Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.
Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

De laatste nieuwsbrief is wel erg lang geleden. Maar ik heb niet stil gezeten. Er zijn al weer 2 groepen geweest om raku te stoken. En zelf heb ik een workshop Botz glazuren gevolgd. Niet alleen een hele dag uitleg over de glazuren van Botz, ook verschillende glazuren en technieken uitproberen zoals decoreren met Unidecor. Nu weet ik dus o.a. waarom Botz glazuren wel geschikt kunnen zijn voor raku, maar moeilijker craqueleren als het er op aan komt.

Binnenkort bij ViZi keramiek

Komend weekend sta ik voor de 4e keer op rij op Kunstroute Zijdelveld in Uithoorn. Deze keer sta ik helemaal achteraan op Zijdelveld 67. Voor deze route heb ik een nieuwe serie tuinornamenten ontwikkeld. Dit is het begin van een nieuwe serie, er zitten nog heel veel ontwerpen hiervoor in mijn hoofd. Kom je kijken wat je er van vindt? Zowel op zaterdag 28 als op zondag 29 mei is de route van 12.00 uur tot 17.00 uur open. Zaterdag ben ik er wat later i.v.m. de 80ste verjaardag van mijn schoonvader.

Deze zomer wil ik weer een workshop Raku op de agenda zetten, speciaal voor de thuis blijvers. Je kunt je al opgeven voor kleien op 16 juli en raku stoken op 30 juli. Wil je mee doen en heb je voorkeur voor andere data, laat het dan weten. Er is veel mogelijk deze zomer. De prijs verandert voorlopig niet: € 62,50 voor 2 bijeenkomsten, incl. materiaal/koffie/thee/iets lekkers en natuurlijk veel plezier.

 
Afgelopen tijd bij de Kladderclub

De Kladderclub heeft op dinsdagavond weer lekker geschilderd. Deze keer was het thema spelen met aquarelverf. Dat hebben we op diverse manieren uitgevoerd door o.a. letterlijk te spelen met verf in combinatie met materiaal uit de tuin. En we zijn bezig geweest met onze eigen ontwerpen in de stijl van Animorphia.

Ook dit jaar is de korte cursus Schetsen thuis en Onderweg weer geweest. Alle 3 de lessen hebben we deze keer in 1 week gedaan. En we hebben reuze geboft met het weer, droog en redelijk warm tijdens de buitenlessen. Er zijn reeds 2 aanmeldingen voor een volgende Schetsen thuis of Onderweg. Wil je ook meedoen geef je dan op. Zodra er 4 aanmeldingen zijn gaan we data inplannen.

Binnenkort bij de Kladderclub

De Kladderclub op dinsdagavond start weer op 6 september. Ook nu weer 12 bijeenkomsten voor €135,-.

Wil je eerder aan de gang, het open atelier op woensdagochtend gaat deze zomer gewoon door. Met uitzondering van de maand juni omdat ik dan in Armenië zit.

Wil je je ergens voor opgeven, laat het weten. Liefst per mail, maar per telefoon mag natuurlijk ook.
 
Afgelopen tijd bij Resi

Onze honden, Franka en Rica, doen het goed. Ze luisteren steeds beter en groeien goed. Tussen de opvoeding door probeer ik natuurlijk gewoon mijn ding te doen. Zo wordt deze zomer ons balkon vervangen. Naar ik hoop de laatste grote klus op ons erf.

Op het atelier ben ik deze winter en voorjaar vooral bezig geweest met aquarel en grafiek. Het thema spelen met aquarel wat we op de dinsdagavond deden, heb ik zelf ook toegepast. Voorbeelden daarvan heb ik laten zien bij Kom in de Kas waar ik met Groei & Bloei Aalsmeer een kraam deelde. Als ik er aan denk zal ik ze komend weekend ook meenemen naar Kunstroute Zijdelveld.

Maar het hoofdthema voor mezelf was toch wel Collagrafie. Ik heb eerst onderzoek gedaan naar wat er allemaal mogelijk is. Waarna ik een paar blokken gemaakt heb. Die ben ik nu aan het afdrukken. Het doel is om deze ook op Kunstroute Zijdelveld op te hangen. Deze techniek kent veel kanten waardoor mijn interesse hiervoor nog wel even blijft denk ik.

Binnenkort bij Resi

Als de afdrukken van de Collagrafie blokken lukken, wil ik daar nog verder mee spelen door er iets aan toe te voegen. Hoe of wat, dat verklap ik nog niet. Ik hoop in elk geval dat het nog lukt om er in elk geval 1 af te hebben deze week zodat ik hem kan laten zien op Kunstroute Zijdelveld in Uithoorn.

Zoals gezegd, zowel op zaterdag 28 als op zondag 29 mei is de route van 12.00 uur tot 17.00 uur open. Ik sta op Zijdelveld 67, bijna helemaal aan het eind van de straat. Zaterdag ben ik er wat later i.v.m. de 80ste verjaardag van mijn schoonvader. Ik zou het leuk vinden als je komt kijken!

Wil je sneller op de hoogte blijven? Volg me dan op www.facebook.com/resivanzijl of op https://instagram.com/resivanzijl

Tot ziens!

 
Copyright © 2016 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp