Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.

 Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

Nog voor Kunstroute Zijdelveld heb ik ook wat geëxperimenteerd met oxides. Dit omdat ik in de toekomst aan de slag wil met het afdrukken van mijn etsplaten op klei zoals jullie weten. Dit werken met oxides gaat onverwacht makkelijk. Nu nog tijd vinden om daar mee door te gaan.

De kunstroute zelf was verrassend genoeg droog. Niet alleen ik vond dat fijn, ook het publiek bleek dat te waarderen en wederom in grote getallen te komen. Gezellig. Tijdens de route kreeg ik naast alle verkopen ook opdracht voor het maken van 2 spaarpotten. De beide dochters van deze opdrachtgeefster waren tegelijk zwanger. De ene dochter gaf haar een kleinzoon, de andere een kleindochter. Voor beide kleinkinderen wilde ze iets unieks, en dat kan bij mij.


Binnenkort bij ViZi keramiek

Ik heb me opgegeven om 10 september op de Montmartre in Wilnis te staan. Deze zal van 10.00 - 16.00 uur plaats vinden in de dorpsstraat. En zoals altijd vindt ik het leuk om dan weer iets nieuws te laten zien. Deze keer staan er maar 3 stukken te wachten om gebakken te worden. Nog een vogelvoerornament, en 2 sierobjecten. Het ene sierobject is een nieuwe versie van degene die de vorige ronde de stook niet overleefde. Duimen dus dat hij nu wel heel blijft!

De volgende raku workshop kan ook weer plaats vinden. Wie heeft er zin en tijd om op zaterdag 24 september te kleien zodat we op zaterdag 8 oktober kunnen raku stoken? Meer info over de raku workshops vindt je op mijn website.

 

Afgelopen tijd bij de Kladderclub

De Kladderclub staat in de zomer altijd op een laag pitje. Iedereen is lekker op vakantie of bezig in de tuin. Alleen het open atelier op woensdagochtend gaat dan gewoon door. Zo ook dit jaar. De vaste bezoekers van het open atelier hebben gewoon door gewerkt.

Als extraatje voor mij heeft een aantal leden van Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen een van hun zomeretentjes bij mij gedaan, incl. een workshop etsen met de pastapers.


Binnenkort bij de Kladderclub

Op vrijdagavond 2 september is weer de cursusmarkt van Cursusproject De Ronde Venen. Zoals altijd in de Boei in Vinkeveen om 19.30 uur. Tegenwoordig heb je van die makkelijke glazuurmarkers waarmee je op bestaand keramiek kunt werken. Om dat onder de knie te krijgen sta ik dit jaar op de cursusmarkt met een  workshop keramiek decoreren. Kom je ook?

En dan start op dinsdagavond 6 september De Kladderclub weer. Ook nu 12 bijeenkomsten voor €135,-. Wil je eerder of anders aan de gang, het open atelier op woensdagochtend is er ook nog.

Afgelopen tijd bij Resi

Ik heb deze zomer eigenlijk niet eens zo heel veel creatiefs gedaan. In elk geval is verder gaan met mijn ideeën over collagrafie niet gelukt. Wel ben ik zoals elke zomer weer naar de geitenwei geweest om 6 weken achter elkaar 1 dag in de week te schilderen. Dat was ook nu weer erg leuk.

Daarnaast wilde ik nu wel eens zelf uit proberen of aquarelverf echt alleen op papier kan. Daar geloof ik namelijk niets van. Ik heb getest met vurenhout en met (een donkerdere) hechthout. En op allebei gaat het uitstekend! De resultaten zijn echt heel leuk. Wat ik nog moet uitproberen is of dit alleen voor dit merk aquarelverf geldt, ik heb er namelijk een met heel veel pigment gebruikt.

En ik ben al heel lang geïnteresseerd in transfers. In mijn geval afbeeldingen uit tijdschriften en/of zelf gemaakte foto’s met mijn eigen printer geprint overbrengen op hout. Hier heb ik op dit moment gemengde resultaten mee. Er moet dus nog wat meer geprobeerd worden.

Natuurlijk zijn we ook nog op vakantie geweest. De reis ging naar Armenië. Inderdaad, niet gebruikelijk maar wel een aanrader. We hebben 3 weken uitgetrokken voor deze reis, waarvan 6 dagen in de hoofdstad Yerevan, 3 dagen met een groep naar Ngorno Karabach en de rest van de tijd in B&B 3G’s in de bergen in Goght. Het is daar mooi, veilig, vriendelijk. Ik wil daar zeker nog eens terug.

Binnenkort bij Resi

Er staat weer genoeg op de agenda en ik heb nog genoeg om te doen/ontdekken op creatief vlak. In het vooruitzicht in elk geval de cursusmarkt en de Montmartre waar ik je hoop te zien.

Verder nog een uitstapje naar Engeland met een bezoek aan de tentoonstelling van Georgia O’Keeffe waar ik me erg op verheug. En in november een weekend bijscholing grafiek waar ik me ook erg op verheug.

Wil je sneller op de hoogte blijven? Volg me dan op www.facebook.com/resivanzijl of op https://instagram.com/resivanzijl
Tot ziens!
 
Copyright © 2016 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp