Copy
Open State Foundation logo + tagline 'open data, transparante samenleving'

Goedemiddag,

Dit bizarre jaar begon met de val van het kabinet (15 januari) en eindigt met een coalitieakkoord (15 december). Daar tussenin ging het veel over een nieuwe bestuurscultuur en het herstel van vertrouwen van de burger in politiek en overheid.

Open State Foundation zat dicht op dit debat: transparantie en openheid moeten leidend zijn bij die nieuwe bestuurscultuur en het vertrouwen herstellen. Dat deden we dit jaar vaak op de voorpagina’s – over de vergeten briefstemmen, de scheve lobbytoegang, de schimmige politieke draaideur – , nog vaker in direct advies aan politiek en bestuur - bijvoorbeeld over de inkoop van het Rijk – , en natuurlijk met online tools, zoals de UBO Atlas, Open Spending en Politwoops.

Met ons werk hebben we veel bereikt: lokale journalisten ondersteund, lobby bij bewindspersonen voor iedereen inzichtelijk gemaakt, misstanden bij de verkiezingen aan het licht gebracht. Maar we zijn er nog lang niet. De nieuwe coalitie spreekt over een transparante overheid, maar zet niet meer dan een stap om dit waar te maken. Internationaal gezien lopen we nog steeds achter in openheid van overheidsinformatie.


Als partner en rebel benadert Open State Foundation de aankomende regering. Die aanpak werkt. Maar daar hebben we wel hulp bij nodig. Steun ons werk financieel - maandelijks of eenmalig. Open State Foundation heeft de ANBI-status, dus giften zijn aftrekbaar. Doe nog voor het eind van het jaar een donatie en geef zo deze feestdagen openheid cadeau!
 
Doneer en draag bij aan een open en transparante samenleving!

Het team van Open State Foundation wenst jou gezellige feestdagen en een gezond - en open - 2022!

Contact opnemen

Wil je meer weten over transparantie bij de overheid? Bekijk onze website waar we over al onze projecten uitleggen hoe we overheden en publieke instellingen bewegen om informatie als open data te ontsluiten en hergebruik te stimuleren. Heb je vragen, suggesties of heb je onze hulp nodig bij het openen van data? Neem dan contact op.

Kom eens langs bij een van onze Hack de Overheid-Meetups. En we hebben ook een openbare Slack waar de Hack de Overheid-community met elkaar in gesprek is over open data, hergebruik en samenwerking.
Meedoen? Heel welkom!

Bekijk ook al onze Projecten, Tools & Data
Website
Neem contact op
RSS
Twitter
LinkedIn
Facebook
Flickr
GitHub
Open State Foundation
Kattenburgerstraat 5, gebouw 002 B
1018 JA, Amsterdam

Wilt u wijzigen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of zich afmelden.