Copy

A Magyar Művészeti Akadémia Hírei

2016. október 13.
Kattintson ide, ha az e-mail nem megfelelõen jelenik meg!

Októberi emlékezés

A Magyar Művészeti Akadémia „Októberi emlékezés" címmel rendez kiállítást az 1956-os forradalom és szabadságharc a 60. évfordulójára. A kiállítás 2017. január 8-ig látogatható a Pesti Vigadó VI. emeleti kiállítótereiben. Az emlékező kiállításon a Magyar Művészeti Akadémia azon rendes, levelező és nem akadémikus köztestületi tagjainak művei láthatók, akik a vizuális művészetek (képző-, fotó- és iparművészet) területén fejtik ki munkásságukat. Bővebben...

In memoriam 1956 – szabadtéri kiállítás a sortüzek áldozatainak emlékére

A Magyar Művészeti Akadémia tagjai képzőművészeti alkotásaikkal emlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján, Mosonmagyaróváron és Salgótarjánban. Bővebben...

Tóth Ilonka – tanúságtétel két részben

Az '56 utáni megtorlások idején járunk.
A koncepciós perben elítélt Tóth Ilona személye eggyé vált az ártatlanság fogalmával, 1956 eltiprásának mementójává emelkedve. A Nemzeti Színház ezzel az előadással ünnepli az 1956-os forradalom 60. évfordulóját. 
Bővebben...

Márai és a művészetek

Kettős tanulmánybemutatót tartott a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete 2016. október 17-én  
a Pesti Vigadóban. Bővebben...

Fekete György Kisinyovban

Fekete György, az MMA elnöke Monica Babuc, a Moldovai Köztársaság kulturális minisztere meghívására október 13-án részt vett az 1956-os forradalom 60. évfordulójának tiszteletére rendezett magyar–moldáv történész konferencián, valamint a IV. Kisinyovi Iparművészeti Biennále megnyitóján. Bővebben...

Ajánlatunk az MMA TV kínálatából:

Nemzetközi kovácstalálkozó – Tiszaeszlár, 2016

Tizennegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi kovácstalálkozót Tiszaeszláron.
A több napos találkozó szervezője és házigazdája, Vajda László akadémikus, kovácsmester javaslatára 2016-ban a találkozó résztvevői közösen egy harangot öntenek.

 További híreink, programjaink:

  • KÖNYVAJÁNLÓ – Szakmai életrajzi könyv jelent meg a Nap Kiadónál Szőnyi Erzsébetről, a Nemzet Művészéről a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.
  • 2016. október 22. – HANGVERSENY – A zenekar mesterei – A Zeneakadémia az 1956-os forradalomra emlékezve Medveczky Ádám karmester, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja vezényletével Liszt Ferenc és Járdányi Pál műveit tűzte műsorra.
  • DOKUMENTUMFILM – "Tisztítótűz tetején álltunk" – Tóth Ilona drámája – filmbemutató 2016. október 23-án. Jelenczki István filmrendező, fotó- és képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja filmjében az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlás koncepciós perében ártatlanul halálra ítélt Tóth Ilona tragikus történetén keresztül, szakértők segítségével értelmezi a kádári megtorlások társadalmi, jogi és politikai dimenzióit.
  • SZÍNHÁZ – Nagy Zoltán Mihály: A sátán fattya művéből készült színielőadás bemutatója Zsámbékon, az október 23-i ünnepi rendezvények keretében, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház előadásában.
  • Az MMA ÜNNEPI HANGVERSENYE – 2016. október 23. – Hangverseny az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Magyar Művészeti Akadémia közös rendezésében a Szegedi Nemzeti Színházban.
  • KÖNYVBEMUTATÓ – Az 56-os emlékév jegyében jelent meg Nagy Gáspár költő, a Magyar Művészeti Akadémia posztumusz tiszteleti tagja válogatott írásainak szerkesztett kötete Októberi stációk és 1956 címmel. A könyvet a Magyar Írószövetség Klubjában Pécsi Györgyi szerkesztő mutatja be.

Folyamatosan frissülő rendezvényajánlónkat ide kattintva követheti!

Korábbi hírleveleink…

© 2016 MMA