Copy
Peter Broderick - 2 Meter Session
Afgelopen november was 2 Meter Sessies op het Explore The North festival in Leeuwarden. We hebben daar sessies gefilmd met The Homesick (vorige week online gegaan) en met Peter Broderick.

Peter Broderick is een Amerikaanse multi-instrumentalist en zanger. Hij begon in de indie folk scene in Portland en nam daar op met artiesten als M.Ward en Laura Gibson. In 2007 vertrok hij naar Denemarken om voor een paar jaren mee te spelen met de band Efterklang. Hij vond hun muziek geweldig en had ze gewoon via MySpace een berichtje gestuurd, vertelde hij aan Jan Douwe in het interview bij deze gloednieuwe 2 Meter Sessie. 

Peter woonde vervolgens nog een paar jaren in Berlijn, waar hij onder meer samenwerkte met Nils Frahm. Onderwijl bleef hij bezig met de wereld rondreizen als tourmuzikant en met het uitbrengen van soloplaten. Het antwoord op de vraag waarom hij toch zoveel samenwerkingen aangaat, was simpel: “Ik hou van muziek en ik kan gewoon niet zo goed nee zeggen.”

We filmden deze sessie met Peter Broderick in de prachtige St. Bonifatius kerk in Leeuwarden. Daar speelde hij vier liedjes en sprak hij met Jan Douwe Kroeske over z’n samenwerkingen, z’n liefde voor de piano, en over de viool die hij altijd mee neemt, soms zelfs zonder ‘m te bespelen.

Bekijk deze uitzending (24 minuten) volledig op ons Youtube-kanaal.
 
Nu te beluisteren in de streamingsplatformen: de in 1993 opgenomen 2 Meter Sessie van Hallo Venray. In de jaren '90 verschenen op CD en nu dan ook eindelijk beland in het digitale tijdperk. Tien liedjes maar liefst! Klik hier voor een link naar je favoriete streamingdienst.

==========================
Spotify-gebruikers kunnen zich ook abonneren op deze playlist met álle te streamen 2 Meter Sessies opnames (meer dan 20 uur inmiddels).
Nieuwe video's deze week:

4 NON BLONDES  - IN MY DREAMS
De band rondom Linda Perry scoorde in 1993 een megahit met What's Up, van hun debuutalbum Bigger, Better, Faster, More! Een jaar later waren ze te gast bij 2 Meter Sessies. Daar speelden ze ondermeer het bijzonder fijne In My Dreams. Een liedje bedoeld voor de tweede plaat, maar die zou er nooit komen; eind 1994 ging de band al uit elkaar. Bekijk 'In My Dreams' op ons Youtube-kanaal.

TOAD THE WET SPROCKET - FALL DOWN
De Amerikaanse rockband kwam in 1994 langs bij 2 Meter Sessies voor een opname. Op de setlist oa het sterke Fall Down, van hun album Dulcinea. Nu te bekijken op ons Youtube-kanaal.

Nooit een upload missen? Abonneer je dan op ons Youtube-kanaal.
Tin Fingers + Mooneye
Deze week aangekondigd: op zaterdagavond 28  maart 2020 ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de veelbelovende Belgische acts TIN FINGERS en MOONEYE voor een Q&A en intiem live optreden. Tickets zijn hier verkrijgbaar.
Bekijk de promo met Jan Douwe Kroeske:
Volg 2 Meter Sessies op:
Twitter
Facebook
YouTube
Instagram
Spotify
Copyright © 2020 2 Meter Sessies / Double 2 Mediaproducties, All rights reserved.