Is this email not displaying correctly? View it in your browser.
Mukomeze
Topbasketbalster Lauren Jackson is vanaf vandaag de ambassadeur van stichting Mukomeze

Lauren Jackson, ster van het Olympische Basketbalteam van Australië tijdens vier Olympische Spelen, zal zich vanaf vandaag inzetten als ambassadeur van stichting Mukomeze.
Lauren Jackson is een van de meest gevierde basketbalsters van de laatste vijftien jaar. De 1.98 meter lange Jackson nam afgelopen zomer in Londen voor de vierde keer deel aan de Olympische Spelen. Na drie keer zilver, legde de draagster van de Australische vlag met haar team in Londen beslag op het brons. Jackson speelt daarnaast al twaalf jaar in de WNBA in de VS, de belangrijkst competitie voor het vrouwenbasketbal ter wereld. Ze werd twee keer kampioen en drie keer uitgekozen tot meest waardevolle speelster.
Stichting Mukomeze is trots dat Jackson ervoor heeft gekozen om zich naast haar carrière in haar rol als ambassadeur van de stichting in te zetten voor de slachtoffers van seksueel geweld tijdens de genocide in Rwanda.

Jackson: “Ik ben trots dat ik de eerste ambassadeur voor Mukomeze mag zijn. Ik heb op dit moment een pauze ingelast in mijn basketbalcarrière en focus mij op mijn afstuderen in gender studies aan de Macquarie University. Ik besloot om gender studies te studeren na het lezen van het boek: The Men Who Killed Me: Rwandan Genocide Survivors of Sexual Violence [De mannen die mij hebben vermoord: Rwandese overlevenden van seksueel geweld]. Door het lezen van het boek maakte ik ook kennis met het werk van de stichting Mukomeze en ben ik verscheidene vrouwen gaan sponsoren. Dat heeft mij geleerd hoe sterk de band is tussen sponsor en gesponsorde, en hoe die band een verschil kan maken in het leven van deze vrouwen. Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe rol. Ik hoop dat ik kan helpen de boodschap van Mukomeze uit te dragen en mensen bewust te maken van het werk van de stichting.The Mukomeze foundation is very proud to announce that as of today we have an ambassador in the person of Lauren Jackson.
Lauren Jackson is a 1,98 meters basketball player from Australia. She has competed in 4 Olympic games and during the last Olympics in London she carried the flag for the Australian Team in the Opening Ceremony. She has played professionally all over the world; 12 years in the Women’s National Basketball Association (WNBA) in America, winning 3 most valuable player Awards and 2 Championships with the Seattle Storm. She has also played in Russia, Spain and South Korea on professional teams and travelled the world with select teams.

Een van de eerste taken die Lauren als ambassadeur op zich neemt is stichting Mukomeze te helpen sponsorschappen te vinden voor 271 vrouwen in het zuiden van Rwanda. Het zuiden van het land is niet alleen armer, maar het was daar dat de genocide het langste heeft geduurd. Nergens zijn zoveel vrouwen het slachtoffer geworden van verkrachting als in Zuid-Rwanda. Voor 30 euro per vrouw per maand kan stichting Mukomeze deze vrouwen helpen een toekomst op te bouwen.

Upcoming events:

30 April until 1 June 2013:
Photo-exhibition “The men who killed me: The power of Rwandan genocide survivors”, Lunch room "De Uitdaging", Ulvenhout
8 May 2013:
Lustrum Mukomeze Foundation
The movie Un dimanche a Kigali’, Chassé Cinema, Breda


Mukomeze

Stichting Mukomeze heeft ten doel de levensomstandigheden te verbeteren van vrouwen en meisjes die verkrachting en andere vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda hebben overleefd. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 2 à 3 keer per jaar.

Contactgegevens
info@mukomeze.nl 
www.mukomeze.nl 
bankrek.nr. 1435.58.927
Vragen of opmerkingen? Mail naar info@mukomeze.nl
Als u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@mukomeze.nl