Copy
UK Sailmakers nyhetsbrev februari 2016

Nu stundar mässtider!

Jul och vintersolstånd är passerade och vi går så sakteliga mot ljusare tider. Trots årstiden och alla vinteraktiviteter så är det dags för de första riktiga vårtecknen för oss seglare. Först på agendan kommer Båtmässan i Göteborg 6-14 februari, därefter Allt för Sjön i Stockholm 5-13 mars. På mässorna får du en försmak av det som komma skall och vi finns där för dig!


Passa på! Mässpriser på segel och kapell!

Under Båtmässan har vi fina erbjudanden och mässpriser på både segel och segelkapell. Besök oss på mässan eller kontakta oss för offert

Välkomna till Båtmässan!

Träffa oss på Båtmässan i Göteborg 6-14/2, vi finns i monter C03:27. Besök oss i montern och snacka segel och segling, ta del av våra mässerbjudanden. Mässan är öppen Lördag - Söndag  6-7 feb 10.00-18.00, Måndag - Torsdag 8-11 feb 12.00-20.00, Fredag - Söndag 12-14 feb 10.00-18.00. Hjärtligt välkomna önskar Anders & Oskar!

Välkomna till
Allt för Sjön!

För er som inte har möjlighet att besöka Båtmässan i Göteborg kommer Allt för Sjön i Stockholm 5-13/3. Passa på att utnyttja våra erbjudanden i samband med mässan. Vi finns i monter A03:20.
Hjärtligt välko
mna önskar Micke & Oskar!
 

Månadens erbjudande!

Moderna, formstabila segel behöver matchas med stumma fall för att komma till sin rätt. Månadens erbjudande är färdiga fall för den kräsna seglaren. V-Force Halyard är extremt stumma fall, jämförbara med wire. Kärna i 100% höghållfast Vectran®. Arbetstöjning <0,8%. Försumbar initialtöjning. Inget ”creep”. Bevisat bästa grepp i avlastare. Slitstarkt hölje i HT-polyester. Tillverkas i LIROS V-Force. Splitsarna är professionellt hantverk med 12cm öga klätt med Dyneema® Protect. Önskad hake eller schackel loopas enkelt i ögat. Taglat pilotöga i andra ändan för enkel och snabb montering. 8mmX30m, 10mmX40m, 12mmX45m. Färg: Silver/röd, Silver/blå. Kontakta oss så hjälper vi dig med rätt fall till just din båt!

Nyheter från våra varv
 

Najad har visat sin Najad 570 på mässan i Düsseldorf. Båten har fått mycket uppmärksamhet och positiva reaktioner från hela Europa. Du kan se en film från mässan här.
En Najad 370AC är såld till en förväntansfull kund i Schweiz, för leverans till sommaren. UK Sailmakers X-Drive segel har blivit mycket väl mottagna av Najad-kunderna, som alla har varit mer än nöjda.

Inom kort lanseras nya Najad 450CC, med nytt segelplan och segel i X-Drive från UK Sailmakers. Båten är optimerad för en 108% fock, och får integrerat peke för t ex gennaker. En längre seglande vattenlinje ger mjukare gång i sjön. Gångytorna på däck har gjorts större, precis som sittbrunnen. Första båten blir klar för provseglingar och tester i maj. Redan nu finns stort intresse för denna modell. Se den inledande bilden i detta nyhetsbrev.

Arcona 465 Carbon är nominerad till "Årets Segelbåt 2016" i prestandaklassen. Vinnaren presenteras på Båtmässan i Göteborg den 13 februari. Se filmen om Arcona och den nya 465 här!

Även Linjett visar framfötterna, Linjett 43 är nominerad till "Årets Segelbåt 2016" i långfärdsklassen. Läs mer om nya Linjett 43 och se de snygga seglen på sittbrunnen.se

Vill du vara med och rösta? Klicka här!

Möte med Najadklubben Väst


25/1 hade vi Najadklubben Väst på besök på loftet i Göteborg. Det var en entusiastisk skara på drygt 20 personer som kom för att få veta mer och få svar på sina frågor om segel. Kvällens program innehöll bl a en presentation av nya loftet och en genomgång av produktionskedjan. Vi visade den senaste produktionstekniken och pratade en hel del om X-Drive, som även lämpar sig ypperligt för långfärdsseglare som ställer krav på prestanda. Sedan tittade vi på ankarsegel och stormfock med ”strumpa” runt förstaget. Därefter pratade vi gennaker och Code0, och skillnaden på de rullsystem man använder för respektive segel. Lite goda råd inför vårens påmastning fick avrunda kvällen. Vi hann också med en god fika och trivsamt mellansnack. Tack till Najadklubbens medlemmar för en trevlig kväll.

Glöm inte att vi arrangerar föredrag om segel, trim och segling för båtklubbar och andra grupper. Kontakta oss idag!

Det ska vara kul att segla hårdvind


Dagens fockbåtar har mycket segelyta och stora storsegel. För att få ut det roliga vid segling i hårdvind krävs rätt segelyta, och dessa moderna båtar har behov av en hårdvindsfock på ett annat sätt än genuabåtar. Många upplever att vanlig fock och två rev i storseglet kan vara för mycket segelyta när vinden närmar sig kuling. Med en genua 4, på ca 70-80% av förtriangeln, tillsammans med två rev i storen blir segling i 15 m/s en helt annan upplevelse. Helt plötsligt seglar du istället för att bara försöka överleva.

En genua 4 eller ”Heavy Weather Jib” som det också kallas, kan inte jämföras med en inrullad fock eller genua. Genua 4 är ett mycket planare segel och har rätt geometri för jobbet. Resultatet blir optimal fart med mindre krängning och mindre tryck på rodret. Tryggare och skönare för alla ombord. I mycket hårda vindar kan du dessutom segla bara med genua 4:an utan storsegel, speciellt på fockbåtarna. De flesta som provat segling med genua 4 i hårdvind blir överraskade av att man faktiskt känner sig som en kung på havet.
 

Dags att beställa segel inför säsongen! Välkommen till oss, vi har både kunskapen, personalen och produktionskapaciteten, dessutom på hemmaplan så du slipper tidsödande och miljöbelastande transporter. Besök oss på mässorna, eller på våra loft, eller kontakta oss på telefon eller e-post.

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Kryptongatan 5B
Box 189, 431 23 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2016 UK Syversen, Inc. All rights reserved.