Nyhetsbrev #9 - Visingelunds Samfällighetsförening
 

Nytt TV-utbud från 1 november 2016

Viktig information ifrån Svenska Stadsnät (fd Transit) gällande kollektivt kanalpaket för Visingelunds Samfällighet. Med anledning av denna tekniska förändring avser styrelsen träffa Svenska Stadsnät för en förhandling.

Länk till informationen finns längst ned i mailet.


Hälsningar från Styrelsen 

styrelsen@visingelund.seUTDRAG UR INFORMATIONSBLADET:
 
Nytt TV-utbud från 1 november 2016.
• Nya kanalpaketeringar lanseras 1 november
• Analoga kanaler tas bort till förmån för fler digitala kanaler
• Kryptering införs 1 november – programkort krävs
• Digitalbox eller CA-modul med programkort behövs till ansluten TV
• Nya kommersiella villkor
 
Nya kanalpaketeringar från 1 november
Svenska Stadsnät Transit gör om sitt TV-utbud 1 november och lanserar tre nya kanalpaketeringar; TV Start, TV Lagom och TV Stor.
 
Analoga kanaler tas bort till förmån för fler digitala kanaler
I samband med att vi lanserar nya kanalpaket och ännu fler kanaler, kommer vi sluta sända analoga kanaler. Detta för att vi ska få mer plats i nätet för att sända ännu mer kanaler, men också för att bildkvaliteten successivt förbättras och kapacitet krävs till högupplösta kanaler som ska ses på moderna och stora tv-apparater. Så boende i er förening som idag tittar på analoga kanaler kommer från 1 november behöva en digitalbox med programkort för att fortsättningsvis titta på tv i anslutna tv-apparater.
 
Kryptering införs 1 november – programkort krävs
Samtidigt som de nya kanalpaketen lanseras införs kryptering även på dessa grundpaket. Det innebär att man från 1 november behöver programkort för att kunna se vårt samlade tv-utbud. Programkortet krypterar av kanalpaketet och gör så att man kan se kanalerna på sin TV. Vill man se kanalerna i fler tv-apparater behöver man ett programkort till varje apparat. Våra tillvalspaket (C More, Viasat m.fl) är redan krypterade med programkort idag och fortsätter så att vara.
 
Digitalbox eller CA-modul behövs till programkort
För att kunna se de digitala kanalerna på TVn behöver man en digitalbox eller CA-modul med programkort. Programkortet sätts i digitalboxen eller CA-modulen. De flesta moderna tv-apparater idag har inbyggd digitalbox för DVB-C. DVB-C betyder att TVn klarar digitala kanaler för kabel-tv nät, vilket vi sänder våra kanaler genom. Om man inte har en TV med inbyggd digitalbox kan man använda en extern digitalbox, som man kopplar till TVn istället.
 
De flesta har idag en digitalbox eller TV med inbyggd box som kan användas till de nya programkorten. Om man inte har det kan man beställa det på vår hemsida, så skickas det hem till närmaste postutlämningsställe där man hämtar ut sitt paket själv.

Ny kanalpaketering inkl Q&A

 
 
Copyright © 2016 Visingelund, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp
 avsluta din prenumeration |                        ändra din personliga prenumerationsinställningar