Copy

A Magyar Művészeti Akadémia Hírei

2017. március 21.
Kattintson ide, ha az e-mail nem megfelelõen jelenik meg!

Művészeti és állami elismerések akadémikusainknak és köztestületi tagjainknak

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján 2017. március 14-én a Pesti Vigadóban, míg március 15-én az Országház kupolacsarnokában művészeti és állami elismeréseket adtak át akadémikusainknak és köztestületi tagjainknak. Bővebben...

Az ipar- és tervezőművészet a 2017-es Nemzeti Szalon témája

A kortárs magyar ipar- és tervezőművészet lesz a témája a 2017-es Nemzeti Szalon Körülöttünk című, áprilisban a Műcsarnokban nyíló kiállításának – hangzott el az MMA és intézménye, a Műcsarnok közös sajtótájékoztatóján. Bővebben...

MECAL Barcelona

Március 14. és április 2. között zajlik a barcelonai Mecal filmfesztivál, a rövid- és animációs filmek nemzetközi fesztiválja, ahol 2017-ben Magyarország a díszvendég. A közönség a Magyar animáció 100 című kiállítással és akadémikusok előadásain keresztül kaphat ízelítőt a magyar animációról. Bővebben...

Életmű plakáton

Április 14-ig várja a látogatókat Árendás József, Munkácsy-díjas tervezőgrafikus, az MMA rendes tagja tárlata a Hegyvidék Galériában. A kiállítás Árendás munkásságának esszenciája, mely a plakát műfaján keresztül ad keresztmetszetet egy művészeti ághoz.
Bővebben...

Újra várja a rajzfilmes alkotókat a Pannónia Stúdió

Új fényben tündököl a 2000-ben bezárt Pannónia Filmstúdió, a magyar animáció egyik fontos fellegvára, amely március 9-től megnyitotta kapuit a rajzfilmesek, illetve a hang- és képutómunkálatokat végző filmesek előtt a Hűvösvölgyi úton. Bővebben...

Ajánlatunk az MMA TV kínálatából:

Gyékénymunkák Tacson

Az erdélyi, Beszterce-Naszód megyei magyar faluban, Tacs községben ma is sokan foglalkoznak gyékénykötéssel, szatyrokat és spirális technikájú kosarakat – liszttartót, kenyereskosarat, gyerekkosarat – kötnek. A film a gyékénymunka teljes folyamatát végigkíséri. (2016)
További híreink, programjaink:
 • 2017. március 20–25. – VII. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny, Szeged – ZONGORAVERSENY
  A VII. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Szeged, Tisza Lajos krt. 79–81.) rendezik meg.
   
 • 2017. március 21–25. – SZÍN-TÁR 2017: Színművészetisek találkozója Kecskeméten 
  Nyolcadik alkalommal rendezi meg a kecskeméti Katona József Színház a Színművészeti Egyetemek Találkozóját, vagyis a SZÍN-TÁR-t. Az eseményen – a hagyományoknak megfelelően – három ország öt egyeteme képviselteti magát: Kecskeméten mutatják be vizsgaelőadásaikat a budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színművészeti hallgatók.
   
 • 2017. március 22. | 18.00 – AKADÉMIKUSPORTRÉK | Székely László díszlettervező 
  A Magyar Művészeti Akadémia Fotó- és Filmművészeti Tagozatán belül működő Szőts István Mozgókép Műhely 2012-től szervezi 52 perces portréfilmek készítését az MMA akadémikusairól, melyeket a köztévé is műsorra tűz. Ezúttal Székely László portréját ismerhetik meg a Pesti Vigadóban. A vetítést beszélgetés követi.
   
 • 2017. március 22–26. – MOST FESZT Tatabányán – FESZTIVÁL
  Harmadik alkalommal rendezi meg a Jászai Mari Színház az MMA támogatásával 2017. március 22. és 26. között monodráma és stúdiószínházi fesztiválját, a MOST FESZT-et Tatabányán.
   
 • 2017. március 23. – Inota SZIMPÓZIUM – In memoriam Hamvas Béla '120
  A Magyar Művészeti Akadémia egynapos programja Hamvas Béla tiszteletére. Helyszín: Várpalota – Inotai hőerőmű, Béke Művelődési Ház. 2017. március 23. (csütörtök) 11:00 Színházterem
   
 • 2017. március 23–24. – Eperjesi Hamvas Béla-napok – KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS
  Az Ars et Vita ‒ Művészet és Élet Alapítvány (Szentendre), az Eszterházy Károly Egyetem (Eger) és az Eperjesi Egyetem az Eperjesi Hamvas Béla-napok keretében A Tarca-parti Athén a magyar irodalomban és kultúrában címmel 2017. március 23–24-én nemzetközi konferenciát rendez.
   
 • 2017. március 24. | 19.30 – A Kállai Vonósnégyes HANGVERSENYE
  A Magyar Művészeti Akadémia hangversenyén tehetséges és kiváló művészek tolmácsolják a magyar zeneirodalom nagyjai – Bartók, Kodály, Dohnányi – kiemelkedő alkotásait a Pesti Vigadó Dísztermében.

Folyamatosan frissülő rendezvényajánlónkat ide kattintva követheti!

Korábbi hírleveleink…

© 2016 MMA