Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.
Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

De tijd vliegt. Vooral als er veel leuke dingen gebeuren. Zo was de Amstelfair van Coen van Dijk zeer goed bezocht. Zelfs op zaterdag, terwijl het toen toch flink woei en regende. Het regende uiteindelijk zelfs zo hard dat we eerder gestopt zijn. Ik was toen al zo nat dat zelfs mijn onderbroek niet meer droog was. Maar dat mocht de pret niet drukken, o.a. door het gezelschap van Chantal Zaat en haar man waarmee ik de kraam deelde.

Binnenkort bij ViZi keramiek

Op woensdag 1 juli gaat er weer een workshop raku stoken starten. Het glazuren en raku stoken zal op zaterdag 11 juli plaats vinden. Heb je ook zin om mee te doen? Laat het weten, dan kom je op de lijst te staan. De prijs voor een workshop is nog steeds € 62,50 voor 2 bijeenkomsten, incl. materiaal/koffie/thee/iets lekkers en natuurlijk veel plezier.

Amstelfair was de start van het markt en kunstroute seizoen. Ik ben me nu aan het voorbereiden voor 3 op een rij. We starten natuurlijk met onze eigen route: KunstRondeVenen. De open atelierroute van de Ronde Venen die gehouden wordt op 30 en 31 mei. Mijn atelier is open en dit jaar heb ik als extra een gast in de werkplaats, en komt de kinder Kunstkaravaan om 13.15 uur langs. Zorg dat je erbij bent.

Meteen het weekend daarop is Kunstroute Zijdelveld. In eerste instantie vond ik dit te snel achter elkaar om mee te doen. Maar toen ze me vroegen of ik het zeker wist en ze me graag wilde hebben, ben ik overstag gegaan. Deze route is te leuk om te missen. Je vindt me op Zijdelveld 62 in Uithoorn.

De laatste in de rij is op 20 juni, Straattheaterfestival Mijdrecht. Ook al leuk om te staan met allemaal artiesten die langs mijn kraampje komen. Daarnaast is dit festival een moment om bij te praten met de mensen die bovenstaande dingen gemist hebben. Weet dat ik het leuk vindt om je op 1 of alle 3 de gelegenheden te zien!

 
Afgelopen tijd bij de Kladderclub

Met de Kladderclub ben ik o.a. bezig geweest met de workshop monoprint. Voor deze workshop had ik nog geen voorbeelden die ik goed genoeg vond. Dus mocht ik eerst lekker zelf spelen. Het resultaat is dat ik een nieuwe techniek kan toevoegen aan het workshop lijstje. Dat betekend wel dat als je voortaan de workshop monoprint besteld, je moet kiezen. En dat is moeilijk want allebei de technieken zijn leuk.

De korte cursus Schetsen thuis of onderweg is ook al weer afgelopen. Deze keer liep die via Cursusproject Abcoude waardoor ik een nieuwe locatie leerde kennen. De 1e les gaf ik op Het Ruige Hof. Een prachtige natuurlocatie tegenover de golfbaan bij het AMC. De 2e les zijn we daar lekker buiten gaan zitten want er valt genoeg te schetsen. Voor de water les zijn we weer naar Vinkeveen Haven geweest. Een locatie die altijd goed is.


Binnenkort bij de Kladderclub

Het open atelier op woensdagochtend gaat lekker door. Al merk je wel dat veel mensen naar hun zomerverblijf zijn. Het is wat stil. Ben je niet weg, weet dan dat je van harte welkom bent. Kijk voor meer info op www.kladderclub.nl .

Er zijn een paar dames die graag verder willen met schilderen i.p.v. een lange zomerstop. We gaan proberen om op de maandagavond bij elkaar te komen. Heb jij ook geen zin in een lange zomerstop, meld je dan aan. Per les zijn de kosten €11,25 incl. koffie/thee.

 
Afgelopen tijd bij Resi

Wie mij volgt op Facebook of Instagram heeft al gezien dat de bestrating op de oprit af is. Ik hou van kleur en geur en tuinier vooral op vaste planten die goed zijn voor vogels en insecten. En doordat ik o.a. van een lief lid van Groei & Bloei heel veel perkgoed kreeg is een groot deel van het nieuwe perk al ingeplant. Binnenkort volgen er nog wat bes houdende, groen blijvende stuiken en is dat deel af.

Ook de woonverdieping is als ik dit schrijf bijna klaar. Nog een linnenkast en we kunnen de slaapkamer weer gaan gebruiken. Daarna rest ons alleen het opnieuw inrichten van de woonverdieping. Voorlopig gaan alleen de noodzakelijke spullen erin zoals ons bankstel en de eettafel. De rest volgt pas als het nodig is. En dat wat over een jaar niet terug is kan naar de kringloop.

Op creatief gebied mocht ik een paar weken geleden de tentoonstelling van Rinus den Ouden openen. Om zijn 85e verjaardag te vieren heeft hij deze overzichtstentoonstelling van zijn werk samen gesteld. Al zijn werk is te koop en maar liefst 50% van de opbrengsten doneert hij aan het spelletjesfonds van Wijksteunpunt Bilderdijkhof in Uithoorn, de locatie waar ook de tentoonstelling is. Ik vond het een hele eer om de tentoonstelling van deze krasse man officieel te mogen openen.

Nu ben ik druk aan het kleien voor de komende kunst manifestaties.


Binnenkort bij Resi

Alles wat binnenkort te doen valt heb ik al gemeld. Privé wordt het nu wat rustiger. Hoe leuk het ook is om je huis op te knappen, ik vond het ook behoorlijk vermoeiend. Maar mijn atelier is weer terug getoverd van woonkamer naar creatieve werkruimte. Hierdoor kan ik de komende tijd weer nieuw werk maken en me voorbereiden op alle leuke dingen die voor augustus en september geplant staan.

Wil je deze zomer op de hoogte blijven? Volg me dan op
www.facebook.com/resivanzijl of op
https://instagram.com/resivanzijl
Tot ziens!

 
Copyright © 2015 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp