Copy
UKSyversen
Nyhetsbrev nr 1 - 2014

Vinterns nyheter!

Det råder visserligen full vinter i vårt avlånga land, men vi har nu passerat vintersolståndet och går mot ljusare tider och så småningom en ny båtsäsong. En tjuvstart på säsongen är redan i sikte - båtmässorna! Vi inleder med Båtmässan i Göteborg 1-9 februari och på pricken en månad senare är det dags för Allt för Sjön i Stockholm. Två säkra vårtecken för båtfolket!


 
Läs mer >

Båtmässan i Göteborg

Vi finns på plats på Båtmässan i Göteborg 1-9 februari. Du hittar oss i segelbåtshallen i monter C02:23. Passa på tillfället att se och känna på vår nyhet X-Drive, som redan blivit en stor succé. Kom och prata segel och segling med oss, vi finns på plats för dig! Hjärtligt välkomna!
 

Ola Skinnarmo på Båtmässan

Tisdag 4/2 berättar Ola Skinnarmo om Vega Greenland Expedition 2013, Olas senaste expedition. Resan gick i Nordenskölds spår genom Nordostpassagen.

Adolf Erik Nordenskiöld blev 1879 den förste någonsin att segla från Atlanten i väst till Berings hav i öst genom Nordostpassagen. Hans fartyg Vega var en bidragande orsak till succén. Det var också i Vegas spår genom Nordostpassagen som Olas senaste expedition gick 2013. Vega Greenland använde modern teknologi för att scanna av havsbottnen med förhoppningen att återfinna Vega. Ola Skinnarmo kallar det sitt mest lyckade, misslyckade äventyr. De fann aldrig Vega men genomförde spännande forskning om kollapsande shelf-is och dess betydelse för inlandsisens avsmältning. På Båtmässan berättar Ola målande om Vega Greenland Expedition.
Läs mer här

Allt för Sjön i Stockholm

1-9 mars är det dags för nästa mässa, nu i Stockholm. Precis som under Båtmässan i Göteborg finns vi på plats med X-Drive, fina nyheter och annat sevärt. Besök oss i monter A05:14. Välkomna!


 


Vi gratulerar


Vi på UK Sailmakers vill passa på att uppmärksamma och gratulera en äkta båtbyggare, Mats Gustavsson, “Mr Linjett” som fyllde 70 år i slutet av 2013.

Det är Mats som skapat alla dessa välseglande Linjetter och som  tillsammans med sin familj gjort Rosättra Varv legendariskt!
Grattis Mats!


 

Vi på UK Syversen är glada och mycket stolta att nu vara utvald leverantör av segel till Adventure Yachts. Läs mer nedan

Adventure Yachts

Adventure Yachts affärsidé är att bygga kundanpassade segelbåtar i aluminium. Vi vill skapa förutsättningar för snabb, säker och bekväm segling även med liten besättning och under varierande och utmanande förhållanden. Vårt signum är hög tekniknivå och robusta lösningar kombinerat med ett bekvämt och tilltalande boende.

Båtarna produceras med hjälp av utvalda partners i Tyskland och Sverige, var och en specialiserade på sin del i produktionen. Skrovet till det första exemplaret av Adventure 55 lämnade aluminiumvarvet i Emden, Tyskland i september och transporterades till nästa varv i Barssel, specialiserade på målning, isolering och tekniska installationer. I månadsskiftet februari/mars 2014 transporteras båten vidare till Henån där Orust Yachtservice tar vid. OYS kommer att bygga inredningen under våren/sommaren och planen är att Adventure 55 ska premiärvisas på Öppna Varv i augusti 2014.
Följ gärna projektet på vår hemsida www.adventureyachts.se Där finns filmer och bilder från produktionen.


 

Nyheter från våra varv

 Arcona Yachts hälsar välkommen till sedvanlig start på seglingsåret – ”Allt för Sjön” i Stockholm 1 – 9 mars. Vi kommer att visa Arcona 410 uppe på segelbåtsbryggan.

Den stora och internationella mässan i Düsseldorf är just avslutad, vi deltog även där med en splitterny Arcona 410 och har sällan upplevt så många positiva omdömen. Det blåser positiva vindar och vi känner dem starkt i ryggen.

Arcona 380 växer fram som planerat, däcksformen gjuts just nu och vi räknar med premiärvisning i Gustavsberg mot slutet av april. Mer bilder och info kommer snart på vår sida www.arconayachts.se

I väntan på allt detta roliga – leta rätt på dina långfärdsskridskor och finn en säker is. Obeskrivliga upplevelser väntar och ofta närmare än du kan tro!


 

Nu är hög tid för uppdateringar och reparationer av dina segel! Skjut det inte på framtiden – just nu får du bästa priset, garanterad leverans i tid och du slipper stressen till våren! Välkommen in på våra loft eller kontakta oss här! (info@uksyversen.com)

Vill du inte längre ha vårat nyhetsbrev?
> Avregistrera mig
Om UK Syversen  •  Team UK Syversen  •  Blogg
UKSyversen Stockholm
UK Syversen, Fräsarvägen 7b
142 50 Skogås
Tfn: 08-641 00 75, Fax: 08-641 78 30
Göteborg
UK Syversen, Flöjelbergsgatan 3A
431 35 Mölndal
Tfn: 031-746 60 60, Fax: 031-273 710
© 2014 UK Syversen, Inc. All rights reserved.