Copy
GEANNULEERD | Helaas is de 2 Meter Sessies Live-avond van 28 maart 2020 met Tin Fingers en Mooneye vanwege het coronavirus geannulererd. TIcketkopers krijgen hun geld teruggestort.
Als de Ierse singer/songwriter David Keenan z’n pen op het papier zet, en vervolgens die woorden op muziek, dan wordt het alledaagse het buitengewone. In zijn muziek komen verleden, heden en toekomst samen in een mijmering van waarheid, poëzie en fantasie. Luister naar David Keenan en je hoort de invloed van soortgelijke songwriters als Van Morrisson, Tim Buckley, Damien Rice en Glen Hansard.

In februari verscheen het langverwachte debuutalbum van Keenan: A Beginner’s Guide To Bravery. Het kostte hem slechts een weekje opnemen, in Hellfire Studio aan de rand van Dublin. Een week werk misschien, maar in de liedjes zitten levens. Liedjes over zijn ervaringen, de veranderingen die hij heeft ondergaan en de personages die hij heeft ontmoet.

Op 22 januari 2020 vond David Keenan zichzelf terug in de Studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Daar speelde hij voor 2 Meter Sessies drie liedjes van z’n nieuwe plaat en een nieuwe. Samen met Jan Douwe Kroeske sprak hij vervolgens over het album, de kunst van het schrijven en zijn inspiraties. Deze gloednieuwe sessie (23 minuten) kun je nu helemaal bekijken op ons Youtube-kanaal.
 
In de afgelopen 30 jaar zijn Liam Ó Maonlaí & Peter O’Toole van de populaire Ierse band Hothouse Flowers 3x te gast geweest bij 2 Meter Sessies. Die opnames zetten we nu 1 voor 1 in de streamingsdiensten. Afgelopen week verscheen al de in 1993 opgenomen sessie en sinds vandaag is daar de opname van 2004 bijgekomen. Bijzonder, want die sessie is destijds nooit uitgezonden

Opgenomen in de Wisseloord studio's in Hilversum, speelde Hothouse Flowers vier liedjes van hun toen meeste recente plaat (Into Your Heart) en met het prachtige 'Learing To Walk' een prijsnummer van het in 1998 verschenen Born.

Klik hier voor een link naar jouw favoriete streamingplatform.

De Ierse band Hothouse Flowers kreeg midden jaren 80 een grote push door U2-zanger Bono, die de band zag op televisie en ze prompt tekende op z'n Mother Records label. Het grote succes kwam al 1988, met het nummer 'Don't Go' en de plaat People, die op nummer 1 in de hitlijsten kwam en het meest succesvolle debuutalbum in de Ierse geschiedenis werd.
Long John Baldry - Black Girl (In The Pines

In 1993 was de Engels-Canadese blueszanger Long John Baldry (1941 - 2005) te gast bij 2 Meter Sessies. In de jaren zestig was hij een van de eerste Britse vocalisten die blues speelde in de clubs en hij deelde het podium met veel Britse muzikanten, waaronder The Beatles en Rolling Stones. Voordat ze zelf beroemd werden, waren Rod Stewart en Elton John lid van bands die Baldry leidde.

Een van de nummers die Baldry in z'n 2 Meter Sessie speelde, was de traditional 'Black Girl', ook bekend als 'In The Pines', 'Where Did You Sleep Last Night?' en 'My Girl'. Lead Belly nam tussen 1944 en 1948 er meer dan een half dozijn versies van op, meestal onder de titel 'Black Girl' of 'Black Gal'. Kurt Cobain van Nirvana kreeg lovende kritieken voor zijn akoestische uitvoering van het nummer tijdens het optreden van Nirvana in MTV Unplugged in 1993. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Epica - The Phantom Agony

Symfonische metalband Epica is opgericht door gitarist / zanger Mark Jansen na zijn vertrek bij After Forever. In 2004 bezocht de band 2 Meter Sessies met veel strijkers en een koor, en speelde onder meer het epische titelnummer van hun plaat uit 2003: The Phantom Agony. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.