Copy
Nieuwsbrief van
november 2016
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma


Hallo Ymkje Kuipers,


Graag nodigen we je uit voor onze open dag. Deze is op zaterdag 3 december op onze boerderij in Opende (Groningen). Je kunt vragen stellen, de hooglanders bewonderen, er is een proeverij van natuurvlees (fijne voorbereiding voor het kerstdiner) en een lezing over hoe je die supergezonde bottenbouillon kunt maken.
Graag tot zaterdag 3 december.

In december krijgt elke besteller een kadootje, om te bedanken voor het vertrouwen. Want klanten die met ons mee gaan, buiten de keurmerken en de gebaande paden, omdat ze achter onze keuzes staan, die kunnen we niet vaak genoeg bedanken.

Bestellen kan via de knop hieronder. Maar (en dat is nieuw!) ook per whats app of sms. 
Je kiest zelf voor afhalen of laten bezorgen. Bij bezorgen kies je vervolgens zelf de dag en het bezorgadres. Thuis, op je werk of op een postnl afhaallocatie. Door het droogijs blijft het vlees keihard bevroren. Via een linkje kan de zending gevolgd worden zodat je weet wanneer het pakket er is. Meer uitleg lees je hier op onze site.

Een hele fijne decembermaand gewenst.

Groet, Jelwin en Ymkje

Naar de website

Open dag zaterdag 3 december

 • kookinspiratie opdoen
 • proeverij van natuurvlees
 • lezing bottenbouillon maken en proeven, door gezond gestel.
 • bewonder de schotse hooglanders
 • bestelling ophalen of ter plekke producten uitzoeken. Ook losse pakjes vlees zijn dan verkrijgbaar. Opbrengst van deze verkoop is voor de actie vredesknuffels voor kinderen van Syrië.
Net als bij een gewone afhaaldag kun je vooraf je bestelling doorgeven. Dat kan tm woensdagavond 20 uur.

Heel graag tot zaterdag 3 december!

.

Nog makkelijker, bestellen per whats app of per sms. Stuur ons een berichtje op
06-25096058 met:
 • de producten
 • de afhaaldatum of de bezorgdag
 • je e-mail adres
Wij plaatsen de bestelling en sturen je een bevestiging met betaallink.

Soja


We raken nog niet over de soja uitgepraat. Veel mensen beseffen niet dat ze dagelijks producten eten waar soja voor nodig is, zoals eieren, vlees en zuivel. Nederland importeert niet voor niets miljoenen kilo soja per jaar. Onwenselijk vanwege de vele hectares regenwoud die de sojateelt opslokt. Gelukkig groeien onze koeien van  alleen gras, en niet van soja, graan en maïs. Ook de buitenvarkens groeien op zonder soja, op sAndershof eten de varkens gras, en daarnaast een uniek mengsel van lokaal geproduceerd voer. Voor de kippen werken we een aan overstap naar andere soja. Zodat de kleine hoeveelheid soja die deze dieren nog krijgen niet ten koste gaat van regenwoud. Wordt vervolgt.

Voorgerecht met runderrookvlees

Tip voor de feestdagen! Op internet zijn veel voorgerechten te vinden met rookvlees. Bijvoorbeeld deze courgettecarpaccio met runderrookvlees.


Ingrediënten
Voor 4 personen

 • 3 eetlepels balsamicoazijn
 • 8 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
 • 25 gram pijnboompitten of pompoenpitten
 • 1 cougette
 • 1 theelepel keltisch zeezout
 • 1/2 zak rucolasla 75 gram
 • 150 tot 200 gram runderrookvlees (1,5 tot 2 pakjes)
Bereiding
 1. Klop de azijn met de olie en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur bruin. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
 2. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi met het keltisch zeezout. Leg in het midden een bergje rucola met het runderrookvlees en schep er de champignonplakjes uit de dressing op. Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met ciabatta.

We love beef


Wist je dat we tegenwoordig veel biefstuk keuze hebben in de webshop? Rib-eye, entrecote, kogelbiefstuk, ossehaas, jodenhaas, longhaas en bavette kun je allemaal bestellen per 4 pakjes van 250 gram. Welke kies jij voor de kerstmaaltijd?

More Than Hip


Het is altijd inspirerend om collega ondernemers te ontmoeten. En helemaal als je ontdekt dat je klant bij elkaar bent. Zo brachten we een bestelling ossehaas bij Ingrid en Kees van More Than Hip. More Than Hip heeft prachtige tassen die allemaal ecologisch en fair trade geproduceerd worden. Hier zie je het mooie assortiment tassen.   

Eikels


De eikels zijn rijp en de koeien eten er graag van in deze tijd van het jaar. Wie het eten van eikels opzoekt op google ziet discussies over de gevaren van eikels, omdat de niet rijpe groene eikels giftig zijn. Maar geen zorgen, er is maar weinig in de natuur wat bijgestuurd hoeft te worden door mensen. Alleen de rijpe eikels kun je eten, maar dat weten de slimme koeien zelf wel.
De bruine eikels zijn eetbaar. Ook voor mensen trouwens.

Agenda

Zaterdag 3 december combineren we de afhaaldag met een open dag met proeverij. Tussen 10 en 14 uur.  Er kan tot wo 30 november 20h besteld worden voor deze afhaaldag.
Vrijdag 9 december van 16 tot 17 uur (bestellen tot di 6 dec 20h)
Zaterdag 24 december (extra) van 10 tot 12 uur (bestellen tot wo 21 dec 20h)

Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp