Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.
Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

De urn is af en het deksel past. En de nabestaande zijn erg blij met de urn. Ik heb een foto gekregen van hoe hij staat en het geheel is goed gelukt. Bedankt dat jullie geduimd hebben.

Het Straattheaterfestival was ook dit jaar weer gezellig. Little Miss Dottie en ik hadden een kraampje voor Terstal. Een mooi plekje als je keramiek hebt want de wind krijgt geen vat op je kraam op die plek. Het leuke van staan in je eigen dorp is dat je veel mensen kent. Ik heb dan ook veel leuke gesprekken gehad. En er volgde nog een opdracht voor een vuurtoren uit. Een mevrouw viel op mijn kleine vuurtorens die ik mee gebracht had. Toen ze hoorde dat ik ze ook in het groot heb voor in de tuin was ze meteen om. Of ik er 1 in zwart/wit kon maken omdat dit het thema van de tuin is? Maar natuurlijk. Ook van haar heb ik een foto gehad van hoe hij staat in de tuin.

Daarna heb ik nog gestaan op het nieuwe Amstelland Festival, wederom met Little Miss Dottie. Ook deze dag hadden we een mooi plekje en bofte we weer met het weer. De organisatie van dit Festival is uitstekend en het bezoekersaantal groot en gezellig. Er wordt gefluisterd dat het volgend jaar een vervolg krijgt en ik kan jullie aanraden daar heen te gaan.

Tot slot zijn er nog 2 workshops raku geweest. Kleine groepjes omdat het moeilijk is iedereen bij elkaar te krijgen in deze vakantietijd. Maar wel gezellig met wederom mooie resultaten.

Binnenkort bij ViZi keramiek

Deze week gaat al mijn keramiek naar Maarssen. Komend weekeind (1, 2 en 3 aug) en het weekeind daarop (8, 9 en 10 aug) heeft mijn club Grafisch Atelier Maarssen haar jaarlijkse tentoonstelling ‘Anders dan grafiek’. Net als ik doen veel leden van de grafiek club ook nog aan andere vormen van kunst maken. En we vinden het leuk om dat ook te laten zien. Het niveau van de leden is hoog dus ik kan jullie deze tentoonstelling van harte aanraden. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur op alle data. Het adres is Wilhelminaweg 7, 3603 CR Maarssen. Een prachtige locatie langs de Vecht. Zoek naar deze vlag, gemaakt door ons clublid Maaike:

Op woensdagochtend gaat het open atelier nog steeds door. Daarnaast is er nog een workshop raku op 12 en 23 aug. Deze zit vol. En ik heb het verzoek gekregen van 2 dames of ik nog een workshop raku wil organiseren in augustus. Dat zou dan zijn kleien op maandagavond 4 of dinsdagavond 5 augustus en glazuren en raku stoken op zaterdag 16 augustus. Om dit door te laten gaan zoek ik er dus nog 2 mensen bij. Wie heeft er zin om met deze 2 dames mee te doen?

 
Afgelopen tijd bij de Kladderclub

Tijdens het zomerreces van De Kladderclub ga ik altijd 1 dag in de week schilderen op ‘de Geitenwei’. De oprichter van schilderclub Biezenwaard Creatief, Rinus, heeft samen met zijn zoon een stukje land in het Libellebos in Uithoorn waar ze geiten en kippen houden. Vandaar de naam. En sinds jaar en dag worden de leden van Biezenwaard Creatief uitgenodigd om op 6 door hun vast gestelde weken, 1 dag in de week te komen schilderen. Dat is heerlijk rustgevend en zeer gezellig dus daar maak ik elk jaar gretig gebruik van.

Dit jaar heb ik tijdens deze 6 bijeenkomsten mezelf verder verdiept in de schildertechniek van Kees van Aalst. Ik zal nooit zo leren schilderen als hij. Dat kan ook niet want we hebben een heel ander karakter en handschrift. Maar het doet wel iets voor mijn persoonlijke stijl. En al ben ik er nog niet tevreden over, ik ben wel blij met het tot nu toe behaalde resultaat.

Binnenkort bij de Kladderclub

Ook bij De Kladderclub gaat het open atelier gewoon door op woensdagochtend. En is er in augustus nog ruimte om een en ander te organiseren. Neem dus gerust contact met mij op om afspraken voor iets leuks te maken of kom aanwaaien op woensdagochtend.

In oktober begint de dinsdagavond schildergroep weer. Heb je je nog niet opgegeven en vind je het wel leuk om op dinsdagavond te komen schilderen, er is nog plek. Dit jaar starten we laat, pas op 8 oktober. En we kunnen dit jaar maar 8 keer bijeenkomen dus zal er geen pauze tussen door zijn. De laatste bijeenkomst valt dan op 2 december. Daarna krijgt iedereen het waarschijnlijk te druk met alle feestelijkheden. De kosten worden voor dit korte seizoen €90,- per persoon. Dat is incl. koffie of thee, excl. materialen. Je kunt je opgeven door te bellen naar 0297-255 854. Liever nog mailen naar resivanzijl@hotmail.com om je op te geven.

In september gaan via het Cursusproject ook nog 2 workshops van mij in de verkoop. De workshop 'portretschilderen voor dummies' gaat in de herhaling op 3 november. En op 17 november gaan we een winterlandschap in Acrylverf schilderen. Ook geschikt voor beginners. Ik zal echter voor het eerst niet aanwezig zijn op de cursusmarkt. Houd dus goed de website of de plaatselijke krant in de gaten vanaf wanneer en hoe je kunt inschrijven. Dit is de website: http://www.cursusproject.nl/rondevenen.htm 

En ik heb gehoord dat de open atelier route KunstRondeVenen volgend jaar door gaat! Houd 30 en 31 mei 2015 vast vrij als je wil komen.

 
Afgelopen tijd bij Resi

Vorige week heb ik voor het zomeretentje van mijn Soroptimistclub op verzoek een workshop vooraf georganiseerd. En deze keer wilde ik zelf ook wel eens leerling zijn en heb daarom een smid uitgenodigd. De leden die niet op vakantie waren hebben onder leiding van deze smid in een avondje hun eigen zilveren ring gesmeed. Dat ging als volgt:

Eerst meet je je ring maat waarna je een stukje zilver van een dikke zilverdraad knipt. Daarvan veil je de beide uiteinde haaks waarna je de uiteinde naar elkaar toe buigt zodat je een schakel krijgt. Deze schakel smeed je dicht waarna je met een hamer de ring rond en op maat hamert. Door het hameren wordt het zilver erg hard. Om het weer zacht te krijgen verhit je het weer waarna je verder kan met je werk. Als je tevreden bent nog even polijsten en schoonmaken en je kunt hem dragen. En dat was super leuk om te doen. Zo leuk dat ik best nog een keer wil. Zijn er mensen die dit ook leuk vinden? Zo ja, laat het weten. Dan organiseer ik het nog een keer aan het eind van het jaar. De kosten voor een zilveren ring zijn €50,- pp. Incl. materiaal. Goud kan ook maar die kosten weet ik niet. Bij voldoende animo ga ik aan de slag met organiseren.

Nadat de festivals en markten waren afgerond heb ik mijn grafiekavond ook weer opgepakt. Ik wilde graag een clown maken in verschillende grijstonen d.m.v. aquatint. De tekening stond al snel goed op de zinkplaat waarna ik me goed moest concentreren wanneer ik welke delen moest afdekken en zuren. En ook dat is gelukt zag ik toen ik een proefafdruk maakte. Deze week ga ik de definitieve afdrukken maken van zowel de clown als de afbeelding circus en nog wat ge-etste schapen. De tentoonstelling grafiek is namelijk onderweg.

Binnenkort bij Resi

Zoals hierboven gezegd, de tentoonstelling ‘Grafiek’ van Grafisch Atelier Maarssen is onderweg. En dat wordt dit jaar echt anders dan anders. De meeste grafiek tentoonstellingen zijn traditioneel in voornamelijk zwart/wit en kunnen daardoor wat saai overkomen. Maar wij gaan dit jaar bijna volledig in full color! Het wordt dus echt een vrolijke boel.

Hierbij nodig ik je van harte uit om de tentoonstelling te komen bezoeken. De data zijn het weekeind van 15, 16 en 17 augustus en het weekeind van 22, 23 en 24 augustus. Op alle dagen zijn we open van 13.00 uur tot 17.00 uur. De laatste dag, 24 augustus, houden we een finisage. Een ‘einde tentoonstelling’ feestje met allemaal lekkere hapjes. Daarvoor ben je ook van harte uitgenodigd. Wil je mij spreken dan is dit de beste dag om te komen. Wil je me spreken op een van de andere dagen, laat het me weten wanneer je er bent. Dan zorg ik dat ik er ook ben. Het adres van deze tentoonstelling is ook Wilhelminaweg 7, 3603 CR Maarssen.

Deze tentoonstelling zal mijn laatste bezigheid zijn voor deze zomer. In de maand september komt alles tot stilstand voor een welverdiende rust. Deze hele maand ben ik samen met mijn man weg. We gaan op de koffie bij zijn tante in Australië. En als we daar toch zijn gaan we natuurlijk ook rond reizen. We starten in Sydney. Rijden met de auto naar Brisbane voor de koffie. En eindigen daarna in Cairns. En tijdens de terug vlucht maken we nog een stop in Singapore van 2 dagen omdat ik zo nieuwsgierig ben naar deze stad. Natuurlijk neem ik ook wat schilderspullen mee maar of ik daar aan toe kom weet ik niet. Ik wil in elk geval wel Aboriginal kunst bekijken. Dat is natuurlijk een must als we daar toch zijn. Als er nog iemand tips heeft van leuke of interessante dingen op onze route die we niet mogen overslaan, dan hoor ik het graag.

Wil je de nieuwtjes sneller krijgen? Volg me dan op www.facebook.com/resivanzijl
Tot ziens!

 
Copyright © 2014 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp