Copy
Nyhetsbrev juli - 2016

Sommar, semester, sol och segling!

Det är dags för en välförtjänt semester, både för oss segelmakare och alla våra härliga, seglande kunder! Tid för njutbar segling i sommarsolen, bad och avkoppling. Passa på att avrunda med ett besök i Lysekil 8-13 augusti. Då avgörs årets Lysekil Women’s Match, ett evenemang med spännande segling och aktiviteter för hela familjen. Glöm heller inte att boka ett besök på de kommande mässorna, Öppna Varv på Orust och Allt på Sjön i Gustavsberg. Vi ses där!

Öppna Varv 26-28/8

26-28 augusti är det dags för Öppna Varv i Ellös och Henån på Orust, västkustens största flytande båtmässa. Ca 130 utställda båtar, aktiviteter och uppvisningar för hela familjen, 100 marina tillbehörsutställare och prova-på-segling. Sjöscouterna anordnar lekar och pyssel för barnen och Hallberg-Rassy har rundvandring på varvet. Fri entré och gratis parkering. Öppettider: fre-lör 10-17, sön 10-16. Vi ställer ut i Ellös, välkomna att besöka oss i vår monter!

Allt på Sjön 2-3/9

2-3 september går Allt på Sjön av stapeln, ostkustens största flytande båtmässa. Mer än 270 utställda båtar och många premiärvisningar, aktiviteter och uppvisningar för hela familjen, 80 marina tillbehörsutställare och prova-på-segling. Fri entré och gratis parkering. Öppettider: kl 10-18 alla dagar. Vi finns där, välkomna att besöka oss i vår monter!

Semesterstängt på våra loft

Efter en intensiv höst, vinter och vår behöver vi segelmakare vila upp oss och ladda för kommande service och produktion av dina nya segel.

Loftet i Stockholm har stängt vecka 28-31, dvs 11/7-5/8. Vi är åter måndag 8/8.

Loftet i Göteborg har stängt vecka 29-32, dvs 18/7-12/8. Vi är åter måndag 15/8.

Resultat från Pantaenius Bohusracet, shorthanded

Det populära Pantaenius Bohusracet - som i år firar 20 år - är avslutat för denna gång.
Som vinnare i grupp 6 och även totalsegrare stod Magnus Lundgren och Urban Lagnéus med sin Arcona 380, utrustad med X-Drivesegel. På en hedrande 2:a plats totalt (och segrare i grupp 5) kom Sten Bergqvist och Mikael Pettersson, i Alltiett 35:an "Jessica", också utrustade med UK-segel. Även 3:an totalt (2:a i klass 6), Dennis Olsson och Jörgen Jost auf der Stroth i Dehler 39:an "Catleya" var delvis utrustad med UK-segel.

Vinnare i grupp 2, Hans Caspersson och Fredrik Eliasson, Omega 30 "Lova" seglade också med X-Drive från UK.
Årets Bohusrace var ett av det tuffaste och mest omväxlande racen i tävlingens historia. Med blandning av stiltje avlöst av kraftiga vindar uppemot 20 m/s i byarna valde många båtar att bryta. Kappseglingen startade i Uddevalla och hade sin målgång i Smögen. Seglingens område sträckte sig från Hättebergets fyr i söder till Tresteinarnas fyr i Norge, i norr, med en distans på c:a 170
NM. Läs mer om Bohusracet här! 
Hans Casperson och Fredrik Eliassons fina priser för segern i grupp 2 ser du här intill!


ÅF Offshore Race – rykande färska resultat

Årets upplaga av ÅF Offshore Race ”Gotland Runt” bjöd på en ovanligt snabb resa med få bleken och få strategiska vägval. Redan på måndagskvällen gick de första båtarna i mål.
Segrare i SRS A blev Arcona 430 "Bianchi" och Lisa Fredriksson med besättning, se bilden av segrarna här intill!

Välkommen till Lysekil Women's Match!

Som offical supplier till Lysekil Women’s Match är vi stolta att få bjuda in dig till Lysekil 8-13 august! Lysekil Women’s Match startades 2004 och är med 250 000 SEK i prispengar världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i Lysekil Women’s Match, som arrangeras 8 – 13 augusti 2016. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan följas av den stora publiken på klipporna.

Lysekil Women’s Match ingår i Women’s International Match Racing Series, med tävlingar 2016 i Finland, Sverige, USA och Korea. WIM Series erbjuder en prispott på 50 000 USD, utöver varje tävlings prissumma.

Mellan den 8-13 augusti är evenemangsbyn uppbyggd i Havsbadsparken med utställare och shopping, konserter, restaurangtält och mycket mer. Här hittar du barnaktiviteter, prova-på-seglingar vid jollebryggan, blandade aktiviteter på Havets Hus, utställningar och Outdoor Arena. Onsdag och torsdag kväll är du också välkommen på gratiskonserter med Panetoz och Sven-Ingvars.

Vi ställer ut i Havsbadsparken, välkommen att besöka oss där!

Vi producerar seglen i Sverige! Välkommen till oss, vi har både kunskapen, personalen och produktionskapaciteten, dessutom på hemmaplan så du slipper tidsödande och miljöbelastande transporter. Kontakta oss på telefon eller e-post.
 

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Kryptongatan 5B
Box 189, 431 23 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2016 UK Syversen, Inc. All rights reserved.