Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.
Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

Ik ga van te voren altijd even kijken naar de locatie als ik ergens mag staan. Maar goed dat ik dat deze keer ook gedaan heb. Vorig jaar stond ik namelijk voor Kunstroute Zijdelveld in een grote tuin die ik met iemand deelde. Daarop had ik voor dit jaar mijn hoeveelheid werk afgestemd. Dit jaar stond ik echter in een heel grote tuin in mijn uppie. En het is veel leuker als die tuin goed gevuld is. Ik ben dus heel snel nog aan het kleien gegaan en had alles net op tijd af. Pfffft, dat was wel werken geblazen.

Het weekeind zelf was erg geslaagd. De zaterdag begon bewolkt, maar op het moment dat de route geopend werd, brak de zon door. En die is gebleven tot zondagavond laat. Het was ook niet zo heel erg warm waardoor we al op zaterdag een grote hoeveelheid mensen ontvingen. Prompt waren mijn schapen uitverkocht, heel fijn. Gelukkig was iemand zo lief om haar schaap te laten staan tot zondagavond waardoor mensen hem toch konden zien. En dat leverde ook nog een aantal nabestellingen op. Super natuurlijk!

Binnenkort bij ViZi keramiek

Op dit moment ben ik bezig om de bestelde schapen te kleien. Daarnaast heb ik een opdracht voor een urn. Die had al af moeten zijn maar helaas is de deksel anders gekrompen dan de urn waardoor het niet meer op elkaar past. De deksel heb ik opnieuw gekleid. Nu maar duimen dat hij deze keer wel past. Duimen jullie mee?

Volgend weekeind is het Straattheater Festival in Mijdrecht. Dan wordt er ook altijd een kunstmarkt georganiseerd. Vorig jaar mocht ik daar aan mee doen en dat beviel goed. Daarom sta ik daar dit jaar ook weer. En dit jaar heb ik http://www.littlemissdottie.nl/ uitgenodigd om de kraam te delen.

Bij haar kun je workshops volgen met vilt. Jullie zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om bij onze kraam te komen kijken. Het programma van het festival vind je hier: http://straattheaterdrv.nl/programma .

Er staan ook weer workshops raku in de planning. En er zijn nog plekjes vrij als jullie zin hebben om mee te doen. De ene is kleien op dinsdagavond 24 juni en stoken op zaterdag 5 juli. De andere is pas in augustus. Dat zal zijn kleien op dinsdagavond 12 aug en zaterdag 23 aug stoken. Ik heb nog 4 andere mensen die ook willen maar niet op eerder genoemde data. Dus daarvoor gaat er binnenkort een mail uit om een afspraak te maken. Genoeg mogelijkheden om mee te doen dus!

 
Afgelopen tijd bij de Kladderclub

Zoals ik al zei in de vorige nieuwsbrief is het bij de Kladderclub al rustig. Wel hebben we een hele leuke korte cursus ‘Schetsen thuis of onderweg’ gehad. En ben ik weer eens vergeten om foto’s te maken op de eerste 2 bijeenkomsten. De foto’s die je ziet zijn van de laatste bijeenkomst die eigenlijk buiten had moeten zijn. Maar het regende zo hard dat we zijn uitgeweken naar de werkplaats bij mij achter om te tekenen. En dat blijkt toch een aardige noodoplossing te zijn.

Binnenkort bij de Kladderclub

De Kladderclub zit zoals gezegd al volop in zomerreces. Dat betekent dat er geen cursussen of workshops meer gepland staan. Laat je echter niet tegenhouden als je toch iets wil. Voor groepen heb ik nog volop plek in mijn agenda en ook het open atelier gaat gewoon door op woensdagochtend. Neem dus gerust contact met mij op om afspraken voor iets leuks te maken of kom aanwaaien op woensdagochtend.

 
Afgelopen tijd bij Resi

Ik merk dat het veel tijd vergt om kunstroutes en markten tot een goed eind te brengen. Er blijft dan weinig tijd over voor iets anders. Ik ben zelfs niet naar het Grafisch Atelier Maarssen geweest de afgelopen weken. Gelukkig heb ik voor de tentoonstelling van dat atelier de kleine opdracht al af en ingeleverd. Maar ik moet dus nog wel aan de gang met de grote opdracht.

Dat zal wel moeten wachten tot juli want eerst komt nog het Straattheater Festival. En daarna ga ik nog in Uithoorn op de familiedag van het nieuwe Amstelland Festival (http://www.amstellandfestival.nl/ ) staan. Dit is een nieuw festival wat erg leuk belooft te worden. Op vrijdag 27 juni zal een Summer Dance Classics Party plaatsvinden. Op zaterdag 28 juni wordt het meezingen en dansen bij Party NL. En op zondag 29 juni is het familiedag met braderie. En daar sta ik ook met een marktkraam. Ook hiervoor nodig ik jullie natuurlijk van harte uit om te komen.

Tussendoor ben ik lekker buiten bezig met dit mooie weer. De tuin bijhouden, hoekjes op de werft opknappen die daar aan toe zijn. En ik heb een nieuwe partytent gekocht die je makkelijk kunt uitvouwen. Zodat we droog staan als het regent tijdens een raku workshop. Nu maar hopen dat ik die niet nodig heb omdat het op alle workshops zulk mooi weer is.
Wil je de nieuwtjes sneller krijgen? Volg me dan op www.facebook.com/resivanzijl

Tot ziens!
 
Copyright © 2014 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp