Copy
YORI is een 27-jarige singer/songwriter uit Amsterdam, geroemd om haar warme, soulvolle stem en karakteristieke manier van gitaarspelen (“finger-picking”). Haar eigen draai aan de genre’s Americana, folk en blues is niet ongemerkt gebleven. Zo werkte ze al samen met Fink, Thomas Dybdahl én speelt ze in de band van Ilse DeLange. Yori won al diverse awards (oa “De Grote Prijs van Nederland”) en speelt op grote festivals in binnen- en buitenland. 

Eind oktober was Yori te gast bij 2 Meter Sessies, in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, voor een interview en een sessie. Die opname is nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.
 
Gisteren bekendgemaakt: De populaire Belgische band PORTLAND is 24 januari 2020 te gast bij 2 Meter Sessies Live in Hilversum voor een Q&A en intieme live sessie. Tickets zijn nu te koop.
SoulWax
Sinds 25 november is 2 Meter Sessies elke werkdag (en vanaf deze week ook op zaterdag) te zien op NPO 2 Extra. Rond 20.00 uur wordt een sessie uit onze archief uitgezonden. Je kunt de zender ook online bekijken (gratis) via de website van NPOstart of de NPO-app. Deze week kwamen al sessies van Jethro Tull, Rowwen Heze, Skik en Lamb voorbij.

Vanavond (vrijdag) om 20.00 uur staat de Belgische band Soulwax centraal, met hun sessie uit 1996. Een spannende opname met de electrohouse- / rock van de broers Stephan en David Dewaele. Alles aan deze opname voelt experimenteel, van de muziek tot aan de beeldvoering. 

Op zaterdag is 2 Meter Sessies er ook. Om 20.00 uur kun je dan de opname met Melissa Etheridge zien, uit 1999. We ontvingen Melissa in haar eentje, zoals ze ooit haar eerste stap over de 2 meter-drempel in 1987 deed. In die twaalf jaar is ze  een grote in de rock is geworden, de vrouwelijke tegenhanger van Springsteen, Mellencamp en Seger

Uitzendschema komende week:
Maandag: Wyclef Jean (19:55u)
Dinsdag: K's Choice (20:00u)
Woensdag: dEUS (20:00u)
Donderdag: Beth Hart (20:05u)
Vrijdag: Heather Nova (20:05u)
Zaterdag: Venice (20:15u)

Vanaf januari 2020 zijn de afleveringen ook on demand terug te zien op NPO Start.
Al meer dan 13 uur (!) aan officiële 2 Meter Sessies tracks vind je inmiddels in onze Spotify playlist. We blijven 'm aanvullen, zoals recent met archiefopnames van The Scene, Leon Redbone, Fatal Flowers, Angie Stone en een bijzondere kerstboodschap van niemand minder dan Harry "Cuby" Muskee...

Luisteren en abonneren doe je hier (*).

(*) Of kopieer en plak de volgende code in het zoekvenster van je Spotify programma, gevolgd door <enter>: spotify:playlist:07nOSuzdKRUb2e3sxrqSdQ
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2019 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.