Copy
Küldje el ismerőseinek
Tekintse meg a böngészőjében

Állami és művészeti díjakkal tüntették ki akadémikusainkat

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami és művészeti díjakkal tüntették ki a kultúra és a tudomány területén kiemelkedő munkásságot felmutató alkotókat, tudósokat. 

Állami kitüntetéseket kaptak...
Művészeti elismerésben részesültek...

Portréfilm a Kossuth-díjas
Tornai Józsefről

Tornai József Babérkoszorú-, József Attila- és Kossuth-díjas író, költő, műfordító szülőföldjéről, a természet inspiráló erejéről, verseinek keletkezéséről és ars poeticájáról beszél.

Bővebben...

Interjú a Kossuth-díjas Dubrovay Lászlóval 

A Kossuth-díjat műfajgazdag, a magyar zenekultúra élő folyamatosságához harmonikusan illeszkedő egyéni hangú műveiért, a magyar hagyományokból származó zenei elemeket a legújabb komponálási technikákkal, hangkutatási eredményekkel és a hangszerek játéktechnikai újításaival ötvöző munkássága elismeréseként vehette át.

Bővebben...

Schrammel Imre kiállítása

A forrás címmel nyílt meg Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikusművész kiállítása 2013. március 12-én Kecskeméten, a Kápolna Galériában.

Bővebben...

Indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Fantasztikus látványt ígér a fesztivál egyik meglepetésprogramja, a Vörösmarty Mihály drámai költeménye alapján készülő Csongor és Tünde. Az április 7-i bemutatón Jankovics Marcell sugallatos animációi lélegzetelállító mozi-technikával elevenednek meg.

Bővebben...

További programok:

  • 53 magyar film Az Uránia Nemzeti Filmszínház március 25-én a Szegénylegényeket, a Duna Televízió vasárnap a Woyzeck című filmet vetíti
  • Kiállítás Tizenöt éves a Vásárhelyi Kerámia Szimpózium címmel kiállítás nyílik március 21-én a Duna Palotában
  • Pályázat A nemzetgazdasági miniszter és a Magyar Formatervezési Tanács meghirdette a Magyar Formatervezési Díj, valamint a Design Management Díj pályázatát
MMA Facebook
MMA honlap
MMA e-mail
© 2013 MMA