Copy
Nieuwsbrief september 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma


Hallo <<naam>>,


Zo wat een afwisseling deze maand. Van uiterst zonnig naar stormachtig. Er zijn heel wat takken van bomen gewaaid tijdens de eerste herfststorm. Voor ons veel opruimwerk, maar een feest voor de koeien én de buitenvarkens omdat ze het heerlijk vinden om daarmee te spelen of lekker tegenaan te schuren.

We verwelkomden deze maand het laatste kalfje van dit jaar. Moeder en dochter maken het goed. Als je hen en hun kuddegenoten wilt bewonderen kun je zaterdag 8 oktober meelopen met de herfstwandeling over het Blote Voetenpad. Dit wandelpad ligt tegenover onze boerderij. Jelwin neemt je dan mee naar een deel van onze kudde, verderop lees je daarover meer.

Deze wandeling is in Opende, op de grens van Groningen en Friesland. Als dat wat erg ver is voor jou dan begrijpen we dat uiteraard. Daarom houden we je via deze nieuwsbrief én via onze Facebook en Instagram pagina graag op de hoogte van alles wat er op of rond de boerderij gebeurt. Enuh, die bestelling pakken we met liefde voor je in zodat je je natuurvlees, vlees van buitenvarkens en antibioticavrije kip netjes diepgevroren bezorgd krijgt. 


Herfst groet van Jelwin en Ymkje

Bestellen

Zo bakken wij de biefstuk


Er zijn natuurlijk meerdere manieren, maar zo bakken wij biefstuk

1. Biefstuk op kamertemperatuur laten komen, dus op tijd uit de koelkast.
2. Droogdeppen en biefstuk kruiden met zout, peper, tijm, rozemarijn.
3. Roomboter of ossewit in een pan heet laten worden. 
4. Biefstuk rondom op hoog vuur aanbakken.
5. Vuur iets matigen, maar nog vrij hoog. Bak steeds 12 seconden per zijde en dan weer omdraaien (niet met vork!). Dat circa 8x doen. 
6. Vlees 10 minuten laten rusten voor het aansnijden. 
7. Genieten maar.
Je kunt bij ons kogelbiefstuk, entrecote, ribeye, ossehaas, jodenhaas, bavette en longhaas kopen. Alles is natuurlijk van 100% grasgevoerde koeien.

Deze bereiding kun je voor al deze soorten bief aanhouden. 

Herfstwandeling naar de koeien over het blote voetenpad

 

Altijd al oog in oog met de hooglanders willen staan? Op de komende afhaaldag  zaterdag 7 oktober neemt Jelwin je mee op wandeling naar een deel van onze kudde. Deze Hooglanders en Herefords lopen langs het Blote Voetenpad in Opende, tegenover onze boerderij. We starten om 9.30 uur en de wandeling duurt ongeveer 45 minuten. 
Als je mee wilt kun je dat bij je afhaalbestelling aangeven, in het veld opmerkingen. 

Rauwmelkse kazen nu in 3 smaken

Misschien zag je het al op onze website; het assortiment rauwmelkse kazen is aangevuld. Naast naturel is er nu ook fenegriek en bieslook.

Dit is de enige kaas in Nederland afkomstig van melk van 100% grasgevoerde koeien van boerderij De Zeven Koeien in Doldersum. Deze koeien geven allemaal A2 melk. Daardoor is deze kaas meestal ook geschikt voor mensen die klachten krijgen van ‘gewone’ kaas van A1 melk of zelfs koemelk allergie hebben. Meer lezen?

Avondlevering


In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat de avondlevering nu ook mogelijk is. En dat hebben we geweten, bijna de helft van onze klanten kiest voor deze mogelijkheid. Het pakket wordt dan op de gekozen datum gebracht tussen 18.00 en 22.00 uur.

Onze buitenvarkens


De echte buitenvarken boer is natuurlijk Sander Kerkhoffs van 's Andershof. Sander en Roos kwamen in mei naar onze open dag én namen voor ons 3 van hun buitenvarkens mee. Sinds mei kunnen we dus genieten van onze eigen buitenvarkens. De blijheid spat er vanaf bij deze varkens. Wroeten, rennen, spelen en grazen. 

Neem je ook een kijkje in onze varkenswei? Zie dit filmpje. 


 
Puur vlees rechtstreeks van de boer bij je thuisbezorgd. 
Leverworst van vlees van de buitenvarkens. Zonder ongezonde toevoegingen, heerlijk van smaak. 
300 gram €5,-
Van een klant:
"Het is inspirerend om te zien hoe het belang van dieren voorop gesteld worden. Prachtig om te weten dat een bedrijf en gezin alles op alles zet om men te voorzien van vlees, zonder de rechten op een goed bestaan van dieren op te offeren. Keep up the good work! Trots op jullie!"

Agenda

Bestelling laten thuisbezorgen? 
Je kiest de datum én het dagdeel zelf. Laten bezorgen bij een PostNL afhaalpunt kan ook. Dat is bv een Gamma, Albert Heijn of Bruna bij jou in de buurt.

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 7 oktober (bestellen voor woensdag 4 oktober 12 uur)
Vrijdag 20 oktober
Zaterdag 4 november
Vrijdag 17 november


Zo ziet het afhalen van je bestelling op de boerderij eruit. Met een bakje koffie, en natuurlijk kun je de Schotse Hooglanders bekijken en ons het hemd van het lijf vragen.
 
Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp