Copy
A Magyar Művészeti Akadémia híreiből
Tekintse meg a böngészőjében

Kedves Olvasónk! Ön a Magyar Művészeti Akadémia kulturális rendezvényeinek és művészeti híreinek ajánlóját olvassa. További interjúkért, videókért látogassa meg megújult honlapunkat!

Jeles András. A kis Valentino (Duna Televízió, 01.20.)
Gyurkovics Tiborra emlékezünk

Ünnepi estet tart a Digitális Irodalmi Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia a 2008-ban elhunyt Gyurkovics Tibor emlékére. 
Az eseményen köszöntőt mond E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. 

Bővebben...

Kelecsényi Csilla: Tükörképek L.; Tükörképek IL (digitális nyomat, 2012)
Dobozolt történelem

Dobozolt kor-képek címmel mutatja be a kassai ROVÁS és a Magyar Művészeti Akadémia Prutkay Péter kiállítását. A tárlat az EKF2013 Kassa programsorozat keretében, 2013. február 28-tól tekinthető meg.

Bővebben...

Az ember ne legyen höngörgő kő
Portréfilm Páll Lajos költőről és festőművészről

Csak néhány hónapja távozott közülünk Páll Lajos képzőművész. A nagy hatású erdélyi költőre és festőre a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Művészeti Akadémia február 26-án irodalmi és zenei esttel emlékezik a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Bővebben...
Fotó: Lugosi Logo László
Balassi-emlékkarddal tűntették ki Kalász Mártont

Kalász Márton magyar költő és Jean-Luc Moreau francia műfordító vehette át a Balassi Bálint-emlékkardot idén február 13-án a Gellért Szállóban. A magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjat a kitüntetetteknek Kiss-Rigó László megyéspüspök és Szilágyi Áron olimpiai és világbajnok kardvívó adta át.

Bővebben...
Kelecsényi Csilla: Tükörképek L.; Tükörképek IL (digitális nyomat, 2012)
Bensőséges, nagyszabású festészet

Megnyitották Gerzson Pál életműösszegző kiállítását a Radnóti Művelődési Központban. Mintegy harminc kép idézi meg a huszadik század második felében, a második és a harmadik évezred fordulóján élt és alkotott festőművész munkásságát.

Bővebben...


Fotó: Lugosi Logo László
Pásztorok és halászok

Megnyílt Kunkovács László Balogh Rudolf-díjas fotóművész és néprajzkutató kiállítása a Forrás Galériában. A tárlatról Hegedűs Lilla kurátor mesél.

Bővebben...

További programok:
  • 53 magyar film Gelencsér Gábor filmesztéta beszél a vetítéssorozat legutóbbi darabjáról, a Bakaruhában című Fehér Imre filmről 
     
  • Interjú Kiss Gy. Csabával A József Attila-díjas irodalomtörténész hangsúlyozta a nemzeti irodalmi kánon fontosságát
     
  • Programok a Magyar Művészeti Akadémia ajánlásával
MMA Facebook
MMA honlap
MMA e-mail
© 2013 MMA