Copy
UKSyversen
UK Syversen nyhetsbrev oktober - 2015

Höstaktuellt hos UK Syversen

Nu är säsongen över för de flesta, och det börjar bli dags för upptagning. För dig som inte ska segla mer i år är det ett perfekt tillfälle att börja se över segelgarderoben inför nästa säsong. Det är denna tid på året du köper segel och tillbehör till höstpriser. Och för dig som inte är på jakt efter nya segel. – Passa på och lämna in dina segel för översyn och få fräsha segel till i vår.
 

Segel med inbyggda solceller!

En spännande nyhet vi på UK är mycket stolta över är vårt experimentella segel-system med inbyggda solceller! Vi samarbetar med både Arcona och J/Boats för att smidigt kunna erbjuda helt energimässigt självförsörjande båtar med elektriska motorsystem från Oceanvolt. När det är dags att ta ner seglen är det bara att slå på elmotorn och fortsätta glida ljudlöst framåt. Och tack vare ordentlig laddning från solcellerna i seglet behöver man aldrig oroa sig över att vara strömlös. Solcellerna i storseglet på J/Boats J/88a ger 400W, och seglet på Arcona 380Z levererar hela 1000W.

Det låter som en framtidsvision, men redan idag kan du beställa en Arcona 380Z (
video om den här), och nästa sommar kan du köpa en helt elektrisk J/88. Snart efter det hoppas vi kunna leverera ett segel till dig som kan stå för hela din båts elbehov!
Hör av dig till oss om du är nyfiken och vill veta mer om den nya 
tekniken!
 
Vi flyttar till nytt loft i Göteborg

Vi är stolta över att vi tillverkar våra segel i Sverige.  Aldrig tidigare har vi producerat så mycket segel som nu! Därför behöver vi optimera och effektivisera vår tillverkning ytterligare. Under slutet av oktober flyttar vi vårt Göteborgs-loft till nya och förbättrade lokaler anpassade för vår produktion.
Från och med 2 november finns vi på Kryptongatan 5B i Åbro industriområde i Mölndal.
Du har kanske tänkt att t ex lämna in dina segel för översyn? Kom då till vårt nya loft med dina segel efter 2/11 så bjuder vi på kaffe och en visning av anläggningen.
Hjärtligt välkomna till Kryptongatan 5B, Mölndal!

 

Arcona 410 SWE 19 till salu

Nu är SWE 19, Arcona 410 till salu!
Kontakta 
Anders Nordström för mer info!


År du nyfiken på vad som händer bakom "kulisserna"? Vill du få en uppfattning om hur ditt segel produceras och kanske vara först att ta del av nyheterna? Följ oss på Facebook!

UK Sailmakers, din lokala segelmakare – vi finns i din hamn!

Är du intresserad av nya segel eller behöver hjälp med service av befintliga segel erbjuder vi kostnadsfritt besök på din båt, samt fri upphämtning och leverans av segel, både nya och servicesegel, till följande områden:
Vänern-Vättern- Norra Bohuslän - Mälaren – Nyköping – Norrköping – Linköping
Kontakta 
oskar.skoting@uksyversen.com eller via tel. 072–064 34 68 för ett kostnadsfritt besök på din båt.

 

Månadens erbjudande

Upplever du att ditt storsegel är tungt att hissa och trögt att få ner? Vi har lösningen för dig! Månadens erbjudande är kullagrat travarsystem från Ronstan. Ett sinnrikt system som underlättar avsevärt!

Prisexempel: Bavaria 36, Hanse 370, Najad 370. Just nu köper ni komplett paket med 4st travare, headboard car för 6.900kr (ord pris 11.000kr). Hör av dig till oss för offert till just din båt! Erbjudandet gäller t o m 31/11.

Resultat

Vårt UK Team och våra kappseglande kunder har under andra halvan av säsongen presterat riktigt bra på regattorna runt om våra kuster. Vi vill tacka alla kunder som valt UK Sailmakers som leverantör av racingsegel. Här följer några resultat i sammandrag:

Totalsegrare Liros Cup - Hans Caspersson i sin Omega 30 Lova. Hans seglar med UK Sailmakers X-Drive segel.

Kräftköret –
Team Marinda (bild till höger) vann, med sin Arcona 400 med hela segelstället från UK. Resterande top tio;  2. Team Pro4u  3. Goose II  4. Shogun  5. LÁrc III Bianchi  6. She Devil  7. Muchacha II  8. Black Pearl  9. Blixt Pro Sailing  10. Britt-Marie

Tjörn Runt – Arcona 410 Team UK blev 2:a i klass 2 och 5:a totalt på stora banan med X-Drive segel. X 372 MH Patrik Sturesson/Charles Jobson vann klass 5 och blev totalt 12:a på Stora banan. Salona 33 P Johan Wetterlundh vann klass 5 Doublehanded. IOD med Björn Wahlström vid rodret blev 4:a i klass 7. Omega 30 "Lova" Hans Caspersson tog åter en fin placering och blev 3:a i klass 8. IF, Fredrik Hansson knep en 2:a plats i klass 11 och blev 2:a totalt på lilla banan. Fredrik var dessutom 3a på SM tidigare i sommar!

Lysekil Women's Match - femte raka för Ulrikkeholm Klinkby

Världsettan Camilla Ulrikkeholm Klinkby tog sin femte raka seger i Lysekil Women’s Match, den svenska deltävlingen i Women’s International Match Racing Series. I finalen besegrade danskan Stephanie Roble från USA med 3 – 1 i matcher, efter att först ha slagit Anna Östling från Göteborgs Kungliga Segelsällskap med samma siffror i semin. Den bästa svenska insatsen svarade världstvåan Anna Östling från GKSs för, genom att besegra klubbkamraten Caroline Sylvan med två raka vinster i matcherna om tredje pris.
Väder och vind var också med på noterna. Solen sken varmare än någonsin, himlen var sådär härligt klarblå och temperaturerna höll sig väl över 20-strecket, många dagar i rad. Makalöst. Magnifikt. Magiskt. Tack alla som medverkade till att göra Lysekil Women’s Match 2015 till en succé. Vi ses för årets största och bästa seglingsfest nästa år igen.
Vi är stolta official supplier till LWM, alla båtar är utrustade med UK-segel!
Foto: Dan Ljungsvik LWM

 

Hösten är bästa tiden för köp av segel och tillbehör!

Höstperioden är absolut bästa tidpunkten för beställning av segel och tillbehör- Priserna är som absolut lägst och masten är kanske fortfarande på, vilket gör att vi kan ta optimala mått just för din båt och typ av segling. 
Kontakta oss nu för offert på nya segel. Vi hjälper dig att välja rätt material, utförande och storlek på dina segel. Allt från dacron till laminat eller den senaste X-Drive tekniken. Begär offert 
här om du inte hellre vill ringa eller besöka oss på våra loft!

Visste du att vi producerar våra segel i Sverige, på loftet i Göteborg? Har du möjlighet så kom gärna in och besök oss och se vår moderna produktionsanläggning! Välkommen!

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Flöjelbergsgatan 3A
431 35 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2015 UK Syversen, Inc. All rights reserved.