonderzoek dat ze geen wormen hadden. Het gebied waar ze lopen is zo groot, dat de kans op een besmetting klein is. Er zijn nu in totaal 8 kalfjes die de komende 9 maanden heerlijk bij hun moeder mogen lopen.

 

ADRES

SchotseHooglanders.nl
Theetuin Schots en Scheef

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende


E-MAIL

info@schotsehooglanders.nl


WEBSITE

schotsehooglanders.nl

Theetuin: www.schotsenscheefopende.nl

 

Rekeningnummer (NIEUW!): 120.5658.54 (IBAN: NL68RABO0120565854) t.n.v. SchotseHooglanders.nl te Opende
Kamer van Koophandel nummer: 54926386

Email Marketing Powered by Mailchimp
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u in het verleden bent aangemeld.
Wilt u de nieuwsbrief in het vervolg niet meer ontvangen? 
Dat is jammer, maar dan kunt u zich hier uitschrijven van de nieuwsbrief