Copy
Nieuwsbrief oktober 2015
Ook op Twitter
Beste <<naam>>,

Het is herfstvakantie in het Noorden, maar voor ons is het business as usual. Met prachtige kuddes, de leukste klanten en goede samenwerkingen is dat zeker geen straf. 

Het is immers onze passie om u te voorzien van gezonde producten. Ga met ons mee, terug naar de basis. Koeien die buiten lopen, alleen maar gras eten. Vleesproducten gekruid met keltisch zeezout en kruiden in plaats van e-nummers.

Dat werkt, en hoe! Wat een mooie verhalen horen we van onze klanten. Een paar leest u verder op in deze nieuwsbrief.

Vorige maand was het eerste Ancestral Health Symposium in Nederland. Daar kwam uitgebreid aan bod wat voeding kan doen voor uw gezondheid. Vertelt door medici, wetenschappers, diëtisten en andere deskundigen. Mooi om te zien dat steeds meer mensen op zoek gaan naar waarheden over voeding en gezondheid. Waarheden die vaak door medicijn-fabrikanten, de voedingsindustrie en zelfs het voedingscentrum worden bestreden. We waren op uitnodiging aanwezig met een stand en hebben een aantal van u daar gesproken. Waardevolle ontmoetingen.

Met onze producten bijdragen aan uw gezondheid, en tussen de koeien staan in de mooie natuurgebieden waar ze grazen, dat kun je geen werk noemen.

Groet van Jelwin en Ymkje


 
In de stand op het Ancestral Health Symposium...

Afhaaldagen:

- Zaterdag 31 okt
- Vrijdag 6 nov
- Zaterdag 28 nov
- Vrijdag 4 dec
- Zaterdag 19 dec
- Vrijdag 24 dec

Opende te ver?
We bezorgen uw bestelling graag. Bezorgkosten zijn 10,- en bezorging is gratis bij een bestelling vanaf 150,- euro.
 

De buitenvarkens van sAndershof,


Wist u dat Jelwin oorspronkelijk varkensboer was? Om het hoofd boven water te houden in de varkenssector 'moest' het steeds grootschaliger. Varkens binnen, preventief antibiotica gebruiken, castreren, couperen, insemineren... Totdat in 2010 de wens voor een natuurlijke manier van dieren houden de overhand kreeg en de liefde voor de Schotse Hooglanders uitgroeide tot een volwaardig bedrijf. Jelwin stopte met de varkens en richte zich met Ymkje volledig op de Hooglanders, begrazing van natuurgebieden en 100% grasgevoerd vlees. Het kon dus toch anders!

Nu 5 jaar later is het tijd om voorzichtig weer te kijken naar de varkens. Zouden onze klanten naast rundvlees en kip ook goed varkensvlees bij ons willen bestellen? Maar dan alleen als we een boer vinden die varkens buiten houdt.
Die boer hebben we gevonden!

In zijn 'sAndershof' laat boer Sander Kerkhoffs de varkens het hele jaar buiten lopen. Een varken wil graag wroeten en grazen en dat kunnen ze bij sAndershof. De Bonte Bentheimer landvarkens krijgen de tijd om te groeien. De biggen worden in de stal geboren, en gaan na 2 weken met hun moeder naar buiten. Ze kunnen schuilen in de geïsoleerde schuilhut met stro.

                

Vanaf donderdagmiddag 22 oktober zijn de varkenspakketten op onze website te bestellen.

De pakketten bestaan uit karbonades, speklappen, filetlappen, schnitzels, hamlappen, worst en gehakt.


"Ik denk dat een landbouw mogelijk is die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, heerlijke producten oplevert, en geen vervelende gevolgen heeft voor de generatie van nu of na ons."

-Sander Kerkhoffs-

Mooie verhalen


Wat is het mooi om enthousiaste mails te krijgen van klanten wiens gezondheid verbetert door het eten van grasgevoerd natuurvlees. Wouw, deze waardering gaat nog veel verder dan het genieten van een lekker biefstukje.

Bijvoorbeeld het verhaal van Wim. Wim is 55 jaar, en is door een ketogeen dieet, met oa grasgevoerd natuurvlees, genezen van diabetes type 2 en obesitas. Hij deelt zijn kennis en bevindingen op deze pagina.

En het bijzondere verhaal van Astrid. Astrid heeft MS en kon tot jarenlang geen vlees verdragen. Astrid besloot 8 jaar geleden om haar voedingspatroon om te gooien, hiertoe aangezet door dit filmpje van Terry Wahls. Vanaf toen is ze volgens de Paleo levensstijl gaan eten. Grasgevoerd vlees wordt hierin aanbevolen, maar omdat Astrid geen vlees verdroeg dacht ze dat dit aan haar niet besteed was. Vorig jaar heeft ze toch een pakket aangeschaft en tot haar verbazing kon ze het grasgevoerde natuurvlees wel verdragen! Een paar weken nadat ze begon met het eten van ons vlees was haar hardnekkige lage fosfaat-waarde opgelost tot verbazing van haar internist. Nu een jaar is dat nog steeds zo, en voelt Astrid zich minder vermoeid als ze grasgevoerd natuurvlees eet.
 

Bijzondere verhalen over wat voeding kan doen. Preventief en soms zelfs genezend.Eikels


De eikels zijn rijp en de koeien eten er graag van in deze tijd van het jaar. Wie het eten van eikels opzoekt op google ziet discussies over de gevaren van eikels, omdat de niet rijpe groene eikels giftig zijn. Maar geen zorgen, er is maar weinig in de natuur wat bijgestuurd hoeft te worden door mensen. Alleen de rijpe eikels kun je eten, maar dat weten de slimme koeien zelf wel.De bruine eikels zijn eetbaar. Ook voor mensen trouwens.

 

Bokbier stoofpotje

Ingrediënten:
  • Stoofvlees
  • 1 eetlepel mosterd
  • keltisch zeezout
  • peper
  • 2 theelepels kaneel
  • ossewit of roomboter
  • bokbier
  • sjalotjes
  • winterwortel
  • 1 eetlepel verse tijm
Bereiding:
1. Zorg dat het bokbier op kamertemperatuur is,
2. Kruid het stoofvlees met keltisch zeezout, peper, kaneel en de mosterd.
3. Verwarm de pan met ossewit of boter en braad het vlees rondom aan en bruin.
4. Giet voorzichtig het bokbier langs de kant van de pan, zorg dat het vlees onder staat.
5. Doe de sjalotjes, winterwortel en tijm erbij en laat even doorkoken, dan op een kleine pit 3 uur laten sudderen.

Stoven kan ook heel goed in de slowcooker. Ten minste 6 uren op stand 'low' of 4 uren op 'high'.

Hopelijk heeft u de nieuwsbrief met plezier gelezen.

Wilt u iemand anders informeren over ons bedrijf?
U kunt deze nieuwsbrief aan hen doorsturen.


Graag tot ziens!

ADRES

SchotseHooglanders.nl

Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende

E-MAIL

info@schotsehooglanders.nl


WEBSITE

schotsehooglanders.nl

Rekeningnummer: NL68RABO0120565854 t.n.v. SchotseHooglanders.nl te Opende
Kamer van Koophandel nummer: 54926386
Email Marketing Powered by Mailchimp
U ontvangt deze nieuwsbrief als klant of omdat u in het verleden bent aangemeld.
Wilt u de nieuwsbrief in het vervolg niet meer ontvangen? 
Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!