Copy
Het Zesde Metaal - 2 Meter Sessies

Afgelopen zondagavond is de gloednieuwe 2 Meter Sessie van de Vlaamse prachtband Het Zesde Metaal via onze Facebookpagina in première gegaan. Die volledige sessie (30 minuten) is vanaf nu ook gewoon te zien op Youtube.

Onlangs verscheen met Skepsels een nieuwe plaat van de band. Eentje die frisser, lustiger, vrijer ,maar evengoed minutieuzer is dan alles wat eraan voorafging. En dan die Vlaamse teksten van Wannes Cappelle! Hij had bij het schrijven duidelijk heel wat aan het hoofd, en hij heeft het (even duidelijk) nog niet verleerd om daar een wonderlijke lyrische draai aan te geven.

Op 22 februari 2020, vlak voordat de corona-crisis uitbrak, was de band te gast bij 2 Meter Sessies in studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. We kregen vier liedjes van dat prachtige nieuwe album, én de onder wielerfans klassieker zijnde ‘Ploegsteert’ (dat gaat over de in 2009 overleden wielrenner Frank Vandenbroucke).

Bekijk de sessie op Youtube.

Afgelopen week week zijn we begonnen met een nieuwe webserie: Beeldverhalen. Vandaag is aflevering 5 online gekomen en daarin staat de 2 Meter Sessie van Tori Amos centraal. Bekijk die uitzending hier.

Die in 1996 opgenomen 2 Meter Sessie met de klassiek geschoolde Amerikaans pianiste en singer-songwriter Tori Amos had nogal wat voeten in de aarde, vertelt Jan Douwe Kroeske in deze uitzending. Zo werd er op haar verzoek een peperdure vleugel de studio binnengereden...

Over Beeldverhalen
In zijn werkkamer thuis haalt presentator Jan Douwe Kroeske elke werkdag een favoriete sessie uit het archief, speciaal voor deze serie. Aan de hand van een treffend beeld én (ruw) documentaire-materiaal, vertelt hij over de betreffende opnamedag. Wat viel er op? Gebeurde er iets raars? Waarom praat men nog altijd over deze sessie? 

De afgelopen dagen verschenen er afleveringen over de sessies van Blind Melon (dinsdag), Deacon Blue (woensdag) en Nick Cave (donderdag), Israel Vibration (vrijdag). Alle afleveringen zijn te bekijken via de speciale website www.2metersessies.nl/beeldverhalen

Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.