Copy
Nieuwsbrief 31 januari 2016
Geen logo te zien? Klik dan op 'afbeeldingen weergeven'
Ook op Twitter
Geen foto te zien? Klik dan op 'afbeeldingen weergeven'
Hallo<<naam>>,

Dit is alweer de laatste dag van januari. In het noorden hebben we er een aantal winterdagen opzitten met sneeuw en ijs. Vandaar de mooie witte foto's. De koeien kunnen prima tegen kou, maar het blijft bijzonder ze in de sneeuw te zien. Op de foto hierboven zie je dat de schotse hooglanders liever buiten blijven, terwijl ze ook kunnen kiezen voor de schuilstal. Dat zegt genoeg.

Januari is de maand van de goede voornemens. Een vreemd principe eigenlijk. Als je vanaf vandaag doet wat je je voorneemt is het geen voornemen meer maar werkelijkheid. ;)

Wij nemen ons voor nog gezonder te eten en meer tijd in de natuur door te brengen. Ken je de uitspraak 'wees de verandering die je in de wereld wilt zien?'. Ook wij proberen dit te doen door vrijwilligerswerk te blijven doen, lokale duurzame producten te eten, en lief te zijn voor de mensen om ons heen.

We horen veel van mensen dat ze graag gezonder willen eten, maar dat het verzamelen van dat gezonde eten best veel tijd kost. Naar boer A voor rundvlees, boer B voor groente en boer C voor kip...
We hopen dat het helpt dat wij bij je thuis bezorgen én dat je bij ons zowel rundvlees, als varkensvlees, kip en rauwmelkse kaas kunt kopen. Over enkele maanden kunnen we aan dat rijtje ook vleeswaren toevoegen. De eerste soorten zijn in de maak, binnenkort gaan we deze testen.

Hoe is jouw start van 2016? Doe jij al wat je je hebt voorgenomen?

 

Groet van Jelwin en Ymkje
Teamwork bij het kuil voeren in het schuilstalletje


- Zaterdag 6 febr
- Vrijdag 12 febr
- Zaterdag 27 febr
  (met proeverij!)
- Vrijdag 4 maart

Bezorgdagen:

Op een zelf gekozen datum, elke week zijn er 4 opties mogelijk.

Blije buitenvarkens

Je vindt het varkensvlees van sAndersHof nu al een paar maanden in ons assortiment. De reacties zijn alleen maar positief, dus dit is een blijvertje.

De varkens lopen, net als onze koeien, het hele jaar buiten. Elke weide heeft een schuiliglo, waar de varkens uit de wind en droog kunnen liggen.

De blijdschap straalt ervan af.

Varkensvlees pakket


In het pakket varkensvlees zit hamlap, schnitzel, 2x speklap, 2x saucijs, 2x karbonade, 2x varkensgehakt.

Genoeg vlees voor ongeveer 12 maaltijden voor 2 personen. En 6 maaltijden voor 4 personen.

Meteen naar de webshop

Kuddenieuws

Het wordt binnenkort tijd de kalfjes te spenen van hun moeder. Ze hebben dan bijna een jaar bij de moeder gelopen en gedronken. Spenen is het scheiden van moeder en kalf en gebeurt zodat de moeder zich dan weer kan voorbereiden op het nieuwe kalfje wat dit voorjaar geboren wordt. Even sneu, maar in de natuur gebeurt het ook. De kalfjes hebben dan een gelukkige en gezonde start van hun leven gehad. Heel anders dan kalfjes in de melkveehouderij die nooit bij de moeder lopen.

We werken met een aantal boeren samen. Natuurlijk alleen wanneer we zeker weten dat de betreffende boer werkt op dezelfde manier als wij. 100% grasgevoerd, zonder antibiotica enzovoort.
Een van die samenwerking is met Hereford boer Kiewied op Ameland. Zijn koeien lopen in duinen en weiland verspreid over het hele eiland. Onze Hereford koeien zijn hier ook geboren. We namen weer een kijkje op hun geboortegrond. Bijpraten, kennis uitwisselen en koeien kijken.


Retour naar de boer sticker

Ken je de 'retour naar de boer sticker' al?

Hiermee kun je de isolatiezakken weer terug sturen voor hergebruik. Dit is een groot succes, al komen niet alle bestelde stickers ook echt retour.

TIP:
Bestel de sticker pas als je 2 of meer isolatiezakken hebt en je deze ook echt terug gaat sturen. Per bestelling krijg je doorgaans 1 zak.
 

Italiaanse runderrollade in rode wijn

Ingrediënten

 • runderrollade
 • 2 wortels
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 ui
 • 3 teentjes knoflook
 • takje verse rozemarijn
 • 1 bosje basilicum
 • 4 tomaten
 • 2 eetlepels ossewit of roomboter
 • 375 ml rode wijn
 • 125 ml vleesbouillon
 • 2 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • 1 laurierblaadje
 • 1 eetlepel honing

Bereiding

 1. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokje. Pel de ui en de knoflook en snijd ze zeer klein. Was de rozemarijn en ris de blaadjes van het takje. Bewaar en paar blaadjes van de basilicum voor de garnering, en snijd de overige blaadjes en stengels klein. Was de tomaat en snijd ze fijn.
 2. Pak een grote (gietijzeren) braadpan. Verwarm de ossewit of de roomboter. Leg de rollade in de hete pan. Bak het vlees net zo lang aan tot de rollade makkelijk loslaat, dan heeft het namelijk de juiste korst. Draai de runderrollade een stukje en herhaal de bakprocedure. Bakken en draaien totdat het vlees rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, we hebben het zo weer nodig.
 3. Doe de tomaat, bleekselderij, wortel, rozemarijn, basillicum, ui, kaneel, laurier, kruidnagel en knoflook in de pan. Goed roeren en de groenten even kort aanbakken. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg het vlees weer in de pan. Voeg daarna de bouillon en de wijn toe, zo dat het vlees onder staat.
 4. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees zo’n drie uur sudderen. De saus moet steeds een beetje pruttelen, anders wordt de runderrollade niet zacht. Dus kijk af en toe in je pan of het nog goed gaat. Als de rollade droogvalt, draai hem dan zo nu en dan een stukje door.
 5. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord en dek het losjes af met aluminiumfolie. Het moet nog even 10 minuten rusten voordat je het mag aansnijden. Terwijl het vlees ligt te rusten maken wij ondertussen de saus af. Maak de groenten en saus met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Laat de saus vervolgens op hoog vuur inkoken tot hij karnemelk-dik is. Breng hem op smaak met zout, peper en de honing. Draai het vuur uit.
 6. Knip het touw van de runderrollade en snijd hem in plakken van ongeveer 1 centimeter, twee voor iedere eter.
 7. Leg op elk bord twee plakken vlees en giet er royaal saus over.

De rollades waren tot voor kort alleen in december te koop, maar de mails met de vraag of er nog rollade kwam bleven maar komen.

Jullie hebben ons overtuigd, de rollades staan dus weer op de site.

Het recept is een bewerking van het recept op Goddelijke-recepten.nl
 

ADRES

SchotseHooglanders.nl

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende

E-MAIL

info@schotsehooglanders.nl


WEBSITE

schotsehooglanders.nl

Rekeningnummer: NL68RABO0120565854 t.n.v. SchotseHooglanders.nl te Opende
Kamer van Koophandel nummer: 54926386
Email Marketing Powered by Mailchimp
Je ontvangt deze nieuwsbrief als klant of omdat je in het verleden bent aangemeld.
Wilt je deze nieuwsbrief in het vervolg niet meer ontvangen? 
Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!