Copy
Nieuwsbrief maart 2017
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma of bekijk de nieuwsbrief hier
Geen logo te zien? Dan mis je de mooie foto's! Klik op 'afbeeldingen weergeven' in je e-mail programma.
Aah, je mist het mooiste, de foto's! Klik op afbeeldingen weergeven in je mail programma

Hallo fam,


Lentekriebels; de kieviten duikelen, de zwanen zoeken hun nest weer op en de koeien zijn blij met het zonnetje en de jonge grassprietjes. Ik hoop dat je, waar je ook woont, de natuur kunt opzoeken en er ook van kunt genieten. Veel in de natuur in is goed voor je!
Ook voor de koeien. Onze hooglanders en herefords lopen altijd buiten. Dus geen 'voor-het-eerst-naar-buiten-moment' maar wel elke dag een 'koeiendans'!

Je kunt het zelf zien op onze open dag, naast koeien kijken kun je het lekkerste vlees proeven. De slager gaat een gave demonstratie geven van het uitbenen en neemt de BBQ ook mee. Door een planningsprobleempje hebben we de datum verschoven naar zaterdag 13 mei. Deze datum staat vast hoor, dus zet m maar in de agenda. We hopen je te ontmoeten en samen het glas te heffen op ons 5 jarig bestaan.

We werden blij van het mooie weer, maar heel verdrietig van het nieuws over de misstanden in een varkensslachterij in België. Deze slachterij heeft inmiddels de deuren gesloten, maar we worden beroerd van de gedachte aan al het leed dat daar heeft plaatsgevonden. En velen met ons zagen we aan de reacties op onze facebookpagina. Verderop in de nieuwsbrief lees je hier meer over. Onze werkwijze staat uiteraard mijlenver af van wat op de vreselijke filmpjes te zien was. Dat het slachten met zorg en respect gebeurt daar staan we echt voor in, zonder dat zouden we geen dag dit werk kunnen doen. Ons motto is niet voor niets "vlees eten kan, maar alleen als het afkomstig is van dieren waarvoor goed gezorgd is."  

Laten we hopen dat dit soort misstanden ervoor zorgt dat er steeds meer bewuste consumenten komen. Dan heeft dit leed toch nog iets goeds voortgebracht.

Jelwin en Ymkje

Ps. Gourmetten met Pasen? We hebben nu een gourmetpakket van grasgevoerd natuurvlees. Hiermee maak je de heerlijkste gourmetschotels. Hoe? Dat lees je verderop.

Bestellen

Open dag zaterdag 13 mei

 

Goed doel

 

We vroegen jullie eerder welk goed doel bij ons zou passen. Een van de vele tips was stichting Melania. Deze stichting ondersteunt initiatieven van vrouwen over de hele wereld met leningen en projecten. Kleinschalig, maar zo'n project maakt voor deze vrouwen een groot verschil. Dit sprak ons aan en we hebben een project gefinancierd waarbij 15 kansarme vrouwen (met name weduwen en gescheiden vrouwen) in India elk 1 melkbuffel krijgen. De melk en de mest van deze buffels kunnen ze verkopen en hierdoor kunnen ze in hun levensonderhoud voorzien. Meer hierover lees je hier

Wil je ons helpen de bijdrage te verhogen zodat nog meer vrouwen een goed bestaan kunnen opbouwen? Je kunt hier bij je bestelling een donatie doen. 

Agenda

Bestelling ophalen op de boerderij in Opende
Zaterdag 1 april
Vrijdag 7 april
Zaterdag 3 mei
Vrijdag 12 mei
Zaterdag 13 mei (tevens open dag)

Bestellen kan tot de woensdagmiddag voorafgaand aan de afhaaldag. Daarna gaan we aan de slag met het klaarmaken van de bestellingen.

Open dag: zaterdag 13 mei 2017

Bestelling laten thuisbezorgen?
Dan kies je het bezorgmoment zelf bij het bestellen. Vlees per post gaat perfect; dankzij het droogijs komt je bestelling ijskoud aan. Geen zorgen dus.

Gourmet schotel voor 6 personen
 

Als je 200 tot 250 gram per persoon vlees aanhoudt dan heb je voor 6 personen 1200 tot 1500 gram vlees nodig. Dit kan met onze producten op meerder manieren samengesteld worden. Hieronder een voorbeeld. Op deze manier zijn de kosten 4,26 euro per persoon. En dan heb je super gezond, duurzaam en heerlijk vlees afkomstig van dieren die een heel goed leven hebben gehad. 

Samenstelling Totaal 1350 gram

Kosten zijn omgerekend:
  • Gourmetpakket: 14,50
  • 250 gram kipfiletreepjes: 4,75
  • 250 gram gehakt: 3,50
  • 200 gram saucijs: 2,80
  • Totaal: 25,50 delen door 6 personen: 4,26 per persoon. 

De gourmetschotel klaarmaken veel werk? Dat valt reuze mee. Lees de tips hiernaast maar. 

 

Misstanden slachterij België

Walgelijke misstanden bij varkensslagerij in België. Ymkje kon er niet naar kijken, Jelwin lag er vannacht wakker van. Dit is verschrikkelijk. Het varkensvlees uit deze slagerij wordt in België, maar ook in veel slagerijen in Nederland verkocht...

Deze beelden bewijzen meer dan ooit dat het heel belangrijk is te weten wat je eet. Hoe groeit het dier op en hoe wordt het behandeld, tijdens het leven, maar ook bij het slachten.

Onze buitenvarkens worden geslacht bij ambachtelijke slager Herman ter Weele. Hier hebben ze veel liefde voor het vak. Bij Herman wordt alleen op maandagochtend geslacht, en met rust en respect voor de dieren. Sander van Sanders Hof brengt de varkens zelf en ook wij staan er vaak met de neus bovenop.

Vlees eten kan, maar alleen als er goed voor het dier gezorgd wordt.

Vragen over onze manier van werken? Stel ze gerust hieronder.

foto 1; Jelwin bij slagerij Ter Weele
foto 2; de buitenvarkens slagerij Ter Weele
foto 3; de buitenvarkens bij Sanders Hof

Gourmet pakket


Favoriet met de pasen, gourmetten.
We hebben onze slager Herman gevraagd van het grasgevoerd natuurvlees slavinkjes, mini burgertjes en biefreepjes van kogelbiefstuk te maken. Deze samen kun je kopen als gourmetpakket.Het gourmet pakket kost 14,50 en staat hier op onze site

Klaarmaken van de gourmetschotel


De biefreepjes kunnen in de pan of op het bord gekruid worden naar smaak, bijvoorbeeld met zout, peper, tijm en rosemarijn. Vooraf marineren kan ook. Bijvoorbeeld met sojasaus, knoflook, gember, citroensap. Dit zijn 5 lekkere recepten om marinade om zelf te maken. 
De slavinken en mini-beefburgers zijn al pan klaar.
Kipfiletreepjes kruid je lekker met zout, peper en bv de kruiden in dit recept. De kipfiletreepjes kun je eventueel vooraf even bakken in een koekenpan zodat ze tijdens het gourmetten alleen maar opgewarmd hoeven worden. 
De gehaktspiesjes maak je door het gehakt te mengen met 1 ei, paneermeel, halve tl paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, halve ui en teentje knoflook. Kneed dit mengsel tot 6 ovale bolletjes en doe ze op een spiesje. 
Hamlapjes, filetlapjes en varkenshaas kun je bijvoorbeeld marineren met mosterd, of met honing en ketjap

Jong belegen rauwmelkse kaas

We moesten ze even missen, maar ze zijn er weer. De rauwmelkse kaas in de jong belegen variant. Arnold Vergeer heeft weer heerlijke kazen gemaakt van de A2 melk van zijn grasgevoerde koeien. 

Met liefde verzonden door:

SchotseHooglanders.nl


Jelwin en Ymkje Kuipers
Kaleweg 13
9865 TC Opende
info@schotsehooglanders.nl
SchotseHooglanders.nl

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hiervoor bent aangemeld, of omdat je een bestelling bij ons geplaatst hebt. Wil je je uitschrijven? Dat is jammer, maar dat regelen we natuurlijk. Laat het ons hier weten!

Email Marketing Powered by Mailchimp