Copy
De Ierse band Hothouse Flowers kreeg midden jaren 80 een grote push door U2-zanger Bono, die de band zag op televisie en ze prompt tekende op z'n Mother Records label. Het grote succes kwam al 1988, met het nummer 'Don't Go' en de plaat People, die op nummer 1 in de hitlijsten kwam en het meest succesvolle debuutalbum in de Ierse geschiedenis werd.

In de afgelopen 30 jaar zijn Liam Ó Maonlaí & Peter O’Toole van Hothouse Flowers 3x te gast geweest bij 2 Meter Sessies, meest recent nog afgelopen december (hier te bekijken op Youtube). We gaan deze sessies in de komende weken één voor één releasen op streamingplatformen als Spotify, Deezer en Tidal.

Sinds vandaag kun je luisteren naar de sessie van 1993, opgenomen met Hothouse Flowers. Zeven liedjes, waaronder 'Don't Go', 'An Emotional Time' (*) en de The Waterboys cover 'Trumpets'. Klik hier voor een link naar jouw favoriete streamingplatform.

(*) De filmopname van deze uitvoering is ook te bekijken
The Scene - 2 Meter Sessies
Afgelopen najaar was 2 Meter Sessies dagelijks te zien op NPO 2 Extra. Alle 24 afleveringen zijn nu helemaal (en gratis) terug te kijken via NPO Start. Binge in het weekend sessies van oa The Scene, Berth Hart, INXS, Joe Cocker, De Dijk, James Taylor, Jethro Tull, Skik, Venice en The Black Crowes.
INXS - I'm Just A Man

De Australische rockband INXS was in 1997 te gast bij 2 Meter Sessies. Een bijzondere opname, frontman Michael Hutchenche zat midden in relationele problemen en (zoals later bleek) worstelde met hersenletsel. Zes maanden na de sessie werden we opgeschrikt door het bericht dat hij zelfmoord had gepleegd.

Twee liedjes uit deze sessie met INXS stonden al online ('What You Need', 'Suicide Blonde') en daar hebben we deze week ook nog 'I'm Just a Man' aantoegevoegd. Klik hier voor de video.
Sheryl Crow - D'yermak'er

De Amerikaanse muzikante Sheryl Crow verraste ons in 1996 met een fijne uitvoering van het Led Zeppelin liedje 'D'yerma'ker', oorspronkelijk te vinden op het in 1973 uitgebrachte Houses of the Holy. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Sparklehorse - 2 Meter Session
Sparklehorse - All Night Home

Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat Sparklehorse frontman Mark Linkous zichzelf van het leven beroofde. Een gemis, nog altijd.

In 1995 brak Sparklehorse door met het alom geprezen album Vivadixiesubmarinetransmissionplot. Tijdens een verblijf in Engeland, in 1996, als supportact voor Radiohead, ging het mis: Mark Linkous deed een  zelfmoordpoging. Voor een paar minuten was hij klinisch dood, maar hij overleefde het uiteindelijk en belandde voor even in een rolstoel. Enkele maanden later mislukte weer een zelfmoordpoging.

Dat wisten we allemaal niet toen Linkous in november 1996 met Sparklehorse bij ons de 2 Meter Sessies studio in wankelde. Met de kennis van nu, volgde deze pijnlijk mooie opname.
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.