Is this email not displaying correctly? View it in your browser.

Bezoek van Mama Lambert in Nederland

Mama Lambert (de trauma-therapeut bij onze partnerorganisatie Solace Ministries in Rwanda) was eind april op uitnodiging van Veritas Forum en Academic Forum (Tilburg University) in Nederland om te spreken op het symposium over ‘Onrechtvaardigheid en Vergeving’. Dit symposium vond plaats op woensdag 29 april 2015, waarbij meer dan 300 personen aanwezig waren. Mama Lambert vertelde openhartig hoe ze om is gegaan met het verlies van haar familieleden tijdens de genocide en hoe ze uiteindelijk in staat is geweest de moordenaars te vergeven en andere overlevenden te helpen hun leven weer op te pakken.

Tijdens deze bijzondere en inspirerende avond waren naast Mama Lambert, ook Jean Pierre Karabaranga (Ambassadeur van Rwanda in Nederland), Allan Moore (Docent criminologie en strafrecht aan de ‘School of Media, Culture and Society’ van de ‘University of the West of Scotland’) en Riël Vermunt (Universitair hoofddocent sociale en organisatie psychologie aan de universiteit van Leiden) uitgenodigd. Samen hebben zij het thema rechtvaardigheid vanuit verschillende disciplines en invalshoeken besproken. Ze hebben zich gebogen over vragen zoals 'Hoe is het mogelijk mensen te vergeven die alles van jou hebben afgenomen?' en 'Hoe kunnen we omgaan met onrechtvaardigheid?' Ook voor Mama Lambert was het een zeer bijzondere avond.
 
Voor meer impressies van de bijeenkomst, klik hier, hier, hier en hier.
 

Empowerment van 8 vrouwen

In ons sponsorschapsprogramma zijn onlangs 8 vrouwen ‘ontslagen’. Dit betekent dat zij – mede dankzij de support – nu op eigen benen kunnen staan. Zo voorzien zij weer in hun eigen inkomsten (bijv. d.m.v. bedrijfje, verhuur deel huis, landbouw) en hebben zij weer toekomstperspectieven. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de kinderen of wezen waar zij voor zorgen. Kortom, zij voelen zich weer mens. Dit betekent dat ons doel voor deze 8 vrouwen is bereikt: Mukomeze betekent namelijk ‘empower her’/ ‘sterk haar’.
 
Nieuwe sponsoren gezocht!
Onlangs zijn een 10-tal nieuwe vrouwen opgenomen in ons sponsorschapsprogramma. Daar zijn we erg blij mee! In totaal hebben we nu 69 vrouwen die gesponsord worden, maar zoeken we nog sponsors voor 243 vrouwen in het zuiden van Rwanda. Wil jij de vrouwen in Rwanda steunen? Word vandaag nog sponsor en mail ons!
 

Patrick Cammaert's verjaardagsgift en bezoek aan Rwanda

Patrick Cammaert (oud Generaal-Majoor en lid van de internationale adviesraad van Mukomeze) heeft tijdens zijn verjaardag €2500 opgehaald voor Mukomeze. Met deze gift worden twee Rwandese vrouwen voor een aantal jaar gesteund. Het sponsorschap zal deze vrouwen versterken in hun zelfstandigheid en zelfvertrouwen. 
 
Daarnaast was hij eind mei in Rwanda waar hij Jean Gakwandi (directeur), Mama Lambert en Agnes Mukankusi (onze contactpersoon voor sponsorschappen) van Solace Ministries heeft ontmoet. Ook heeft hij kennis gemaakt met de twee vrouwen die hij nu steunt. Het was een mooie, inspirerende en indrukwekkende bijeenkomst voor iedereen.
 
Bedankt Patrick for dit geweldige initiatief!
 

Koeienproject 2

We zijn verheugd mee te kunnen delen dat we een nieuw koeienproject kunnen starten voor 20 vrouwen en hun families! Dankzij steun van gemeente Breda, Impulsis, De Leestafel en Stichting Loosco Fonds is dit project deze zomer van start gegaan. Het houden van een koe is een zeer effectieve manier om vrouwen te steunen en te versterken. Wij zijn deze gulle gevers dan ook zeer erkentelijk.
 

Wil Resing rent 20km door Brussel voor Mukomeze

Wil Resing (een van onze sponsoren) heeft onlangs weer meegedaan aan de 20km van Brussel en hiermee – naast het genereren van aandacht voor Mukomeze door het dragen van een Mukomeze loopshirt – €930 opgehaald voor de vrouwen in Rwanda! Heel erg bedankt Wil en gefeliciteerd met dit grote succes!

 

Upcoming events:

25 augustus 2015: Mukomeze aanwezig tijdens Palm Parkies, Valkenberg Park, Breda

September 2015 20-jarig bestaan Solace Ministries, Rwanda

November 2015 Boeklancering boek Mama Lambert, locatie zal nader bekend worden gemaakt


Mukomeze

Stichting Mukomeze verbetert de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes die allerlei vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda hebben overleefd.

Contactgegevens
info@mukomeze.nl 
www.mukomeze.nl 
bankrek.nr. NL 95 RABO 0143558927
Vragen of opmerkingen? Mail naar info@mukomeze.nl
Als u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@mukomeze.nl