Copy
Nieuwsbrief juli 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma


Hallo <<naam>>,


Dit bericht is een beetje meer privé dan normaal. Heb je daar niets mee, skip het dan ;). Maar met zulke leuke meelevende klanten en zoveel felicitaties delen we graag dat we vorige week getrouwd zijn.

We waren al 10 jaar samen en hebben 2 prachtige kinderen van bijna 4 en 5,5 jaar, en we hebben samen dit mooie bedrijf. Wat zou trouwen daar nog aan toevoegen, dachten we een lange tijd. We waren immers al verbonden met elkaar en met onze kinderen, huis en bedrijf. Nu kunnen we zeggen dat zo’n prachtige dag met lieve vrienden en familie en mooie rituelen heel waardevol is. We hebben genoten van elk moment.

Iedereen die ons feliciteerde op de mail, in de bestelling of op Facebook en Instagram, bedankt. Het waren er te veel om iedereen persoonlijk te bedanken, maar het voelt te gek om zulke leuke en betrokken klanten te hebben.


We vinden dit memorabele moment reden om te trakteren. Daarom krijg je bij jouw bestelling natuurvlees een heerlijk product kado de komende 3 weken.

 

Fijne zomer en graag tot snel!

Jelwin en Ymkje

Bestellen

Wat kost dat eigenlijk?


Een bestelling natuurvlees doen lijkt misschien prijzig, maar dat valt enorm mee. Reken maar eens uit wat je er eigenlijk per dag aan kwijt bent.

Natuurlijk hangt dat af van je vleesconsumptie. Welk product eet je en hoeveel? We zijn uitgegaan van 100 gram vlees per maaltijd. Dat is het gewicht van één worstje of burger.

Stel je koopt het gemengde pakket of het snel klaar pakket. 3 kg kost 45 euro. Uitgaande van 100 gram per persoon kun je daar 30 maaltijden uithalen. De kosten per maaltijd zijn dan €1,50.

Gehakt, stoofvlees, saucijs en beefburgers is voordeliger 1,40 euro per maaltijd en varkensgehakt maar 1,20 euro per maaltijd.

Onze antibioticavrije kip eet je al vanaf 85 cent per maaltijd.

En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je dan vlees eet wat duurzaam en diervriendelijk tot stand komt en wat heel gezond is.

In eerdere berekeningen kon je al lezen dat ons vlees iets duurder is dan regulier vlees, maar meestal goedkoper dan het biologische vlees uit de supermarkt. En dat terwijl ons vlees op gebied van diervriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid het biologische vlees overstijgt.Wat hebben we al heerlijk weer gehad. Perfect weer om de wintervoorraad aan te leggen. Onze dieren leven  ook 's winters buiten, dus ook dan eten ze gras. Bij een strenge winter voeren we ze bij met kuilgras. Om dat te maken moet er gemaaid, geschud, geharkt en geperst worden.
Dat heeft ook een sociale functie. Als buren vrienden en / of dorpsgenoten helpen we elkaar.

Zoon Boaz valt bij elke keer schudden in slaap...

Kipkarkas


Bouillon fans opgelet. We hebben nu ook kipkarkassen van antibioticavrije kip.
Voor €5,50 per 3 karkassen (800 gram).


Een aantal van onze koeien grazen op de eeuwenoude Jiltdyksheide in Opende. Het is daar altijd prachtig, maar nu de eerste heide bloeit helemaal.

Agenda

Bestelling laten thuisbezorgen?
Dan kies je het bezorgmoment zelf bij het bestellen. Vlees per post gaat perfect; dankzij het droogijs komt je bestelling ijskoud aan, ook als het buiten warm is. Geen zorgen dus.

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 5 augustus (bestellen voor woensdag 2 augustus 12h)
Zaterdag 2 september
Vrijdag 15 september
Zaterdag 7 oktober
Vrijdag 20 oktober

Puur vlees rechtstreeks van de boer bij je thuisbezorgd. 
De lasagne volgens het recept hieronder staat vanavond bij ons op het menu.

In plaats van alleen rundergehakt kun je ook een pakje rundergehakt van 250 gram mengen met varkensgehakt van 250 gram. Varkensgehakt is sinds kort ook los verkrijgbaar.

Het recept is van Praktijk Zeon.

Recept lasagne van courgette


Ben je ook zo gek op lasagne? Zo maak je deze paleo proof. Met ons meest verkochte product, het grasgevoerde rundergehakt.

Ingrediënten:
  • 500 gram grasgevoerd rundergehakt
  • courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik biologische tomaten in blokjes
  • verse basilicumblaadjes
  • keltisch zeezout
  • peper
  • 1 of 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • eventueel geitenkaas

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Rul het gehakt, voeg de knoflook en ui toe en bak deze mee totdat de ui glazig is. Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen en indikken. De verse basilicumblaadjes op het allerlaatst toevoegen en 1 minuut laten pruttelen.

Tijdens het pruttelen van de saus de courgette wassen. Met een kaasschaaf  dunne plakken van de courgette schaven. De zaadlijst van de courgette niet gebruiken, daar wordt de lasagne klef van.

De ovenschaal vullen:
Doe een heel dun laagje saus als eerste laag in de schaal.
Bedek het laagje saus met een laagje courgettebladen en hier vervolgens weer een laagje saus op.
Ga zo door tot je geen courgette meer hebt of tot de ovenschaal vol is, eindig met een laagje saus. Per laag gebruik je 2 a 3 eetlepels saus, dat lijkt weinig, maar je zult merken dat het ruim voldoende is.
Zet de ovenschaal in de oven en laat je lasagne in 30 minuten gaar worden. Klaar is je overheerlijke glutenvrije lasagne.

Optioneel:
Doe tussen de lagen een klein laagje geitenkaas en eindig met een flinke laag bovenop.

Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp