Is this email not displaying correctly? View it in your browser.

Mooie ontwikkelingen 1e helft 2016

De eerste helft van 2016 zat vol met mooie ontwikkelingen, die ons een stapje dichterbij ons doel heeft gebracht. Lees gauw verder om te horen wat er allemaal is gebeurt.
 

Nieuwe ambassadeurs: Letschert & Cammaert

We zijn heel erg trots om aan te mogen kondigen dat we maar liefst twee nieuwe hele krachtige ambassadeurs hebben die, samen met onze andere ambassadeur Lauren Jackson, Mukomeze zullen gaan promoten. We stellen ze graag kort aan jullie voor:

Rianne Letschert
Rianne is vanaf 1 september 2016 de nieuwe rector magnificus van Maastricht University. Rianne is al jaren een sponsor van enkele vrouwen in ons sponsorschapsprogramma. In haar functie als ambassadeur zal ze ons helpen de aandacht voor de situatie van Rwandese genocide overlevenden van seksueel geweld te verhogen. Ze begon hier al direct mee tijdens haar afscheid van Tilburg University op 8 juni j.l. als directeur van INTERVICT (International Victimology Institute Tilburg) en hoogleraar victimologie en internationaal recht. Tijdens haar afscheid kondigde ze haar ambassadeurschap voor Mukomeze aan en vroeg ze om een bijdrage voor Mukomeze i.p.v. een afscheidscadeau. Hiermee heeft ze €970 opgehaald. Bedankt Rianne voor je voortdurende steun en betrokkenheid. We kijken er erg naar uit om met jou als ambassadeur van Mukomeze samen te werken!

Patrick Cammaert
Patrick heeft een lange en indrukwekkende geschiedenis, als generaal-majoor (inmiddels ret.), in internationale vredeshandhaving, conflict en veiligheid. Een van zijn huidige activiteiten bestaat uit het uitvoeren van een groot aantal trainingen over hoe je conflict-gerelateerd seksueel geweld kunt voorkomen. Deze trainingen geeft hij aan militair personeel over de hele wereld. Hiermee draagt hij bij aan het beëindigen van seksueel geweld in conflictsituaties; een ware inspirator voor ons! Patrick is ook een goede bekende van Mukomeze: vanaf het begin was hij lid van onze Internationale Adviesraad. Patrick is zeer bekend met het lot van slachtoffers van seksueel geweld in conflicten, inclusief Rwanda, en is tevens sponsor van enkele vrouwen in ons sponsorschapsprogramma. Bedankt Patrick voor je steun en betrokkenheid; we hebben enorm veel zin om onze samenwerking voort te zetten en uit te breiden.
 

Wil Resing en Sanne Meijer renden voor Mukomeze

Voor het derde jaar op rij heeft Wil Resing uit België – tevens sponsor van een vrouw uit ons sponsorschapsprogramma – met de ‘20km van Brussel’ geld opgehaald voor Mukomeze. Op 29 mei 2016 heeft hij in totaal €1.000 bij elkaar gerend! Wil, bedankt voor jouw (en jouw supporters’) support, ook namens de vrouwen in Rwanda!
Op dezelfde dag, maar dan in Den Haag, heeft Sanne Meijer uit Utrecht €950 opgehaald, ook ten behoeve van de vrouwen in Rwanda. Sanne heeft 5 km gerend tijdens de ‘Royal Ten’ in Den Haag. Sanne liep enkele jaren geleden stage bij ons. Sanne, ontzettend bedankt voor je support!
 

Mukomeze rent tijdens Bredase Singelloop

Na deze sportieve prestaties van onze supporters kunnen we als Mukomeze natuurlijk niet achterblijven! Daarom rennen wij op zondag 2 oktober met een  team van 12 personen de Singelloop in Breda. We hopen hiermee €10.000 voor onze stichting op te halen en daarmee Rwandese vrouwen te kunnen steunen op hun weg naar empowerment.
Ook jij kunt ons hierbij helpen, door ons te sponsoren via deze link en op de BLAUWE doneerknop te drukken. Dit zouden we enorm waarderen!
 

Mukomeze heeft een nieuwe website

Onlangs is onze website in een nieuw jasje gestoken. De site is vernieuwd en is nu ook via mobiel en Ipad te raadplegen. Daarnaast bestaat nu de mogelijkheid om online te doneren! Dit kan via de RODE doneerbutton. We zijn hier heel erg blij mee en we willen Dirck van den Berg dan ook enorm bedanken dat hij dit helemaal vrijwillig voor ons heeft willen doen.
 

Previous events

 
Upcoming events

2 - 3 augustus, Bezoek aan Kevelaer, Duitsland

2 oktober, Bredase Singelloop, Breda, Nederland

10 december, Lezing Soroptimstclubs (Gooi, Utrecht, Gelderland), Lelystad, Nederland


Mukomeze

Stichting Mukomeze verbetert de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes die allerlei vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda hebben overleefd.

Contactgegevens
info@mukomeze.nl 
www.mukomeze.nl 
bankrek.nr.:
NL 95 RABO 0143558927
Vragen of opmerkingen? Mail naar info@mukomeze.nl
Als u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@mukomeze.nl