Copy
UKSyversen
Nyhetsbrev nr 4 - 2011

Sommar, segling och semester

Det är nu vi alla ska få vårt lystmäte på sommar, segling och semester. Också vi segelmakare behöver ladda batterierna. Inom kort stänger våra loft för en välbehövlig semester. I augusti är vi tillbaka, då kan du träffa oss på mässorna i Ellös och Gustavsberg, se våra spännande nyheter och ta del av alla fina erbjudanden. Du är också hjärtligt välkommen till Lysekil Women's Match, en riktig höjdpunkt på säsongen, läs mer nedan!


 

Nöjd kund sedan 1962!

Eric Brelén köpte sina första segel hos oss 1962 till sin dåvarande båt, en Spidsgatter ritad av den kände danske konstruktören Aage Utzon.
Eric är idag 90 år och "still going strong". På bilden ovan ser du honom med det nya storseglet vi nyligen levererat till hans Maxi 999.


 

Semestertider på våra loft

Loftet i Göteborg har stängt för semester vecka 29-32, dvs 14/7 till 8/8.
Vi öppnar åter måndag 11/8. Välkommen!

Loftet i Stockholm har stängt för semester vecka 28-31, dvs 7/7 till 1/8.
Vi öppnar åter måndag 4/8. Välkommen!

Kommande mässor

Vi ställer ut på Öppna Varv på Orust 22-24 augusti. Du hittar oss bland tillbehörsutställarna på Hallberg-Rassys varvsområde i Ellös.
Vi ställer också ut på Allt på Sjön i Gustavsbergs hamn på Värmdö 29-31 augusti.

Båda mässorna har öppet 10-18, fri entré och gratis parkering. Välkommen till vår monter och prata segel med oss!

 

Ta en smygtitt på framtidens segel!
Under ORCI VM i Kiel, 2-9/8 kommer UK Sailmakers nyligen utvecklade segel UNI Titanium att seglas i världens hårdaste konkurrens. UNI Titanium är utvecklade genom ett gränsöverskridande samarbete inom UK-gruppen. Resultatet är enastående. Det är GP 42:an Silva Neo som fått en helt ny segelgarderob - där storseglet väger endast 25kg!
Passa på att besöka oss på mässorna i Ellös och Gustavsberg, så berättar vi mer om våra nya UNI Titanium!

 

Välkommen till Lysekil Women's Match 2014
Som "official supplier" till Lysekil Women's Match önskar vi dig hjärtligt välkommen till Lysekil 4-9 augusti!
Lysekil Women's Match är världens största årligen återkommande tävling i matchracingsegling för damer, vad gäller mixen publik, publicitet och prispengar. I matchracing möts besättningarna två och två i spännande dueller som lätt kan förstås och följas av publiken. Banan seglas mycket nära land och naturen erbjuder en läktare som ger en oöverträffad överblick över tävlingsområdet.

Världens främsta kvinnliga matchracingbesättningar deltar i den åttonde upplagan av Lysekil Women¹s Match, som arrangeras 4-9 augusti. Lysekil Women's Match är en deltävling i Women's International Match Racing Series, med tävlingar i Frankrike, Korea, Danmark, USA och Sverige.
Förutom segling i världsklass erbjuds aktiviteter för hela familjen, shopping och god mat. Vi ställer ut i anslutning till tävlingsområdet.
För detaljerat veckoprogram gå in på www.lysekilwomensmatch.se
Välkomna till Havsbadsparken 4-9 augusti 2014!
 

Nyheter från våra varv

Nya Arcona 380 är sjösatt! Se filmen från jungfruturen här. Båten visas också på Öppna Varv och Allt på Sjön.
Från Linjett meddelas att prototypen för Linjett 43 har deltagit i Gotland Runt. En 15:e placering, inte topp men ok efter förutsättningarna i år. Vi är nöjda med båtens egenskaper och farten kan bli lite bättre. Tack för att ni har följt och stöttat oss! Här är en liten film från Gotland Runt:
Linjettmästerskap 8-9 augusti 2014 - alla Linjettseglare hälsas välkomna! Läs mer på Linjetts hemsida.

Najad kommer att visa sina båtar på Öppna Varv i Henån, Allt på Sjön i Gustavsberg och Båtar i Sjöen i Oslo. Nyligen har Simon le Bon (rockhjälten från Duran Duran och Whitbreadseglare på Drum) provseglat en Najad 570. Det ryktas från säker källa om ett förestående båtköp...

Team UK Syversen

Teamet har den senaste tiden seglat Faerderseilasen i Norge och erövrat en hedervärd 2:a plats i klassen. Läs mer på Teamets Facebook-sida!
Anders Nordström och Jussi Santonen från teamet deltog i Pantaenius Bohusracet som startade 27/6. Övervägande svaga vindar och ganska kyligt väder präglade seglingen. Bohusracet är en distanskappsegling för kölbåtar och med endast två besättningsmän. Tävlingen arrangeras av Segelsällskapet Viken/Ägir en gång om året och starten sker i Uddevalla. Kappseglingarna är en distanssegling på ca 170M, där fyren Hätteberget i söder och fyren Tresteinerne (Norge) i norr skall rundas innan målgång sker vid Smögen. Anders och Jussi blev 4:a i sin klass och 7:a totalt. Här kan du se en film från starten av Bohusracet.


 

Några aktuella kappseglingsresultat

ÅFOR 
1:a ORC B First 40,7  Hans Åke Nordstedt   Absolute Blue
2:a ORC C Arcona 340 Magnus Holm   Calliope
2:a SRS B Luffe 40 Göran Lingvall   Thyra
 
Roslagens Sea Race
1:a 2:a 0ch 3:a  Linjett 33 Johan Nordström  Alapocas
Det blåste över 20 m/s och bara Johan kom i mål….

 

Vi på UK Sailmakers önskar er alla en underbar sommar! Missa inte Lysekil Women's Match och att besöka oss på mässorna i augusti!

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Flöjelbergsgatan 3A
431 35 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2014 UK Syversen, Inc. All rights reserved.