Copy

A Magyar Művészeti Akadémia Hírei

2016. december 07.
Kattintson ide, ha az e-mail nem megfelelõen jelenik meg!

A Magyar Művészeti Akadémia közgyűlése

Az MMA a Pesti Vigadóban 2016. december 5-én megtartotta évi második rendes közgyűlését, ahol átadták a tagozati díjakat, majd előterjesztéseket fogadott el a közgyűlés a köztestület munkájáról, valamint az alapszabály módosításáról. Az eseményt a 2017. évre vonatkozó programokról, feladatokról szóló tájékoztató zárta. Bővebben...

Kertek és műhelyek

A 70. születésnapját ünneplő Szemadám György festőművész alkotásaiból, a 80 éves Kováts Albertnek és a Magyar Festők Társásága tagjainak a munkáiból, valamint Zoltán Márai Flóra műveiből nyílt kiállítás a Műcsarnokban. Bővebben...

Prima Primissima díjak

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai közül Prima Primissima lett Benkő Imre, Marton László, Medveczky Ádám és Tima Zoltán is. Kategóriájában nyert Maróth Miklós, az MMA Társadalmi Tanácsadó Testületének tagja, valamint Mikulás Ferenc, az MMA nem akadémikus közgyűlési képviselője. A Közönségdíjat Olasz Ferenc vehette át. Bővebben...

A magyar irodalom Európa tükrében

Egyedülálló tanulmánykötet a Nemzet – sors – identitás, amelyet a József Attila-díjas irodalomtörténész, levelező tagunk, Bertha Zoltán akadémikus hatvanadik születésnapja alkalmából állítottak össze a Károli könyvek sorozatban. Bővebben..

Pályázati felhívás!

2017 szeptemberében és októberében mutatják be a Reformáció 500 című tárlatot, ahová a grafika iránt elkötelezett alkotók jelentkezését várják, a 750.000 Ft-os fődíjat a Magyar Művészeti Akadémia biztosítja. Bővebben...

Ajánlatunk az MMA TV kínálatából:

Bicska készítése az Alföldön

Makoldi Sándor etnográfus a debreceni kések avatott kutatója az alföldi kést ismerteti, Polyák Imre pedig a bemutatja a kés, bicska készítésének folyamatát. Rendező-szakértő: Galánfi András fafaragó népművész, az MMA rendes tagja. (MMA, 2016)

 További híreink, programjaink:

  • In memoriam 1956 – KIÁLLÍTÁS – 2016. december 8. ǀ Az MMA szabadtéri kiállítása a sortüzek áldozatainak emlékére Salgótarjánban, a Múzeum téren.
  • KÖNYVBEMUTATÓ – Az MMA Művészelméleti Tagozatának kiadványsorozata – 2016. december 9. ǀ A tagozat új könyvsorozatot indított, az első három, decemberben megjelent kötet bemutatója lesz a Pesti Vigadóban.
  • Az alkotás szabadsága és a szerzői jog metszéspontjai – KONFERENCIAKÖTET – 2016. december 12. ǀ Az MMA Fundamenta Profunda könyvsorozat első kötetének bemutatója. A kötet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete kiadásában jelent meg.
  • BESZÉLGETÉSKeddi kaleidoszkóp – 2016. december 13. ǀ Az MMA Művészetelméleti Tagozatának sorozatában Rátóti Zoltán színművésszel Poós Zoltán író beszélget legújabb színházi feladatairól a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán.
  • …összekötni az eget és a földet… – KIÁLLÍTÁS Kassán – 2016. december 14.
    A kassai Kelet-szlovákiai Múzeum és a Magyar Művészeti Akadémia Makovecz Imre-kiállítása.

Folyamatosan frissülő rendezvényajánlónkat ide kattintva követheti!

Korábbi hírleveleink…

© 2016 MMA