Copy
UKSyversen
Nyhetsbrev nr 1 - 2015

Nytt år, nya möjligheter!

God fortsättning på det nya året! Redan nu dyker de första vårtecknen upp, i form av båtmässorna i Göteborg och Stockholm. Även om båten ligger i vintervila så kan du besöka mässorna och låta dig inspireras inför den stundande säsongen. Vi finns på plats för att hjälpa dig att förverkliga din seglingsdröm. Hjärtligt välkomna att besöka oss, på våra loft, på mässorna och på Facebook. 
Klicka här för att se din inbjudan till mässorna!
 

Visste du att vi producerar våra segel i Sverige, på loftet i Göteborg? Har du möjlighet så kom gärna in och besök oss och se vår moderna produktionsanläggning! Välkommen!
 

Båtmässan i Göteborg 31/1-8/2

Seglarens första vårtecken är här! Hjärtligt välkommen att besöka oss på Båtmässan i Göteborg. I vår monter kan du se nyheterna och klämma och känna på exempel på våra produkter. Vi finns på plats för dig! Du hittar oss i monter C02:25.


Du vet väl att vi gärna anordnar föredrag om segel och trim för din båtklubb eller segelsällskap? Kontakta oss här!
 

Allt för Sjön i Stockholm 28/2-8/3

Vi ställer också ut i Stockholm en månad senare för dig som har närmare dit. Hjärtligt välkommen att besöka oss på Allt för Sjön på Stockholmsmässan. I vår monter kan du se nyheterna och klämma och känna på exempel på våra produkter. Vi finns på plats för dig! Du hittar oss i monter A05:12.


År du nyfiken på vad som händer bakom "kulisserna"? Vill du få en uppfattning om hur ditt segel produceras och kanske vara först att ta del av nyheterna? Följ oss på Facebook!

Kampanj: Gennaker

Just nu finns det ett antal färdiga gennakrar till ett riktigt bra kampanjpris.  Producerade hos oss på loftet i Göteborg! Den största storleken är enfärgad, alla de andra är tvåfärgade (olika färgkombinationer) på samma sätt som på bilden. Följande storlekar och antal finns:
125m2 (2st)
105m2 (2st)
90m2 (3st)
80m2 (3st)
Pris: 200:-/m2
För mer information, kontakta info@uksyversen.com
Först till kvarn gäller!


 

Nyheter från våra varv

Grönt är skönt! Arcona Yachts har sålt en Arcona 380 som anpassas för att vara så ”grön” som möjligt. UK Sailmakers utrustar båten med segel där solceller lagts in i laminatet. Båten får ingen dieselmotor, istället kommer den att drivas av en elmotor vars batterier bl a får sin laddning från solcellerna i seglen.
Även Linjett har gröna alternativ. Under året har en Linjett 37 utrustad med en hybridmotor levererats. Rosättra har nu också lanserat sin nya Linjett 43 med en höj- och sänkbar kölkonstruktion. För att testa konstruktionen har man ”krocktestat” med hårda grundstötningar i 3-8 knop. Klicka här för att se en film från testerna!
Najad har sålt en Najad 570 och dessutom levererat sin första Najad 415HP. Du kan se Najad på mässorna både i Göteborg och Stockholm.

 

X-Drive – från framgång till succé!

Intresset för X-Drive fortsätter att öka och responsen från alla våra nöjda kunder är överväldigande positiv. På våra loft och på mässorna visar vi de olika varianterna av våra segel. Här kan du se och känna och få svar på dina frågor. Senaste nytt är att vi tillsammans med en segelduksleverantör har utvecklat ett nytt laminat som kommer att fasas in i tillverkningen.


 

Lär dig mer om X-Drive

X-Drive-tekniken ger mycket hållbara segel med hög prestanda och extrem formlivslängd. X-Drive är mångsidigt, det vänder sig till alla typer av seglare som ställer krav på seglens prestanda. Oavsett om du är cruisingseglare eller kappseglare finns det ett alternativ för dig. Vi tillverkar seglen efter dina behov och önskemål, i kolfiber eller S-glas, otaftade, med taft på ena sidan eller dubbeltaftade – möjligheterna är stora!
Vad är taft? Taft eller taffeta är en mycket tunn duk i Dacron (polyester) som limmas på ett segel i laminat för att öka livslängden. Taft och UV-skydd är två helt olika produkter som inte ska förväxlas. Dubbeltaftade segel har detta skydd på båda sidor och får därmed en mycket god livslängd.
X-Drive är prisvärda membransegel som bygger på stumma, höghållfasta och obrutna fibrer över seglets yta. Hundratals fibertejper ligger fördelade 11 och 11 i 20cm breda band över seglet. Dessa läggs ut efter belastningarna i seglet och strålar samman i hornen. Den täta och jämna fördelningen av lastbärande fibrer över seglet ger ett mycket stumt och effektivt segel med jämn yta. Seglets tredimensionella form bestäms av ett mycket lätt men ändå starkt laminat av högsta kvalitet.
För att illustrera styrkan hos ett X-Drive segel visar vi följande exempel: På bilden ovan till vänster ser du skothornet på ett storsegel till en Dehler 29. Det ligger 275 kolfiberband i skothornet vilket ger en hållfasthet på 9625 kg. Därtill kommer dukens hållfasthet och skothornsförstärkningen. Den beräknade kraften i skothornet på en vanlig 30- fotare ligger på under 500 kg! Ett segel i X-Drive eller tape-Drive drabbas inte heller av delaminering på det sätt som ”bakade” segel kan göra.

 

Dags att beställa segel inför säsongen! Välkommen till oss, vi har både kunskapen, personalen och produktionskapaciteten, dessutom på hemmaplan så du slipper tidsödande och miljöbelastande transporter. Kontakta oss på telefon eller e-post.
 

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Flöjelbergsgatan 3A
431 35 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2015 UK Syversen, Inc. All rights reserved.