Copy
UKSyversen
UK Syversens nyhetsbrev juli 2013
Hej!
Sommaren är kommen och semestrarna står för dörren. I skrivandets stund pågår ÅF Offshore Race som bäst, i folkmun fortfarande kallat Gotland Runt. På Västkusten är Bohusracet just avklarat och skärgårdarna fylls av fler och fler båtar och segel. Den närmaste tiden ska de allra flesta av oss njuta av ledighet och avkopplande segling och båtliv.  Så även vi segelmakare, läs mer om våra öppettider nedan.
Semestertider på våra loft
Vi stänger våra loft för semester vecka 29-32, dvs 15/7-9/8. Från och med måndag vecka 33 dvs 12/8 kör vi för fullt igen!
Nyheter från våra varv
"Linjett med vind i seglen - tre sekler med Rosättra Båtvarv" heter en nyligen utgiven bok som bygger på Bengt Jörnstedts intervjuer med ägarfamiljen Gustafsson. Redaktören  C-H Segerfeldt har sammanställt unikt material från tre sekler. En utsökt berättelse om ett varv som förenar tradition med förnyelse till en modern klassiker: Linjett. Många vackra bilder, den äldsta från 1918, många vackra båtar och mycket intressant läsning. Boken är inbunden och går att beställa hos Rosättra Båtvarv info@rosattravarv.se

Hos Lidköpings Båtsnickeri har ännu en SwedeStar 415 sett dagens ljus. Dessutom har man levererat två stycken Tarac lagom till säsongen. Missa inte SwedeStar på kommande mässor, Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg.

Ola Skinnarmo mot nya äventyr!

Ola Skinnarmo är äventyraren som nu har funnit en ny utmaning. Målet är att hitta det försvunna polarskeppet Vega, som sjönk i Melvillebukten utanför Grönlands kust för 110 år sedan. Fartyget blev berömt när upptäckaren Nordenskiöld seglade med det längs Nordostpassagen. Alla tidigare försök att lokalisera fartyget har varit förgäves. Vega tros ligga på ett stort djup och det krävs en avancerad teknisk utrustning, bl a en undervattensrobot, för att lokalisera och dokumentera fartyget. Tack vare det kalla arktiska vattnet räknar man med att det är förhållandevis välbevarat, inte minst eftersom skeppsmasken inte trivs i dessa vatten.

18 juni var det dags för avfärd och första etappen går till Island, via Färöarna där man redan tagit några dagars paus. Följ resan på Ola Skinnarmos hemsida. Se  även nyhetsinslag från avresan.

Vi på UK Syversen är stolta över att Ola valt våra segel och hans seglingsäventyr är en utomordentlig testbänk för våra produkter och de material som vänder sig till dig som vill segla långt. Kontakta oss för mer information!

Team UK Syversen

Team UK Syversen har inlett säsongen med sin nya Arcona 410 positivt. Marstrand Big Boat Race slutade på en tionde plats i förhållanden som var utmärkta för att testa den nya båten på allvar. Strax därefter var det dags för Faerderseilasen där vi blev 11:a i klassen. I skrivande stund pågår ÅF Offshore Race (Gotland Runt i dagligt tal) och klassen vi seglar i heter SRS.

Följ oss på vår hemsida www.uksyversen.com och under Facebook-fliken Team UK Syversen.


Kappseglingsresultat

  Ornö runt 2013: Totalvinnare Staffan Larsson, Imbruglia Arcona 340  
Lysekil Race: Vinnare totalt Richard Bergman, Hanse 400

Ornö runt 2013: Totalvinnare Staffan Larsson, Imbruglia Arcona 340. Se bild ovan!
Klassvinnare största SRS klassen: Avantime, FinnFlyer 42, rorsman Mikael Olesen

UK vann 6 av 12 klasser, samt totalsegern.
Lysekil Race: Vinnare totalt Richard Bergman, Hanse 400, se bild ovan!
 

Förändringar på Stockholms-loftet

Vår säljande segelmakare Björn Hägerman slutar sin anställning i månadsskiftet juni-juli. Grunden till detta är det ansträngda konjunkturläget i branschen. Vi kommer dock att ha ett fortsatt samarbete med Björn, som startar en egen firma där han erbjuder olika tjänster i den marina sektorn, t ex som tränare för besättningar, intrimning av segel och rigg ombord, rådgivning angående däckslayout och optimering etc. Du kan nå Björn Hägerman via e-post bjorn@rector.se.

Kommande mässor

Enligt god tradition finns vi representerade på de mässor som går av stapeln när semestrar och skollov är över.
Öppna Varv i Ellös på Orust 23-25 augusti klockan 10-18. Välkommen att besöka oss där!
Allt på Sjön i Gustavsberg 30 augusti till 1 september klockan 10-18. Välkommen att besöka oss där!

Alla vi på UK Syversen önskar dig en underbar sommar med härlig segling och mycket sol och bad! Har du fina bilder och upplevelser du vill dela med dig av, skicka ett mail till info@uksyversen.com. Vi har bemanning på våra loft fram till 12/7, tveka inte att höra av dig om vi kan hjälpa dig med något! Välkommen!

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Flöjelbergsgatan 3A
431 35 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2013 UK Syversen, Inc. All rights reserved.