Copy

Vanwege het coronavirus kunnen we helaas even geen nieuwe sessies filmen. Maar een paar weken voordat alles op slot ging, waren we in de studio met de Belgische prachtband Het Zesde Metaal.

Onlangs verscheen met Skepsels een nieuwe plaat van de band. Eentje die frisser, lustiger, vrijer ,maar evengoed minutieuzer is dan alles wat eraan voorafging. En dan die Vlaamse teksten van Wannes Cappelle! Hij had bij het schrijven duidelijk heel wat aan het hoofd, en hij heeft het (even duidelijk) nog niet verleerd om daar een wonderlijke lyrische draai aan te geven.

Ze speelde vier liedjes van dat nieuwe album bij 2 Meter Sessies én de onder wielerfans klassieker zijnde 'Ploegsteert' (dat gaat over de in 2009 overleden wielrenner Frank Vandenbroucke).

LIVE STREAM VIA FACEBOOK
Zondag om 22.00 uur gaan we de sessie ("live-") streamen via onze Fabookpagina. Leuk als je mee kijkt! Vanaf maandag is de sessie ook gewoon te zien op ons Youtube-kanaal.

Deze week zijn we begonnen met een nieuwe webserie: Beeldverhalen. 

In zijn werkkamer thuis haalt presentator Jan Douwe Kroeske elke werkdag een favoriete sessie uit het archief, speciaal voor deze serie. Aan de hand van een treffend beeld én (ruw) documentaire-materiaal, vertelt hij over de betreffende opnamedag. Wat viel er op? Gebeurde er iets raars? Waarom praat men nog altijd over deze sessie? 

De afgelopen dagen verschenen er afleveringen over de sessies van Blind Melon (dinsdag), Deacon Blue (woensdag) en Nick Cave (donderdag). Vandaag is daar de aflevering over de bijzondere Jamaicaanse band Israel Vibration en hun steengoede begeleidingsband Roots Radics. Met een grote touringcar kwamen deze verkleumde reggae-helden bij onze studio in het koude Nederland aan…

Alle afleveringen, inclusief de genoemde liedjes, zijn te bekijken op de speciale website-pagina www.2metersessies.nl/beeldverhalen. Elke werkdag vind je hier een nieuw Beeldverhaal! Wil je die zeker niet missen? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter.

“Deze is voor iedereen die passie heeft en die voor passie gaat.”

2 Meter Sessies is fan van The Scene. De band rondom Thé Lau is sinds 1989 meerdere malen te gast geweest voor een opname. Soms alleen voor radio, soms ook voor televisie.

In 1997 verscheen op CD een selectie met liedjes uit de sessies van 1990, 1993 en 1996 . Sinds vandaag is deze release, met uitvoeringen van onder andere ‘Blauw’, ‘Iedereen is van de Wereld’, ‘Open’ en ‘Brand’, te streamen op alle platforms:

Spotify
Apple Music
Apple Store
Deezer
Tidal
Amazon Music
Google Play

FOUNTAINS OF WAYNE - SINK TO THE BOTTOM

Verdrietig nieuws bereikte ons gisteren: Fountains of Wayne zanger/gitarist en geweldige songwriter Adam Schlesinger is overleden op 52 jarige leeftijd. Drie keer was hij bij 2 Meter Sessies en dat zijn mooie herinneringen. Zo was de band in 1997, vlak na de release van hun titelloze debuutalbum, bij ons voor een televisie-opname. Op de setlist onder andere de inmiddels 90's classics 'Sink To The Bottom' - nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.