Copy
Resi van Zijl, ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub nieuwsbrief.
www.resivanzijl.nl - www.vizikeramiek.nl - www.kladderclub.nl

ViZi keramiek   -    Atelier de Kladderclub 
Resi van Zijl

Nieuwsbrief

Welkom bij deze af-en-toe nieuwsbrief. Ik vind het leuk als je hem leest. Wil je hem daarna nooit meer ontvangen, meld je dan gerust af.
Afgelopen tijd bij ViZi keramiek

De kunstroute van De Kwakel is onderweg. Daarom heb ik de afgelopen tijd een en ander gekleid. Er zijn weer nieuwe vogeltjes. En ik wilde uitproberen of ik die leuke snijplanken ook van keramiek kan maken. Ik heb er 2 gemaakt. Komende dagen worden die geglazuurd en gestookt. Tijdens de kunstroute kunnen jullie zien of dat gelukt is. En de trofeetjes uit de vorige nieuwsbrief voor de sportclub zijn ingeleverd. Ik ben zo benieuwt wat de winnaars er van vinden.

Daarnaast is er weer een gezellige workshop raku geweest. Een van de dames heeft een hele serie met botanische afbeeldingen gemaakt. Helemaal verliefd waren we op haar werk. Zie de foto’s van deze workshop onder deze link: https://flic.kr/s/aHskkTvVLf


Binnenkort bij ViZi keramiek

Zoals gezegd is de kunstroute van De Kwakel onderweg. Dat is al komend weekend. De route heet Qua Kunst & Ambacht en is zaterdag 24 en zondag 25 oktober. De locaties openen om 12.00 uur. Tot 17.00 uur kun je terecht.

Een van mijn club’s, Biezenwaard Creatief, staat op locatie nr. 4 met schilderwerk. Ik sta daar zelf ook onder mijn eigen naam met mijn keramiek. Het adres is Honk- en Softbal Vereniging Thamen op Vuurlijn 24 in De Kwakel. We vinden het erg leuk als je komt kijken. O ja, de bar van de sportvereniging is open. Je kunt er wat te eten en drinken kopen. En we hebben een groot parkeerterrein tot onze beschikking. We zijn dus ook een goed punt om te starten als je je fiets meeneemt op de fietsdrager. Zie voor de route www.kunstindekwakel.nl

Een nieuwe workshop Raku staat ook al op de agenda. Op zaterdag 7 november van 10.00 – 12.00 uur kleien. Het glazuren en raku stoken zal dan op zaterdag 21 november plaats vinden. Deze workshop is al vol geboekt.

Heb je ook zin om mee te doen? Laat het weten, dan kom je op de lijst te staan voor een volgende workshop. De prijs voor een workshop is nog steeds € 62,50 voor 2 bijeenkomsten, incl. materiaal/koffie/thee/iets lekkers en natuurlijk veel plezier.

 
Afgelopen tijd bij de Kladderclub

De Kladderclub is inmiddels weer begonnen. We hebben een leuke volle groep met een aantal beginners er bij. We hebben de thema’s insecten en bloemen al gehad en zijn nu bezig met Halloween.

Via het Cursusproject is de workshop Pastelkrijt ook al weer geweest. Het blijft verrassend leuk om te zien hoe snel iemand resultaat behaalt ook al heeft hij/zij nog nooit met dit materiaal gewerkt.

Binnenkort bij de Kladderclub

De Kladderclub gaat nog even door. Traditie getrouw sluiten wij het jaar altijd af in de week van Sinterklaas. Tot die tijd hebben we nog een paar leuke thema’s op de agenda staan. Er staan geen aparte workshops of korte cursussen meer op de agenda. Daardoor houd ik plek vrij voor mensen die een familiefeestje, pensioenfeestje, verjaardagsfeestje of iets anders met een eigen groepje willen organiseren.

Ook het Cursusproject heeft al weer aangegeven in het volgende seizoen weer door te gaan. Er zal waarschijnlijk weer iets geheel nieuws tussen zitten. Maar wat, dat houden we nog even geheim.

En natuurlijk gaat het open atelier ook gewoon door tot de kerstvakantie. Elke woensdagochtend kun je zelfstandig werken. Ik geef geen les omdat ik zelf ook bezig ben. Maar beantwoord wel vragen. De prijs hiervoor is nog steeds €6,50 per keer, excl. materiaal, incl. gebruik apparatuur.

 
Afgelopen tijd bij Resi

De Cotswolds in Engeland blijken inderdaad zo mooi als in de series Midsomer Murder en Lewis. We waren er een weekje en dat is echt veel te kort. We gaan daar zeker nog een keer terug. Het viel me wel op dat er weinig kunst te vinden is. Waar je langs Hadrian’s Wall tijd te kort komt voor de kunst, kun je je in dit gebied helemaal richten op natuur en architectuur. Ook wel eens leuk.

De rest van de vakantie hebben we zoals gezegd besteed aan onze woning. De boekenkasten zijn eindelijk geschilderd. Waardoor de boeken weer op hun plek terug konden. En de tuin had ook dringend een beurt nodig. Daar de zomer tegen die tijd goed op gang was, was het heerlijk om dat aan te pakken. En natuurlijk aan het eind van de middag met een boek en iets lekkers in de tuin neer te strijken.

In september was het dan eindelijk tijd om op een lang weekend grafiek les te gaan waarop ik mezelf getrakteerd had. Met 3 andere dames zaten we in een B&B in Reuver, waar de dame des huizes ons van vrijdagochtend tot zondagmiddag les heeft gegeven. We waren vrij om te doen wat we zelf wilde. Ik heb daarom gekozen om niet te gaan voor mooie plaatjes, maar me puur te richten op techniek. Een aantal dingen waar ik tegenaan liep in mijn werk zijn nu opgelost en ik heb een aantal nieuwe dingen geleerd. Je begrijpt dat ik erg moe maar zeer voldaan thuis kwam die zondag.

Binnenkort bij Resi

Er staat eens niet zo veel op het programma als anders. Komend weekend de kunstroute van De Kwakel waar ik je hoop te zien. En daarna het gewone ritme van huishouden, administratie en veel op het atelier werken weer oppakken.

Wil je sneller op de hoogte blijven? Volg me dan op www.facebook.com/resivanzijl of op https://instagram.com/resivanzijl

Tot ziens!

 
Copyright © 2015 ViZi keramiek en Atelier de Kladderclub, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp