Indien u deze e-mail niet goed ontvangt, klik dan hier voor de webversie
Milieudefensie. Een wereld te winnen.
unilever reageert
Gisteren kregen we bezoek van Anniek Mauser, directeur duurzaamheid van Unilever, het bedrijf achter de Magnum-ijsjes. Niet de eerste de beste. En ze was not amused.

Onze actie voor een oerwoudvrije Magnum vond ze een miskenning van alles dat Unilever heeft gedaan tegen de kap van het regenwoud.

Maar wij zijn natuurlijk niet voor niks deze campagne begonnen. Unilever heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid, en toch eten de Magnum-koeien soja van plantages waarvoor regenwoud heeft moeten wijken en waardoor lokale boeren verdrongen werden.

Juist een bedrijf met de ambities van Unilever moeten we kunnen overtuigen dat regionaal veevoer de meest duurzame optie is.

In het gesprek beloofde Anniek Mauser de milieu-impact van Zuid-Amerikaanse soja nader te bekijken in vergelijking met Europese veevoergewassen. En we hebben binnen twee weken opnieuw contact.

Als we er samen voor zorgen dat nog veel meer mensen om een oerwoudvrije Magnum vragen, dan zullen ze bij Unilever misschien een beetje warmer worden voor de Kleine Hoefprint-campagne.

Helpen kan natuurlijk door zoveel mogelijk mensen te vertellen over Kleine Hoefprint. Online door naar www.kleinehoefprint.nl te verwijzen, maar je kunt ook een actiepakketje bestellen via doe.mee@milieudefensie.nl.

Met vriendelijke groet,

Hugo Hooijer
Woordvoerder Kleine Hoefprint

Je ontvangt deze e-mail, omdat je je hebt aangemeld voor updates via onze website, tijdens een campagne, toen je lid of donateur werd of tijdens telefonisch contact. Je ontvangt e-mails over de campagnes van Milieudefensie waarvoor je interesse hebt getoond. We houden bij verzending zo goed mogelijk rekening met persoonlijke interesses.

Wil je minder of meer e-mail van ons ontvangen? Pas je voorkeuren aan.
Is je e-mailadres veranderd? Pas je gegevens aan.
Wil je geen enkele mail meer van ons ontvangen? Schrijf je volledig uit.

Vragen? Bel de Servicelijn op 020 6262 620 (ma-do 9.30-16.30 uur)
of stuur ons een e-mail.

Volg Milieudefensie:

Doe een gift

Ons werk wordt mede mogelijk gemaakt door de

Nationale Postcode Loterij